نائب رییس مجلس گفت: درحالی که ۹۰ درصد تولید زعفران متعلق به ایران است، اما ۳۰ کشور برای بازار جهانی این محصول ورود کردند، لذا وزارت جهاد کشاورزی و امور خارجه باید بازار جهانی زعفران را بدست بگیرند.
به گزارش گروه سیاسی خبرگزاری دانشجو، علی نیکزاد نائب رییس مجلس شورای اسلامی عصر چهارشنبه در جمع زعفرانکاران شهرستان زاوه اظهار کرد: زعفران گرانبهاترین گیاه روی کره زمین و تنها گیاهی است که با گرم و مثقال وزن میشود و به لحاظ اینکه خاصیت ویژهای دارد مورد توجه دانشگاه های علوم پزشکی و دارو سازی است، اما تشکیلات وزارت بهداشت و آموزش عالی باید ورود جدیتر به آن داشته باشند.
وی تصریح کرد: تولید زعفران برای کشور ارزآوری فراوانی دارد و باید پرسید چرا دولت ساماندهی زعفران را صورت نمیدهد تا برای کشور ارزآوری داشته باشیم، از طرفی زعفران میتواند تحول شگرفی در جهت توسعه پایداری ظاهری و مادی این منطقه از خراسان داشته باشد.
نیگزاد خاطر نشان کرد: ۹۵ درصد زعفران در ایران تولید میشود که از این میزان حدود ۹۰ درصد در منطقه تربت حیدریه کشت و برداشت میشود و یک میلیون کشاورز از زعفران امرار معاش میکنند، اما نفعی که باید برای کشاورزان داشته باشد ندارد، لذا باید مورد توجه ویزه قرار بگیرد و ما در مجلس شورای اسلامی به این موضوع بصورت ویژه ورود خواهیم کرد.
نائب رییس مجلس شورای اسلامی بیان کرد: از هر هکتار حدود ۳.۵ کیلو زعفران برداشت میشود و کل تولید زعفران کشور حدود ۵۰۰ تن است، بنابراین ازر آوری قابل توجهای دارد و باید وزارت جهاد و صنعت و معدن به این موضوع نگاه ویژهای داشته باشند.
وی افزود: با توجه به ارزآوری و زحمت کشاورزان باید به لحاظ مالی وضعیت زعفراکاران خوب باشد لذا اگر درست مدیریت میکردیم، امروز نیازی نبود که برای شما راه و بیمارستان به این روش ساخته شود.
نیکزاد اظهار داشت: رهبری بر عدم خام فروشی زعفران تاکید کردند، لذا در مجلس زعفران را تعیین تکلیف خواهیم کرد، چرا که گیاه گرانبهایی که صادر میشود نباید اینگونه زندگی برای کشاورزان داشته باشد، هر چند این رویه در دیگر محصولات کشاورزی هم وجود دارد.
وی اضافه کرد: افغانستان و اسپانیا زعفران فلهای را از ایران میخرند و گرمی تبدیل میکنند و بنام خودشان در بازار میفروشند در حالی که اسپانیا دو درصد زعفران دنیا را بیشتر ندارد.
نیکزاد گفت: ۱۶۵ میلیون هکتار وسعت کشور جمهوری اسلامی ایران است که ۱۵ میلیون هکتار آن زیر کشت انواع محصول کشاورزی است، حال باید بررسی کنیم چرا وزارات جهاد کشاورزی نمیتواند غذای ۸۵ میلیون ایرانی را تامین کند و دولت ۱۵ میلیارد دلار برای واردات ۲۲ میلیون تن محصول کشاورزی هزینه کند.