معاون امور اقتصادی وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی در ماهشهر گفت: فقر و بیکاری در ماهشهر و بندر امام با سرمایه گذاری در صنایع پایین دستی پتروشیمی برطرف میشود.
به گزارش گروه اجتماعی خبرگزاری دانشجو، حجت الله میرزایی در حاشیه نشست مشترک با مدیران مجموعه پتروشیمیهای وابسته به وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی در بندر ماهشهر که با حضور ارسلان غمگین، مدیرکل تعاون کار و رفاه اجتماعی استان خوزستان و تنی چند از مدیران این مجموعهها به میزبانی شرکت پتروشیمی امیرکبیر، برگزار شد، اظهار کرد: موقعیت جغرافیایی بسیار متمایز و سرمایهگذاریهای بسیار بزرگ و بی نظیری در این منطقه توسط بنگاههای بخش عمومی و خصوصی در حوزه نفت، گاز و پتروشیمی ایجاد شده، اما متاسفانه به طور بسیار جدی با مسئله فقر بیکاری و نابرابری که سه مسئله اصلی و کلاسیک توسعه هستند مواجه هستیم.
وی افزود: به نظر میرسد مسئولیت رفع همه این مسائل بر عهده بنگاههای پتروشیمی است، ولی واقعیت این است که جز گروهی که امکان کار کردن ندارند و باید مورد حمایت بهزیستی و کمیته امداد امام خمینی (ره) قرار بگیرند، بخش بزرگی از این مسئله باید توسط سیاستهای توسعه سرمایهگذاری و اشتغال برطرف شود. میرزایی ادامه داد: هم باید محیط عمومی کسب و کار را با تمرکز بر تکتک مولفهها بهبود بخشید تا سرمایهگذاران رغبت بیشتری برای سرمایه گذاری در استان داشته باشند و هم باید نیروی کار را با کمک مراکز آموزش فنی و حرفهای آموزش داد و توانمند کرد. همچنین سرمایه گذاری در بخشهای پایین دستی پتروشیمی نیز باید مورد توجه قرار گیرد. وی خاطرنشان کرد: باید تعاونیهای تامین نیاز توسط مجتمعهای پتروشیمی و یا کارکنان آنها ایجاد شود تا مواد عمومی و تخصصی مورد نیاز؛ مانند لباس کار، مواد غذایی مورد نیاز و اقلام مصرفی بنگاههای پتروشیمی تأمین و فراهم شود و کمک کنند تا بنگاههای تولید کننده نهاده در استان فعالیت کنند و رابطه داد و ستد بین پتروشیمی و بخش بومی برقرار شود. معاون امور اقتصادی وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی با اشاره به بنگاههای اقتصادی تولید محصولات پایین دستی که در منطقه ایجاد شدهاند، عنوان کرد: باید بخشی از محصولات مجتمعهای پتروشیمی به تامین خوراک بنگاههای اقتصادی تولید محصولات پایین دستی در منطقه اختصاص پیدا کند و اگر نیاز به مصوبهای در این خصوص باشد حتماً پیگیری و حمایت خواهیم کرد. میرزائی همچنین از اجرای طرح طبقه بندی مشاغل برای تمام کارکنان شاغل در منطقه ویژه اقتصادی پتروشیمی ماهشهر خبر داد. وی در ادامه توضیح داد: خوشبختانه طبقه بندی مشاغل در بیش از ۹۵ درصد از بنگاههای اقتصادی انجام شده و فقط در دو بنگاه انجام نشده که در یکی از آنها در شرف انجام است و در مورد دیگر نیز به زودی انجام خواهد شد تا تمام کارکنان شاغل در منطقه ویژه اقتصادی پتروشیمی ماهشهر تحت طبقه بندی مشاغل قرار بگیرند. میرزایی با تاکید بر بازرسی دائم از شرکتهای پتروشیمی، تصریح کرد: بازرسی دائم از شرکتهای پتروشیمی یک ضرورت اجتناب ناپذیر است که باید بدون هیچ مسامحه و مماشاتی توسط بازرسان اداره کل کار به طور دائم انجام شود و مقررات و ضوابط ایمنی کار رعایت شود. همچنین استانداردها باید رعایت و آموزشهای لازم داده شود. وی تاکید کرد: بنگاههای اقتصادی نیز موظف هستند افسران ایمنی را برای رعایت ضوابط ایمنی به کار بگیرند تا حوادث ضمن کار به حداقل ممکن برسد.