معاون حمل و نقل ترافیک شهرداری تهران گفت: امیدوارم تا پایان امسال به ۸۵ درصد از ظرفیت تولید واگن ملی برسیم.
به گزارش گروه اجتماعی خبرگزاری دانشجو، به نقل از مدیریت ارتباطات و امور بین الملل شر کت بهره برداری متروی تهران و حومه سید مناف هاشمی در حاشیه مراسم رویداد رونمایی از دستاوردهای طراحی و ساخت واگن ملی که صبح امروز ۲۰ مردادماه ۹۹ در محل شرکت واگن سازی تهران با حضور سورنا ستاری معاون علمی فناوری رئیس جمهور، محسن هاشمی رئیس شورای اسلامی شهر تهران، پیروز حناچی شهردار تهران، و مدیران عامل شرکت راه آهن شهری تهران و حومه (مترو) وشرکت بهره برداری متروی تهران و حومهو واگن سازی برگزار شد اظهار کرد: بیش از ۳۰ مجموعه در این کار حضور داشتند.
معاون حمل و نقل ترافیک شهرداری تهران گفت: امیدوارم تا پایان امسال به ۸۵ درصد از ظرفیت تولید واگن ملی برسیم و نیازهای شهر تهران را با تولیدات ملی به نتیجه برسانیم و اگر تولید ملی کنیم و حمایت دولت نباشد، نمیتوانیم تولید ۱۵۰۰ دستگاه را به نتیجه برسانیم.
هاشمی با اشاره به قرار داد ۶۳۰ دستگاه واگن منعقد شده با چینیها افزود: همه تولیدات نیاز به منابع زیادی دارد که از دست شهرداری تهران این منابع خارج است و نیار است دولت کمک کند.
معاون حمل و نقل ترافیک شهرداری تهران گفت: با این ۱۵۰۰ دستگاه ۶ میلیون مسافر میتوانند از این ناوگان استفاده کنند و انشالله بتوانیم سال آینده با تولیدات ملی نقش ایفا کنیم.
در ادامه معاون علمی فناوری رئیس جمهور گفت: امید داریم تا پایان سال جاری یک رام کامل قطار ساخت داخل شروع به کار کند.
سورنا ستاری اظهار کرد: از ۲۶ درصد بومی سازی به ۸۵ درصد میرسیم و این اقدام بسیار بزرگی است و تا پایان سال انشالله یک رام قطار شامل ۷ واگن تکمیل میشود.
معاون علمی فناوری رئیس جمهور افزود: ما تا به حال در این حوزه زیاد کار نکرده بودیم و ما کمکهای مالی خود را داریم و قطعا هزینههای پروژه را تا پایان سال پرداخت میکنیم
وی گفت: امید داریم تا پایان سال یک رام کامل قطار ساخت داخل شروع به کار کند.
برای تولید هر قطار حدود ۵ هزار میلیارد نیاز است.
همچنین رییس شورای اسلامی شهر تهران گفت: برای تولید هر قطار حدود ۵ هزار میلیارد نیاز است.
محسن هاشمی اظهار کرد: متروی تهران متشکل از بخش ساختمانی و تجهیزاتی است و معمولا در مترو ۵۰ درصد از هزینهها ساختمانی است.
رییس شورای اسلامی شهر تهران افزود: ما در روند ساختمانی مشکلی نداریم و ۱۰۰ درصد خودکفا هستیم.
وی گفت: در بخش تجهیزات ۲ بخش تجهیزات ثابت و متحرک را داریم و ۲۵ درصد از هزینههای مترو را سیستم متحرک دربرمیگیرد.
هاشمی با بیان اینکه عمده مشکل مترو تامین مالی پروژهها بود گفت: ما باید قطار را تولید کنیم و این تولید هزینه دارد.
رییس شورای اسلامی شهر تهران بیان کرد: برای تولید هر قطار حدود ۵ هزار میلیارد نیاز است و خوب است که این موضوع را از رئیس جمهور پیگیری کنیم تا در بودجه سال بعد نیز دیده شود.
در پایان مدیر عامل شرکت راه آهن شهری تهران و حومه (مترو) از تلاش برای انبوه سازی قطار ملی خبر داد.
وی گفت: مایه افتخار است که در خدمت تولیدکنندگان داخلی قطعات مترو هستیم چرا که پروژه تولید یک رام قطار متروی ملی به میانه راه رسیده است و امیدواریم تا دهه مبارک فجرامسال بتوانیم یک رام قطار تولید ملی را عرضه کنیم.
وی با بیان این که کار ما محدود به تولید یک قطار نیست و حتما انبوه سازی را دنبال میکنیم، تصریح کرد: بر همین اساس در مجمع عمومی مترو مجوز انعقاد قرارداد با همین مجموعهها را برای تولید ۱۰۵ واگن دریافت کردیم که در این مراسم تفاهم نامههای آن را با جهاد دانشگاهی و شرکت واگن سازی امضاء کردیم.
امام با تاکید بر این که امیدواریم قطار ملی در همه کشور با استفاده از ظرفیت چهار کارخانه واگن سازی دنبال شود تا شاهد تولید قطار ملی باشیم گفت: قرارداد ساخت ۲۰۰۰ واگن قرار بود از طریف فاینانس پیگیری شود، اما به واسطه تحریمها میتوان این فرصت را به شرکتهای داخلی داد و از ظرفیت آنها استفاده کرد. امیدواریم با حمایتهای دولتهای داخلی، بتوانیم این ۲۰۰۰ واگن را داخلی سازی کنیم.