بیش از ۱۰۰ نفر از اعضای مجلس نمایندگان آمریکا از شکایتنامه ایالت تگزاس که خواستار به چالش کشیدن نتیجه انتخابات ریاستجمهوری آمریکا است حمایت کردند.
به گزارش گروه بینالملل خبرگزاری دانشجو، بیش از ۱۰۰ نفر از قانونگذاران مجلس نمایندگان آمریکا از شکوائیهای که دادستان کل ایالت تگزاس تنظیم کرده و خواستار به چالش کشیدن نتیجه انتخابات ریاستجمهوری آمریکا است حمایت کردهاند.
رسانههای آمریکا گزارش دادهداند ۱۰۶ عضو جمهوریخواه مجلس نمایندگان با امضای یک سند «دادگاهیار» (amicus brief)، ضمن اشاره به ادعاها در خصوص بروز تخلفات گسترده در انتخابات سوم نوامبر، حمایت خود را از شکایت تنظیمشده توسط دادستان کل تگزاس نزد دیوان عالی آمریکا اعلام و نظرات مشورتی خود را در این خصوص مطرح کردهاند.
«دادگاهیار» (یا «دوست دادگاه») شخصی است که تحلیلها و اطلاعات حقوقی خود درباره یک دعوی حقوقی را که میتواند به رأی دادگاه کمک کند در اختیار آن دادگاه قرار میدهد.
این سند به ابتکار «مایک جانسون»، نماینده ایالت لسآنجلس تدوین شده؛ او با ارسال ایمیلی به همکارانش نوشته «دونالد ترامپ»، رئیسجمهور آمریکا شخصاً از او خواسته حامیان شکایتنامه تنظیمشده در ایالت تگزاس را بسیج کند.
شکایت ارسالشده از سوی دادستان کل تگزاس برای دیوان عالی آمریکا خواستار به تأخیر افتادن انتخاب «الکتورها» در چهار ایالت کلیدی شده که «جو بایدن» در آنها پیروز شده. این چهار ایالت عبارتند از: میشیگان، ویسکانسین، پنسیلوانیا و جورجیا.
«الکتورها» یا «گزینندههای رئیسجمهور» افرادی هستند که در روز برگزاری جلسه «مجمع گزینندگان» با رأی خودشان رسماً رئیسجمهور ایالات متحده را انتخاب میکنند. تعداد الکتورهای هر ایالت به میزان جمعیت آن ایالت بستگی دارد.
برای همه ایالتهای آمریکا مجموعاً ۵۳۸ الکتور انتخاب و معرفی میشوند و نامزدی که در روز برگزاری جلسه مجمع گزینندگان بتواند ۲۷۰ رأی این الکتورها را به دست بیاورد، پیروز انتخابات و ساکن بعدی کاخ سفید محسوب میشود.
پایگاه خبری «فوربس» نوشته در شکایت ایالت تگزاس ادعا شده انتخاب الکتورهای مربوط به چهار ایالت فوقالذکر بایستی به دلیل وقوع تخلفات و بینظمیهای گسترده به تأخیر بیفتد.
با این حال، اعضای مجلس نمایندگان آمریکا تأکید کردهاند که حمایت آنها از این شکایت تنها جنبه مشورتی دارد و آنها مستقلاً به دنبال طرح دعوی در این پرونده نیستند.
در سندی که به امضای این ۱۰۶ نماینده رسیده آمده است: «هدف ما از ارائه این مشورت به سادگی این است که دادگاه (و رأیدهندگان ایالتهای متبوع خودمان) را از نگرانیهای جدیمان درباره سلامت نظام انتخاباتیمان مطلع کنیم.»
در ادامه آمده است: «ما به دنبال آن نیستیم که در این سند مشورتی مستقلاً در خصوص ادعاهای بروز تخلفات [انتخاباتی]اقامه دعوی کنیم. ما صرفاً نظرمان را اعلام میکنیم که ادعاهای مختلف و گسترده مطرحشده درباره تخلف در ایالتهای متبوع شایسته بررسی دقیق و به موقع توسط دیوان عالی هستند.»
انتخابات ریاستجمهوری آمریکا روز سوم نوامبر (۱۳ آبان) برگزار شد. برآوردهای رسانههای آمریکا حاکی است جو بایدن با کسب ۳۰۶ رأی الکترال در این انتخابات پیروز شده است. ترامپ ۲۳۲ رأی الکترال به دست آورد.
تیم دونالد ترامپ به رهبری «رودی جولیانی»، وکیل او ادعاهایی را درباره وقوع تخلفات گسترده در انتخابات ریاستجمهوری مطرح کرده و شکایتهایی را در ایالتهای مختلف تنظیم کرده است. این شکایتها در ایالتهای مختلف رد شدهاند.
روز سهشنبه گزارش شدقانونگذاران ارشد حزب جمهوریخواه با قطعنامهای که «جو بایدن» را به عنوان رئیسجمهور منتخب آمریکا به رسمیت میشناسد مخالفت کردهاند.
این در حالی است که «ویلیام بار»، وزیر دادگستری دولت ترامپ ادعای تخلف گسترده در انتخابات آمریکا را رد کرده بود. او سهشنبه هفته گذشته گفت: «اکثر ادعاهای مربوط به تخلفات انتخاباتی، موارد خاص هستند یعنی اتفاقاتی هستند که در شرایط خاص یا توسط افراد خاص رخ داده است. اینها تخلفات سیستماتیک نیستند.»