دمیتری پسکوف سخنگوی رئیس جمهوری روسیه اعلام کرد که تعهدات روسیه در سازمان پیمان امنیت جمعی شامل منطقه قرهباغ نمیشود.
به گزارش گروه بین الملل خبرگزاری دانشجو، پسکوف روز چهارشنبه در جمع خبرنگاران گفت: تعهدات روسیه در سازمان پیمان امنیت جمعی درحالی که شامل امنیت ارمنستان می شود، منطقه قره باغ را دربرنمی گیرد.
ولادیمیر پوتین پیش تر با یادآوری اینکه ارمنستان عضو پیمان امنیت جمعی است، خاطرنشان کرده بود که روسیه در برابر این کشور تعهدات مشخصی دارد.
پسکوف درباره تعهد در چارچوب سازمان پیمان امنیت جمعی اظهار داشت: این تعهدات در عرصه تامین امنیت است. به این صورت که در شرایطی که کشور عضو پیمان امنیت جمعی هدف حمله قرار بگیرد سایر شرکت کنندگان در پیمان موظف به دفاع از آن عضو خواهند بود.
سازمان پیمان امنیت جمعی در سال ۲۰۰۲میلادی ایجاد شد و کشورهای روسیه، ارمنستان، بلاروس، قزاقستان، قرقیزستان و تاجیکستان اعضای دائم آن هستند و افغانستان و صربستان نیز از سال ۲۰۱۳ تاکنون به عنوان اعضای ناظر به عضویت این سازمان درآمدند.
سخنگوی رئیس جمهوری روسیه در ادامه سخنان خود این ادعا را که مناقشه بین باکو و ایروان از محدوده قره باغ خارج شده است را تایید نکرد.
طی روزهای اخیر تنشها بر سر منطقه قره باغ بین جمهوری آذربایجان و ارمنستان به میزان قابل ملاحظهای افزایش یافته است.
جمهوری آذربایجان در این مناقشه با تکیه بر اصل حفظ تمامیت ارضی کشورها خواستار پایان اشغالگری ارمنستان شده و از سوی دیگر طرف ارمنی با استناد به اصل "حق تعیین سرنوشت" خواستار به رسمیت شناخته شدن حقوق ارامنه شده است.
پسکوف در مورد اخبار مربوط به حضور شمار زیادی از تروریست های از خاورمیانه در منطقه قره باغ گفت: بدیهی است حضور ستیزه جویان و مزدوران خارجی در منطقه قره باغ خطر بزرگی است و مایه نگرانی شدید روسیه شده است.
روسیه سلاح شیمیایی نمی سازد
سخنگوی رئیس جمهوری روسیه در پاسخ به سوالی در مورد بکارگیری ماده سمی نوویچوک در مورد الکسی ناوالنی فعال سیاسی مخالف دولت روسیه گفت: روسیه هیچ گونه اقدامی برای تولید سلاح شیمیایی نمی کند.
وی افزود: این اقدامات نمی تواند صورت گیرد زیرا روسیه عضو کنوانسیون منع تسلیحات شیمیایی است.
پسکوف گفت: روسیه به تمام تعهدات خود در چارچوب این کنوانسیون عمل کرده است و به همین دلیل چنین موضوعی نمی تواند مطرح باشد.
ناوالنی که یکی از اصلی ترین منتقدان ولادیمیر پوتین رئیس جمهوری روسیه است، بیستم ماه اوت (سی ام مرداد) در بازگشت از سیبری به مسکو بیمار شد.
وی پس از فرود اضطراری هواپیما به بیمارستانی در شهر تومسک سیبری منتقل شد و سپس به یک مرکز درمانی در برلین انتقال یافت، جایی که پزشکان در اوایل ماه جاری اعلام کردند نشانه هایی از مسمومیت وی با ماده سمی نوویچوک وجود دارد.
سازمان منع تسلیحات شیمیایی نیز با بررسی نمونه های آنالیز گرفته شده از ناوالنی در یک مرکز درمانی ارتش آلمان در برلین اعلام کرده است که در مورد وی ماده سمی نوویچوک بکار گرفته شده است.
تمام ابعاد وضعیت پیرامون مسمومیت ناوالنی حاکی از استفاده کشورهای غربی بویژه آمریکا از این مساله برای اهداف خود است و مقام های روس نیز بارها در این مورد نارضایتی خود را اعلام کرده و خواستار همکاری آلمان برای حل این مساله و نتیجه گرفتن از تحقیقات شده اند.
دلیلی برای بی اعتمادی به آمار رسمی کرونا در روسیه وجود ندارد
سخنگوی رئیس جمهوری روسیه گفت: ما هیچ دلیلی نمی بینیم که به آمار رسمی روسیه در مورد شیوع کرونا در کشور بی اعتماد باشیم.
وی در واکنش به اینکه مراکز درمانی از گرفتن تست تشخیص کرونا از برخی اتباع روسیه خودداری می کنند تا آمار بدتر نشود گفت: این موارد را اعلام کنید. در مورد آن تحقیقات بسیار دقیق صورت خواهد گرفت.
بر اساس بیانیه ستاد مبارزه با ویروس کرونا در روسیه، شمار افراد مبتلا به کرونا از آغاز شیوع این بیماری در روسیه از مرز یک میلیون و ۲۴۸ هزار نفر گذشت.
تاکنون ۲۱ هزار و ۸۶۵ نفر بر اثر کرونا جان سپرده اند و ۹۹۵ هزار و ۲۷۵ نفر هم بهبود یافته اند.