به گزارش گروه اجتماعی خبرگزاری دانشجو، علیرضا رئیسی در گفتگوی ویژه خبری ضمن تسلیت ایام سوگواری حضرت فاطمه زهرا (س) اظهار کرد: ویروس کرونا نه ضعیف شده و نه از بین رفته است بلکه اتفاقاً در حال جهش یافتن و خطرناکتر است. تا الان موجهای مختلفی داشتهایم که متأثر از جهش ویروس کرونا نبوده است بلکه متأثر از رفتار خود ما و سهلانگاری در رعایت پروتکلها بوده است.
وی افزود: در اروپا و آمریکا میزان شیوع بیماری بسیار بالاست و انگلیس اعلام کرده است که تخت خالی نیز ندارد در این وضعیت با همکاری خوب مردم و کسبه و همه مسئولین و اجرای طرح شهید سلیمانی ما توانستیم پروتکلها را به خوبی اجرا کنیم و آرامش نسبی برقرار شد. اینکه چرا بازگشایی کردیم به این دلیل است که بالاخره 11 ماه از شیوع کرونا در کشور میگذرد و درصد بسیار زیادی از مردم ما رعایت کردند و نباید خود را در شرایطی قرار دهیم که حتماً با جریمه کردن و پلمب بتوانیم بیماری را کنترل کنیم؛ باید سبک زندگی خود را تغییر دهیم.
رئیسی گفت: در ایام فاطمیه و سایر ایام مذهبی دیدیم که رهبر معظم انقلاب به عنوان یک الگو برای جامعه، با رعایت پروتکلها و به تنهایی عزاداری میکنند. ایام فاطمیه هر سال همه ما دوست داریم در این ایام دور هم باشیم و عزاداری کنیم؛ عکسهایی که من از قم نشان دادم را باید به این قسمتش نیز اشاره بکنم که در قم آیتالله وحید یکی از بزرگوارانی است که همیشه پیشرو در برگزاری این ایام است و حسینیهای که ایشان در آن حضور داشتند همواره بیش از هزار نفر جمعیت داشت اما ایشان با 40 تا 50 نفر برگزار کردهاند که یک الگوی عملی است. این بزرگان و الگوهای مذهبی میتوانند به ما کمک کنند و همواره نیز کمک کردهاند.
سخنگوی ستاد ملی مقابله با کرونا با بیان اینکه حضور در مدارس به هیچ عنوان اجباری نیست، تصریح کرد: پایههای اول و دوم ابتدایی در مناطق زرد و آبی در صورتی که خانوادهها تمایل داشته باشند میتوانند یک تا دو روز در هفته حضور داشته باشند؛ حضور کادر مدارس نیز بنا به تصمیم وزارت آموزش و پرورش است و باید حضور داشته باشند.
وی با انتقاد از مسافرت به استانهای جنوبی بیان داشت: تهران بعد از مدتها که قرمز و نارنجی بود یک هفته است که به رنگ زرد تغییر پیدا کرده است؛ ما محدودیت تردد را در شهرهای قرمز و نارنجی داشتهایم و متاسفانه سفر به جنوب کشور افزایش یافته است و مسافرتهای بسیاری به شمال و جزیره قشم داشتیم. به مردم هشدار میدهیم در صورتی که دستورالعملها رعایت نشوند، موج چهارم در اواخر بهمن و اوایل اسفند، شکل خواهد گرفت که هر موج با مرگ 10 هزار نفر بیشتر همراه خواهد بود. دوشنبه جلسهای درباره اعمال محدودیتها خواهیم داشت.
رئیسی درباره میزان رعایت پروتکلهای بهداشتی گفت: الان میزان رعایت پروتکلها حدود 83 درصد است؛ البته در برخی از شهرها مانند قشم مسافرتها انجام شده و میزان رعایت پروتکلها بسیار پایین است؛ مازندران 10 شهر قرمز دارد و ورود به مازنداران جریمه دارد اما برخی از افراد نسبت به مسافرت اقدام کردهاند. این افراد اگر ناقل ویروس کرونا باشند میتوانند منجر به مرگ هموطنان خود شوند.
سخنگوی ستاد ملی مقابله با کرونا درباره برگزاری مراسم 22 بهمن بیان کرد: براساس تصمیم ستاد، مراسم 22 بهمن امسال با توجه وضعیت شیوع بیماری در همه شهرها به صورت نمادین، خودرویی و موتوری خواهد بود و هیچکس به شکل پیاده در مراسم حضور ندارد؛ سخنرانی رییس جمهور هم به صورت سراسری از صدا و سیما پخش خواهد شد.
رئیسی با بیان اینکه تهیه واکسن کرونا از چند مسیر دنبال میشود، گفت: از تابستان آینده واکسن ایرانی کرونا در دسترس قرار خواهد گرفت؛ هدف ما این است که برای گروههای پرخطر مانند کادر درمان و جانبازهای شیمیایی قبل از سال 1400 واکسن کرونا تهیه کنیم. یک واکسن مشترک با کمک کشور کوبا در حال انجام است؛ ما سالهای زیادی با کوبا برای تولید واکسنهایی مانند هپاتیت ب همکاری داشتهایم. این واکسن کرونای مشترک با کوبا؛ فاز یک و دو را در کوبا طی کرده است و تکنولوژی آن به ایران منتقل شده و کارآزمایی فاز سوم را در کشور شروع خواهیم کرد.
وی با اشاره به واکسیناسیون کرونا در کشورهای دیگر تصریح کرد: بسیاری از کشورها از جمله کشورهای همسایه ما که واکسن کرونا را تزریق کردهاند؛ خود را در معرض فاز یک و دو و سه کلینیکال ترایال کارآزمایی بالینی) قرار دادهاند برای مثلا کشور ترکیه واکسن سینووک را تزریق کرده است که این واکسن در فاز سوم و مراحل نهایی است؛ کشورهایی مانند امارات نیز فاز یک و دو واکسنهای کرونا را زدهاند. استراتژی ما این است که اجازه ندهیم واکسنی که فازهایش طی نشده باشد تحت آزمایش واکسنها قرار بگیرند و تنها به واکسنهایی اجازه تست انسانی میدهیم که تولید واکسن در داخل کشور باشد.
سخنگوی ستاد ملی مقابله با کرونا با اشاره به پرداخت 52 میلیون دلار به کووکس، گفت: ما 16 میلیون و 800 هزار دوز واکسن کرونا از کووکس خریداری کردهایم و علیرغم مشکلاتی که به دلیل تحریمهای آمریکا در انتقال ارز وجود داشت پول را انتقال دادیم و قول دادهاند که در یک تا دو ماه آینده بخشی از این واکسنها را به ما تحویل دهند.
رئیسی افزود: از روسیه، هند و چین نیز سعی میکنیم 2 میلیون و 600 هزار دوز واکسن کرونا تهیه کنیم.