معاون سیاسی وزیر کشور با بیان اینکه کار اجرایی انتخابات ریاست جمهوری از ۲۱ اردیبهشت آغاز میشود، گفت: کسانی که میخواهند در این انتخابات ثبت نام کنند باید بر اساس اطلاعات کارهای ثبت نام را شروع کنند.
به گزارش گروه سیاسی خبرگزاری دانشجو، جمال عرف معاون سیاسی وزیر کشور و رییس ستاد انتخابات امروز در نشست خبری که در محل وزارت کشور برگزار شد، با اشاره به پایان دوران ریاست جمهوری ترامپ در آمریکا گفت: یک رییس جمهور غیرمنطقی و مستکبر کنار رفت، رییس جمهور جدید از گذشته عبرت بگیرد.
وی افزود: سال گذشته یعنی سال ۲۰۲۰ شرایط سخت و سرنوشت سازی برای کشور بود یکی موضوع کرونا بود که از ماه مارچ میلادی شروع شد و مشکلات زیادی را بوجود آورد امروز الحمدالله اتفاقات خوبی رخ داده است.
معاون سیاسی وزیر کشور با بیان اینکه استراتژی فشار حداکثری با شکست مواجه شد، به انتخابات خرداد ماه سال آینده اشاره و تصریح کرد: انتخابات ۱۴۰۰ مهمترین اتفاق جدید پیش رو خواهد بود.
عرف ادامه داد: ۱۹ اسفندماه تقویم انتخابات شوراهای اسلامی شکل میگیرد. ثبتنامها و تشکیل هیئتها انجام میشود الان در تقویم این انتخابات هستیم و کسانی که میخواهند در این انتخابات ثبت نام کنند باید بر اساس اطلاعات کارهای ثبت نام را شروع کنند.
عرف اعلام کرد: کار اجرایی انتخابات ریاست جمهوری از ۲۱ اردیبهشت آغاز میشود.
معاون سیاسی وزیر کشور تصریح کرد: تقویم انتخابات به این شرح است که در ۱۹ اسفند ماه تقویم انتخابات شوراهای اسلامی شکل میگیرد و ثبت نامها و تشکیل هیئتهای اجرایی خواهد بود کسانی که باید ثبت نام کنند باید موارد را براساس اطلاعیهها انجام دهند در ۸ فروردین ۱۴۰۰ انتخابات میاندورهای را داریم و تقویم این انتخابات هم مدتها شکل گرفته است و در نهایت ۲۱ اردیبهشت استارت اجرایی انتخابات ریاست جمهوری زده میشود و وزارت کشور چند ماه پرکاری خواهد داشت ان شاءالله انتخاباتی در شأن ملت بزرگ ایران برگزار کنیم.
وی در ادامه اظهار داشت: در فرآیند تبلیغات انتخابات تلاش میکنیم که تجمعات کاهش یابد؛ از طرفی برخی میگویند برای افزایش مشارکت باید تبلیغات و تجمعات برگزار شود، ولی از سوی دیگر نیز برخی میگویند این تجعات موجب تشدید بیماری کرونا خواهد شد. براساس پروتکلهای ابلاغی وزارت بهداشت باید کمترین تجمعات را داشته باشیم و فضای تبلیغات را به حوزه رسانه و فضای مجازی ببریم. شاید مهمترین قسمت برای ما همین تبلیغات باشد؛ ما ۲۰ روز تبلیغات داریم که مهترین مشکل ما این ۲۰ روز خواهد بود. تلاش میکنیم که پروتکلها تدوین و ابلاغ شود و ستادهای انتخاباتی توجیه خواهند شد، اگر این مرحله را پشت سر بگذاریم روز انتخابات با چارچوبهایی که داریم برگزار خواهد شد.
معاون سیاسی وزیر کشور عنوان کرد: قانون به ما اجازه افزایش روز رأیگیری را نداد، ولی افزایش ساعت امکانپذیر است و احتمال دارد کار رأیگیری را زودتر شروع کنیم که فرصت بیشتری برای مردم وجود داشته باشد تا بتوانند مشارکت کنند. تلاش میکنیم فضای ایمنی برای مردم ایجاد کنیم تا کسانی که میخواهند رأی بدهند دغدغه بیماری را نداشته باشند.
