به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری دانشجو- سینا احدیان؛ یکشنبه آینده 30 شهریور ماه تعداد ۶ میلیارد سهم معادل ٢٠ درصد از سهام گروه مالی سپهر صادرات با عنوان "وسپهر1" در فرابورس عرضه میشود.
این سهم بعد از ثبت سفارش چهارشنبه دوم مهرماه در پرتفوی خریداران قابل نمایش است.
از تعداد ۶ میلیارد ورق سهم ۵ میلیارد و ۴۰۰ میلیون به عموم مردم عرضه می شود و ۶۰۰ میلیون سهم نیز روز بعد به دو صندوق تامین سرمایه سپهر و تامین سرمایه نوین فروخته می شود.
تاریخ و دوره ثبت سفارش برای سهامداران روز یکشنبه ۳۰ شهریورماه و از ساعت ۱۳ الی ۱۷ خواهد بود.
ناشر این سهم در بازار فرابورس ایران شرکت کارگزاری بانک صادرات می باشد.
حداکثر سهام قابل خرید برای هر فرد یا هر کد بورسی حقیقی یا حقوقی ۱۱۰۰ سهم است.
با توجه به اینکه در عرضه اولیه های قبلی حدود ۴.۵ میلیون نفر شرکت می کردند و عرضه اولیه وسپهر برای سهامداران ۵ میلیارد و ۴۰۰ میلیون سهم است بنابراین به نظر می رسد به هر کد بورسی تعداد حداکثر سهم یعنی ۱۱۰۰ ورق سهم برسد.
دامنه قیمت هر سهم بین ۹۵۰ تا ۱۱۰۰ تومان تعیین شده است که با در نظر گرفتن تعداد ۱۱۰۰ سهم و ارقام قیمتی دامنه می توان پیش بینی کرد که حداقل ۱ میلیون و ۴۵ هزار تومان و حداکثر یک میلیون و ۲۱۰ هزار تومان برای خرید حداکثر تعداد مجاز از سهم گروه مالی سپهر صادرات نقدینگی نیاز است.
بیشتر بخوانید:
پذیره نویسی پالایش یکم (دارادوم) تمدید شد
آیا دارا دوم ارزش خرید دارد؟ / ۸ دلیل برای سوددهی «پالایشی یکم»
جزئیات کامل ETF جدید دولتی / آنچه باید برای خرید «پالایشی یکم» یا «دارادوم» بدانید
همچنین تاریخ دسترسی به سهم در تابلوی معاملات بازار فرابورس ایران جهت خرید و فروش روز شنبه 5 مهر ماه خواهد بود.
قابل توجه سهامداران تازهوارد
سهامدارانی که در حساب کارگزاری خود توافق نامه خرید عرضه اولیه را انتخاب کرده یا پذیرفته اند باید در نظر داشته باشند که بایستی حتما یک روز قبل از عرضه اولیه حساب کارگزاری خود یا قدرت خرید خود در پرتفوی را شارژ نمایند در غیر این صورت عرضه اولیه به صورت اتوماتیک سفارش داده نخواهد شد.
عمدتا عرضه های اولیه که اصطلاحا در بازار اولیه بورس قرار می گیرند بر خلاف بازار ثانویه مورد استفاده بنگاه ها و شرکت های بورسی قرار می گیرد و در واقع پول به بخش واقعی و مولد اقتصاد هدایت می شود به همین جهت در اقتصاد کشور اثرات مثبت و موثری خواهد داشت.
از سوی دیگر با توجه به اینکه عرضه اولیه ها با قیمت های پایین تر از ارزش واقعی خود عرضه می شوند تا از سوی صندوق ها و سهامداران حقوقی و حقیقی جذابیت لازم برای خریداری را داشته باشند بنابراین هم در کوتاه مدت که با تخفیف و ارزان خریداری شده و هم در بلند مدت که با انجام عملیات و استفاده از سرمایه ها در شرکت ناشر سود عملیاتی به وجود می آید سهامداران منتفع می شوند و سود قابل توجهی نسبت به بسیاری از سهم ها در بازار ثانویه و با ریسک کمتر کسب می نمایند.
عرضه اولیههای ارزنده و بزرگ در راه است
علیرضا صالح؛ رئیس سازمان خصوصی سازی با تاکید بر اینکه تلاش میکنیم از این پس از طریق بازار سرمایه شرکتهای دولتی را واگذار کنیم گفت: علاوه بر سهام شرکتهای موجود در تابلوی بورس، ۱۲ بنگاه که سه هلدینگ نیروگاهی را در خود جای داده در حال آماده سازی برای ورود به بازار سرمایه است.
صالح افزود: ۳ شرکت مجتمع صنعتی اسفراین، اپال پارسیان بنگان و عمران و مسکن سازان ایران، در مهر ماه پذیرش و کشف قیمت خواهند شد.
بازار اولیه تنها راه هدایت نقدینگی بورس به سمت تولید
گفتنی است یکی از علتهای اصلی رشد نجومی و غیر منطقی شاخص بورس در 5 ماه اول سال و به دنبال آن ریزش 500 هزار واحدی شاخص از اواسط تابستان تا هفته ی گذشته فشار ورود حجم نقدینگی به میزان 120 هزار میلیارد تومان به بورس ایران بود که باعث شد طرف تقاضا رشد زیادی کرده و با ضعف طرف عرضه و کمبود عرضه اولیه ها تعادل بازار م خورد در صورتی که اگر به میزان مناسب عرضه اولیه از سوی دولت وارد بازار می شد شاهد این وضعیت و بی ثباتی شاخص نبودیم و از طرف دیگر بجای اینکه سرمایه های مردم که رقم بسیار بالایی هم بود تماما در بازار ثانویه صرف خرید و فروش و افزایش قیمت های اسمی سهام شود به سمت تولید و تامین مالی بنگاه های تولیدی هدایت می شد.