یک کارشناس مسائل غرب آسیا گفت: ترامپ و تیم او تلاش میکنند تا از طریق برقراری رابطه بیان اعراب و اسرائیل، ایران را دچار انزوا کنند و خودشان را برای انتخابات ۲۰۲۴ آماده کنند تا بدین وسیله بتوانند لابی صهیونیستی را با دادن کدهایی نظیر انزوای ایران با خود همراه کنند.
حسن هانی زاده، کارشناس مسائل غرب آسیا در گفتگو با خبرنگار دانشگاه خبرگزاری دانشجو، در خصوص اظهارات اخیر جراد کوشنر، داماد ترامپ مبنی بر اینکه به زودی عادی سازی کامل روابط بین عربستان و اسرائیل قطعی و حتمی خواهد شد و از سوی دیگر نگرانی نخست وزیر الجزایر در خصوص عادی سازی روابط اعراب و صهیونیستها گفت: ترامپ فشارهای زیادی را بر روی کشورهای عرب منطقه ایجاد میکند بر اساس همین فشارها بر پادشاه مراکش وی علی رغم میل باطنی و خواست مردم رابطه کشورش با اسرائیل را به مرحله عادی سازی رساند و در مقابل ترامپ نیز به او وعده داده است که مسئله صحرای مغرب را حل و فصل میکند و در این خصوص امتیازاتی به مراکش خواهد داد.
وی ادامه داد: در همین راستا الجزایر که دارای مرز مشترکی با مراکش است به شدت نگران حضور رژیم صهیونیستی در کنار مرزهای خود شده است به ویژه با وجود اینکه مسئله پلیساریو هنوز بین دو کشور حل نشده است.
عربستان به دنبال وقت کشی است تا عادی سازی روابط با اسرائیل را به تعویق بیاندازد/ ترامپ و داماد او بی خیال نمی شوند هانی زاده با اشاره به فشارهای مضاعف ترامپ به عربستان سعودی به عنوان بزرگترین عضو شورای همکاری خلیج فارس در خصوص عادی سازی روابط با صهیونیستها گفت: این در حالی است که عربستان سعودی به دلیل جایگاهی که در جهان اسلام و عرب دارد به دنبال وقت کشی است تا در فرصت یک ماه باقیمانده از عمر دولت ترامپ در برابر علنی سازی روابط خود با اسرائیل مقاومت کند و خبر این عادی سازی را به تاخیر بیندازد.
این کارشناس مسائل غرب آسیا ادامه داد: البته عربستان گامهایی در این مسیر برداشته است مثلا به هواپیماهای اسرائیلی مجوز پرواز ازآسمان کشور خود را داده است، اما به شدت مراقب آن است که عنوان علنی شدن روابط اسرائیل و عربستان را به این زودیها عملیاتی نکند مگر اینکه ترامپ سعودی را تهدید کند.
برقراری روابط کشورهای ضعیف عرب با اسرائیل از روی اکراه و در قبال امتیازات سیاسی-اقتصادی است وی تصریح کرد:، اما در این بین کشورهای ضعیف مثل پادشاهی موریتانی در شمال آفریقا و عمان کشورهایی هستند که به شدت از سوی ترامپ تحت فشار قرار دارند و برقراری رابطه با اسرائیل برای آنها روابطی از روی اکراه، اجبار و ظاهری است.
هانی زاده با تاکید بر اینکه اسرائیل هرگز میان این ملتها نفوذ پیدا نخواهد کرد، گفت: این رابطه در حقیقت رابطهای میان نظامها و کشورهاست، اما هیچ گاه اسرائیل به لحاظ فرهنگی و اجتماعی نمیتواند جایگاهی میان مردم کشورهای عرب منطقه داشته باشد.
کشورهای عرب پس از دوران ترامپ در روابط خود با اسرائیل تجدید نظر خواهند کرد این کارشناس مسائل غرب آسیا تصریح کرد: از سوی دیگر حاکمان این کشورها به دلیل برخورداری ازامتیازات سیاسی و اقتصادی سعی میکنند به طور موقت و تا زمانی که ترامپ در کاخ سفید حضور دارد رابطه با اسرائیل را علنی کنند، اما قطعا پس از سپری شدن دوران ریاست جمهوری ترامپ این کشورها نیز در سیاست خود تجدیدنظر خواهند کرد.
وی با بیان اینکه به نظر میرسد روابط بین برخی از این اعراب و رژیم صهیونیستی در آینده قطع شود، گفت: لذا این روابط از آنجا که با فشار آمریکا ایجاد شده ارزش سیاسی چندانی نخواهد داشت.
پمپئو و ترامپ ازعادی سازی روابط اسرائیل و اعراب به دنبال انزوای ایران و محکم کردن جای پای خود در انتخابات۲۰۲۴ هستند هانی زاده در پاسخ به این سوال که تلاشهای ترامپ در راستای عادی سازی روابط اعراب با اسرائیل با وجود اینکه تقریبا یک ماه بیشتر در کاخ سفید حضور نخواهد داشت با چه هدفی صورت میگیرد، گفت: ترامپ و تیم او به ویژه جمهوری خواهان افراطی مثل پمپئو تلاش میکنند و از طریق برقراری رابطه بیان اعراب و اسرائیل، ایران را دچار انزوا کنند و خودشان را برای انتخابات ۲۰۲۴ آماده کنند تا بدین وسیله بتوانند لابی صهیونیستی را با دادن کدهایی نظیر ایران هراسی و انزوای ایران با خود همراه کنند.
برخی شنیدهها حکایت از آن دارد که جمهوری خواهان پمپئو را به عنوان نماینده خود در انتخابات ۲۰۲۴ معرفی می کنند
این کارشناس مسائل غرب آسیادر پایان خاطر نشان کرد: برخی شنیدهها حکایت از آن دارد که جمهوری خواهان به دنبال آن هستند که پمپئو را به عنوان نماینده خود در انتخابات ۲۰۲۴ برای کاندیدای ریاست جمهوری معرفی کنند و در واقع دست و پا زدن آنها برای برقراری روابط بین اعراب و اسرائیل برای کسب رضایت لابی صهیونیستی انزوای ایران و تقابل با محور مقاومت و افزایش شانس انتخاب خود در سال ۲۰۲۴ صورت میگیرد.