عرف درباره برگزاری انتخابات الکترونیک و طرح اصلاح قانون انتخابات که در مجلس مورد تصویب قرار گرفته بود، اظهار داشت: درباره با دو طرحی که مجلس شورای اسلامی داشت تا این لحظه در خصوص انتخابات شوراها، براساس آخرین جلسهای که خدمت رئیس مجلس و هیئت مرکزی نظارت مجلس برای انتخابات شوراها بودم، در آنجا بحث شد که این طرح به این انتخابات نخواهد رسید بنابراین برای انتخابات شوراها براساس قانون گذشته عمل خواهیم کرد. درباره طرح اصلاح قانون انتخابات ریاستجمهوری نیز تا جایی که در جریان هستم، ایرادهایی بر عدم تطبیق و صدق کلی در مجمع تشخیص گرفته شده است. ایرادها به مجلس داده شده و مجلس باید برطرف کند و به شورای نگهبان بفرستد و به نظر میرسد احتمالا این طرح هم به انتخابات ۱۴۰۰ نخواهد رسید، ولی اگر رسید ما طبق قانون عمل خواهیم کرد.
وی افزود: در آخرین مذاکراتی که با شورای نگهبان داشتیم به این جمعبندی نرسیدیم که در انتخابات پیش رو از صندوق الکترونیک استفاده کنیم؛ فرآیندهای قبل از صندوق، بهصورت الکترونیکی است، ولی با هیئت مرکزی نظارت بر انتخابات شوراها در اینزمینه به توافق رسیدیم که بتوانیم ۱۰ هزار شعبه در کشور را به صورت الکترونیکی برگزار کنیم.
رئیس ستاد انتخابات کشور گفت: ما پیشنهاد داشتیم که در کلانشهرها از صندوق الکترونیکی استفاده کنیم، چون سرعت اعلام نتایج را بالا میبرد، ولی دوستان گفتند ما با اصل آن موافقیم، ولی درمورد مکان بعدا توافق خواهیم کرد. کف و حداقل برگزاری انتخابات الکترونیکی ۱۳۹ شهر چهار سال پیش خواهد بود.
عرف درباره ثبتنام بانوان در انتخابات ریاستجمهوری و اینکه تکلیف کسانی که کارت ملی یا شناسنامه جدید ندارند در روز انتخابات چه خواهد بود؟، تصریح کرد: درباره ثبتنام خانمها برای انتخابات ریاست جمهوری، آنچه که قانون به ما ابلاغ شود عمل خواهیم کرد. این از وظایف شورای نگهبان است که به وزارت کشور ابلاغ کند که این تعداد افراد کسانی هستند که از مرحله صلاحیت عبور کردند و شما بعنوان کاندیدا در لیست بیاورید. درباره داشتن کارت ملی جدید در روز انتخابات نیز باید بگویم آنچه در انتخابات قبلی عمل شد، وزیر کشور باید دستور بدهد تا برای کسانی که کارت ملی ندارند به سرعت تامین شود.
وی با بیان اینکه معاون وزیر و رئیس سازمان ثبت احوال در این زمینه تلاش میکند، خاطر نشان کرد: در این مسئله نکات فنی وجود دارد که در حال حل و فصل است، ولی ما از جهت احراز هویت مشکلی نداریم. در انتخابات قبلی ۹۹ درصد هویت افراد به صورت الکترونیکی انجام شد.
معاون سیاسی وزیر کشور در پاسخ مبنی بر اینکه آیا اصلاح قانون انتخابات تغییری در روند انتخابات از مرحله ثبتنام تا شمارش آراء ایجاد میکند؟ و همچنین درباره اطلس امنیت انتخابات، تصریح کرد: اگر این طرح تبدیل به قانون شود این تغییرات انجام خواهد گرفت و تا این طرح ابلاغ نشود نمیتواند در مورد آن قضاوت کرد. ما در هر دورهای از انتخابات ستاد امنیت انتخابات را داشتیم که ریاست آن برعهده معاون امنیتی وزیر کشور است. چالشها و فرصتهای امنیتی را در این ستاد بررسی میکنند. به دلیل سوابق حوزههای انتخاباتی، طرحهایی مورد بررسی قرار میگیرد. همه این طرحهای امنیتی که ماهیتی پیشبینی و پیشگیری خواهد داشت، اطلس امنیتی شکل خواهد گرفت.
