رئیس جمهوری چین با بیان اینکه هیچ کشوری حق ندارد مزایای توسعه را در انحصار خود داشته باشد و اعمال هژمونی را در جهان گسترش دهد تاکید کرد: «هیچ کشوری حق تصرف امور بینالملل و تسلط بر سرنوشت سایر کشورها را ندارد».
به گزارش گروه بین الملل خبرگزاری دانشجو «شی جین پینگ» دوشنبه شب به وقت محلی در سخنرانی ویدیویی خود در نشست سران به مناسبت گرامیداشت هفتاد و پنجمین سالگرد تاسیس سازمان ملل تاکید کرد: سازمان ملل باید عدالت را حفظ کند و کشورهای بزرگ و کوچک به یکدیگر احترام بگذارند.
او افزود: هیچ راهی برای یک جانبه گرایی وجود ندارد همه کشورها باید با پایبندی بر مشورت، ساخت و اشتراک مشترک، از امنیت عمومی حفاظت کنند و مشترکا از ثمرات توسعه بهره مند شوند تا سرنوشت جهان به طور مشترک تحت کنترل قرار گیرد.
رییس جمهوری چین اظهار کرد: افزایش نمایندگی و صدای کشورهای در حال توسعه در سازمان ملل ضروریست تا به این ترتیب سازمان ملل بتواند منافع و خواسته های اکثر کشورها را به صورت متعادل تری منعکس کند.
شی تصریح کرد: هدف و اصول منشور سازمان ملل معیار اصلی برای سروسامان دادن مناسبات بین المللی است و پایه مهمی برای ثبات نظم بین المللی به شمار می رود که بدون تردید باید حفظ شود مناسبات و منافع کشورها باید با نظام و مقررات هماهنگ شود و نباید کشورهای زورگو برای آن تصمیم گیری کنند.
وی ادامه داد: کشورهای بزرگ باید به عنوان طرفداران و مدافعان قانون بین الملل پیشگام شوند و تعهدات خود را رعایت کنند و به استثناها نپردازند باید از استانداردهای دوگانه خودداری کنند و همچنین نمی توانند قوانین بین المللی را تحریف کنند، نباید به نام قانون، حقوق و منافع قانونی سایر کشورها را نقض و صلح و ثبات بین المللی را تخریب کنند.
رییس جمهوری چین گفت: چین اولین کشوری است که منشور سازمان ملل متحد را به امضا رسانده، از بنیانگذاران سازمان ملل متحد بوده و تنها عضو دایمی از کشورهای در حال توسعه در شورای امنیت است.
به گفته وی چین همواره اجرا کننده چند جانبه گرایی بوده، به طور فعال در اصلاح و ساخت سیستم حکمرانی جهانی شرکت کرده، نیز قاطعانه از سیستم بین المللی با محوریت سازمان ملل، نظم و ترتیب بین المللی بر پایه قوانین بین المللی و نقش محوری سازمان ملل در امور بین المللی دفاع می کند چین مایل است همراه با طرف ها برای ایجاد جامعه بشری با سرنوشت مشترک تلاش کند.
شی در مورد ضرورت رعایت چندجانبه گرایی گفت: سازمان ملل متحد باید حل مساله را به عنوان نقطه آغازین در نظر بگیرد و با نتایج مشهود کارهای خود را هدایت کند تا توسعه، امنیت و حقوق بشر را به روشی متعادل به پیش سوق دهد. به ویژه، باید با استفاده از فرصت اجرای برنامه توسعه پایدار سال ۲۰۳۰، مقابله با چالش های امنیتی غیر سنتی مانند بهداشت عمومی را در اولویت کارهای سازمان ملل متحد تلقی کند.