به گفته مدیر مرکز ویروسشناسی و بیوتکنولوژی «وکتور» روسیه، دو گزینه امیدوارکننده از واکسنهای تولید شده علیه ویروس کرونا در این موسسه، انتخاب شده و برای استفاده همگانی در کشور ارائه خواهد شد.
به گزارش گروه بینالملل خبرگزاری دانشجو به نقل از خبرگزاری «نووستی»، "رینات مقصودوف" مدیر کل مرکز ویروس شناسی و بیوتکنولوژی "وکتور" که زیر نظر سرویس فدرال خدمات بهداشتی و رفاه انسانی روسیه فعالیت دارد، اعلام کرد که دو نمونه از واکسن علیه ویروس کرونای تولید شده خود را برای استفاده همگانی انتخاب کرده است.
وی گفت: «ما واکسنهایی برای جلوگیری از عفونت کووید-۱۹ با استفاده از شش سیستم عامل تکنولوژی مستقل تولید کردهایم، که از بین آنها، دو گزینه امیدوار کننده واکسن را انتخاب کرده و قصد داریم آنها را برای استفاده همگانی در کشور ارائه دهیم.»
در تاریخ ۲۳ سپتامبر (دوم مهر ماه)، سرویس فدرال خدمات بهداشتی و رفاه انسانی روسیه اعلام کرد که آزمایشات پس از ثبت واکسن تولید شده در موسسه وکتور، در اواخر ماه اکتبر (اوایل آبان ماه) آغاز میشود. تاریخ دقیق آن به زمان اخذ مجوز از سوی وزارت بهداشت بستگی دارد. در حال حاضر مشخص شده است که ۵ هزار داوطلب در مرحله سوم تحقیقات این واکسن شرکت میکنند.
آزمایشات بالینی به روی این دارو، با مشارکت ۳۰۰ داوطلب، تا ۳۰ سپتامبر (۱۰ مهر ماه) به پایان میرسد و اولین نتایج آنها طی ماههای آینده اعلام خواهد شد.
در اوایل ماه سپتامبر، گزارش شد که تمامی شرکت کنندگان در نخستین مرحله از آزمایشات بالینی واکسن "وکتور" از بیمارستان مرخص شدند و در بدن ۹ داوطلب آنتی بادی علیه ویروس کرونا تولید شده است.
در همان زمان، "ولادیمیر پوتین" رئیس جمهوری روسیه، ثبت دومین واکسن روسی علیه ویروس کرونا را اعلام کرد، ولی نامی از سازنده این دارو نبرد.
نخستین واکسن جهان علیه عفونت کووید-۱۹ توسط متخصصان مرکز تحقیقات ملی اپیدمیولوژی و میکروبیولوژی "گامالیا" و با همکاری وزارت دفاع روسیه تولید شده است. این دارو "اسپوتنیک-۵" نامگذاری شد و در تاریخ ۱۱ آگوست (۲۱ مرداد) به ثبت رسیده است. در تاریخ ۸ سپتامبر (۱۸ شهریور) استفاده همگانی و گردش عمومی واکسن "اسپوتنیک-۵" در روسیه آغاز شده است.