عرف در ادامه در پاسخ به سوالی مبنی بر اینکه وزیر کشور اعلام کرده که انتخابات ۱۴۰۰ طبق نظرسنجیها انتخابات پرشوری نیست، تصریح کرد: شور انتخابات با تجمعات انتخاباتی شکل میگیرد لذا باید با وزارت بهداشت بهطور مفصل بحث کنیم و جزئیات آن را مشخص کنیم. قرار شد معاون انتظامی که رئیس کمیته اجتماعی ستاد کروناست محوریت این موضوع را برعهده بگیرد و پروتکلها را تدوین کنند. اصل این است که یک تعادل ایجاد کنیم؛ ما اجازه نداریم برای پرشور کردن انتخابات سلامت مردم را به خطر بیاندازیم.
وی همچنین در ادامه این نشست خبری در پاسخ به سوالی درباره ثبتنامهای غیرحضوری کاندیداها، خاطر نشان کرد: ثبت نام غیرحضوری هم در انتخابات ریاست جمهوری و هم در سایر انتخاباتها در سراسر کشور انجام خواهد شد. این حداقل کاری است که میتوانیم در شرایط کرونایی انجام دهیم؛ امیدواریم به لحاظ بهداشتی در تمام مراحل انتخابات ۱۴۰۰ هیچ هزینهای را به کشور تحمیل نکنیم.
وی در پاسخ به سوالی مبنی بر اینکه آیا امکان دارد انتخابات به صورت پستی یا اینترنتی برگزار شود؟، خاطر نشان کرد: بحث امنیت در أخذ رأی حرف اول را میزند؛ ممکن نیست در فضای مجازی بتوان انتخابات اینترنتی برگزار کنیم و در مورد انتخابات پستی هم در قانون ما چیزی نیامده و اشارهای به آن نشده بنابراین این مسئله به صورت کامل منتفی است. آقای وزیر اخیرا برخی نظرسنجیها اعلام کردند که شرایط شور انتخابات در سال ۱۴۰۰ به دلایل متعددی پایینتر از قبل است، ما تحت تحریمهای طالمانه و فشار اقتصادی بود.
رئیس ستاد انتخابات کشور خاطر نشان کرد: یکی از دغدغههای ما عوامل اجرایی شعب انتخابات است که به کرونا مبتلا نشوند و یکی از پیشنهادات این بود که عواملمان را جزو کسانی بگذاریم که واکسیناسیون بشوند. یکی از پیشنهادات ما در اینباره این بود که انتخابات را در ۲ روز برگزار کنیم، اما منتفی شد، چون گفتند در قانون نیامده است.
عرف گفت: بنابراین روز انتخابات همان ۲۸ خرداد ۱۴۰۰ است و کاری که میکنیم این است که ساعات رأیگیری را افزایش دهیم. یکی دیگر از کارها این است که شعب را افزایش دهیم و در آخرین جلسه به این نتیجه رسیدیم که ۱۰ درصد شعب را نسبت به انتخابات قبلی افزایش دهیم و در حال عملیاتی کردن آن هستیم؛ قصد ما این است که تا میتوانیم تراکم را در شعب انتخاباتی کم کنیم و به دیگر شعب سرشکن کنیم.
وی همچنین در بخش دیگری از سخنان خود درباره فراخوان وزارت کشور برای نظرخواهی از نخبگان جهت چگونگی برگزاری انتخابات، اظهار داشت: ستاد انتخابات فراخوانی را اعلام کردند و تعداد قابل توجهی از نخبگان کشور نظراتشان را اعلام کردند. یک بخشی از این نظرات را جمعبندی کردیم. ما با همه استانداران و فرمانداران هم این نظرات را بحث کردیم. برخی پیشنهادات خارج از مسائل قانونی بود و ما در چارچوب مقررات باید انتخابات را برگزار کنیم. برخی از این پیشنهادات، پیشنهادات خوبی بود. در آخرین جلسه ستاد انتخابات این پیشنهادات ارائه شد و قرار شد بخشی از این پیشنهادات در دستور کار قرار بگیرد. آنهایی که پیشنهاداتی دارند باید مقررات و قوانین جمهوری اسلامی مدنظرشان باشد و تصور نکنند اگر یک طرحی در فلان کشوری انجام شده است، ما هم میتوانیم در ایران انجام دهیم.
معاون سیاسی وزیر کشور در پاسخ به این سوال که آیا نباید قانون انتخابات در دوره کرونا مورد بازبینی قرار بگیرد و اینکه برای مبتلایان به کرونا چه تمهیدی اندیشیده شده است؟، خاطر نشان کرد: همه دستورالعملها دو-سه دسته میشوند. یک دسته به شعبه و رعایت پروتکلهای بهداشتی مربوط میشود که همه آن را عمل خواهیم کرد. ما از وزارت امور خارجه خواستیم تجارب کشورهایی که در دنیا در این دوران انتخابات برگزار کردهاند را در اختیار ما قرار دهد. مثلا در دنیا برای اخذ رأی کسانی که مبتلا به بیماری هستند، به منازلشان رفتهاند یا اعلام کردند مبتلایان به شعبی مراجعه کنند که ایزوله است.
عرف ادامه داد: دسته دیگری به افزایش شعب و دسته دیگر به افزایش روزهای انتخابات مربوط میشود. ما در وزارت کشور بحثی را دنبال میکنیم که انتخابات در شرایط اورژانسی و اضطراری چگونه باید برگزار شود؛ خب این مسئله در قانون دیده نشده است. این مساله را قانونگذاران در آینده باید مدنظر قرار بدهند حتی ما در لایحه جامع انتخابات این مسئله را مدنظر قرار ندادیم؛ باید در آینده دست مجری انتخابات باز شود.
عرف با تدکید بر اینکه آنچه جمهوری اسلامی را دوام داده، وحدت، همبستگی بوده است، خاطر نشان کرد: باید تلاش کنیم انسجام و وحدت را حفظ کنیم. طبیعت انتخابات این است که ما بحث خواهیم کرد و همه افراد میآیند و دولت مستقر را مورد نقد قرار میدهند، ولی بین نقد و تخریب و تخطئه فاصله زیادی وجود دارد. در جمهوری اسلامی همه درون یک کشتی نشستهایم و دولتها میآیند و وظایفی را انجام میدهند و از سوی مردم نمره میگیرند، ولی آنچه میماند نظام جمهوری اسلامی ایران است. در جریان انتخابات و تحرکات آن حواسمان به وحدت و انسجام ملی باشد تا لطمهای به آن وارد نشود. این انتخابات قرار است از طریق یک صندوق انجام بگیرد.
وی ادامه داد: ما هرقدر میتوانیم در آغاز سده جدید و گام دوم انقلاب هرچه میتوانیم باید این وحدت را حفظ کنیم و اجازه ندهیم شقاق و شکافها روی آن تاثیر بگذارد. در پایان هرکه رای بیاورد هم رئیسجمهور خواهد شد و همه از او حمایت خواهند کرد. این مسیر باید مسیر سنجیده باشد. متاسفانه برخی اقداماتی اخیرا صورت گرفته است؛ این کارها و برخوردها بیش از آنکه رئیسجمهور مستقر را مورد هدف قرار بدهد نهاد ریاست جمهوری را مورد آسیب قرار میدهد. کاری نکنیم که نهادهای کشور بیاعتبار شوند. در ماجرای انتخابات مجلس، یکی از عللی که کمتر به آن توجه شده این است که نهاد قانونگذاری را تضعیف کردیم. نباید در انتخابات ریاستجمهوری، نهاد ریاست جمهوری را ضعیف کنیم وبلکه باید در نقدها و بحثها نهادها را تقویت کنیم.
بله دیگه وقتی بررسی موارد بودجه مصوب مجلس در شورای نگهبان همزمان میشه با بررسی مصوبه قانون انتخابات جدید خوب به انتخابات سال اینده نمیرسه
حالا اینکه این تقارن و همزمانی عمدی بوده که قانون انتخابات مصوبه محلس به انتهابات اتی ۱۴۰۰ نرسه یا نه !؟ الله اعلم
ارسال نظرات
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
حالا اینکه این تقارن و همزمانی عمدی بوده که قانون انتخابات مصوبه محلس به انتهابات اتی ۱۴۰۰ نرسه یا نه !؟ الله اعلم