معاون دانشجویی و فرهنگی دانشگاه شیراز از کسب رتبه سوم کانونهای دانشگاه شیراز در بین دانشگاههای الف را در هشتمین جشنواره رویش خبر داد.
به گزارش خبرنگار دانشگاه خبرگزاری دانشجو، همزمان با فرارسیدن دهه مبارک فجر و سالگرد پیروزی انقلاب اسلامی، آیین تقدیر از برگزیدگان هشتمین جشنوارهی ملی رویش دانشگاه شیراز، بههمت معاونت فرهنگی دانشگاه برگزار شد.
این مراسم با حضور اعضای هیأترئیسه دانشگاه و مدیران معاونت دانشجویی-فرهنگی دانشگاه در تالار حکمت دانشگاه شیراز، بهصورت برخط با شرکت مجازی جمعی از دانشگاهیان دانشگاه شیراز برگزار شد.
ظرفیت کانونهای دانشگاه برای کارآفرینی و پاسخگویی به نیازهای جامعه
واعظی، معاون دانشجویی و فرهنگی دانشگاه شیراز در ابتدای این مراسم، ضمن خیرمقدم و گرامیداشت دههی مبارک فجر، به ارائه گزارشی از فعالیتهای کانونهای دانشگاه شیراز پرداخت.
واعظی با بیان این مقدمه که کانونهای دانشگاه ظرفیتی چندمنظوره دارند و در عرصههای مختلفی فعالیت میکنند، جایگاه آنها را مهم برشمرد و افزود: این کانونها ظرفیت کارآفرینی و پاسخگویی به نیازهای جامعه دارد.
معاون دانشجویی و فرهنگی دانشگاه با بیان اینکه در دانشگاه شیراز ۱۸کانون مشغول به فعالیت است، کسب رتبهی سوم کانونهای دانشگاه شیراز در بین دانشگاههای الف را در هشتمین جشنوارهی رویش، موفقیت بزرگی قلمداد کرد و از فعالیتهای مؤثر و شایستهی کانونها تقدیر کرد.
در ادامه، حفیظی، مدیر فرهنگی دانشگاه با بیان اینکه کانونهای دانشگاه جزء محدود فعالیتهای خودجوش دانشگاهی است که بهدور از موضعگیریهای خاصی مشغول فعالیت است و عامل جذب مخاطبان بسیاری شده است؛ کانونهای فرهنگی و آحاد جامعهی دانشجویی را به توجه به سه نکته مهم دعوت کرد.
حفیظی ارتقای فردی و گروهی کانونی را بهعنوان اولین نکته مهم در فعالیت کانونها دانست و در مرحله دوم به آمادهسازی بستری برای استفاده آحاد مختلف دانشجویی اشاره کرد.
وی سومین مرحله در فعالیتهای کانونی را خدمترسانی به جامعه و پاسخ به نیازهای جامعه برشمرد که در صورت ایجاد توانمندی در دانشگاه محقق میشود.
لزوم برنامهریزیهای فرهنگی برای دوران پساکرونا، بهویژه در زمینه اجتماعپذیری
مدیر فرهنگی دانشگاه شیراز تأکید کرد: باتوجه به تحولات اجتماعی و فرهنگی جامعه، نیاز هست که با رعایت اصول فرهنگی، فعالیتهای فرهنگی دانشگاه را بهروزرسانی کرده و برای عمقبخشی آن برنامهریزی کنیم.
وی باتوجه به شیوع بیماری کرونا و تبعات ناشی از آن، به لزوم برنامهریزی برای دوران پساکرونا بهویژه در زمینهی اجتماعپذیری و فعالیتهای گروهی تأکید کرد و از کانونهای دانشگاه خواست تا به این مهم بپردازند.
حفیظی از برگزاری بیشاز ۲۵۰ برنامه متنوع از سال گذشته تاکنون بههمت کانونهای فرهنگی دانشگاه خبر داد که در ابعاد مختلف و برای مخاطبین مختلف دروندانشگاهی، برون دانشگاهی و ترکیبی برگزار شده است و این موضوع را موفقیت بزرگی قلمداد کرد.
رئیس دانشگاه شیراز نیز در این مراسم ضمن تبریک مناسبتهای پیش رو، به اهمیت جایگاه کانونهای فرهنگی هنری دانشگاه و نقش آنها در تعالی فرهنگ و فعالیتهای دانشگاهی پرداخت.
نادگران از اینکه دانشجویان، علیرغم مشکلات و محدودیتهای دوران شیوع بیماری کرونا، در کنار فعالیتهای تحصیلی به فعالیتهای فوقبرنامه نیز توجه داشته و مشغول فعالیت در این زمینه هستند، ابراز خرسندی کرد و افزود: دانشگاه دارای دو مأموریت شاخص آموزشی و پژوهشی است، اما مأموریتهای دیگری مثل کارآفرینی و حل مسائل جامعه نیز طی سالیان گذشته بدان افزوده شده است.
وی تأکید کرد: انجام این مأموریتهای دانشگاه میسر نمیشود جز اینکه دانشجویان در این زمینه همراهی و همکاری داشته باشند.
رئیس دانشگاه نقش کانونهای فرهنگی را در انجام این مأموریتها ویژه دانست و توضیح داد: کانونهای دانشگاه محل بروز و ظهور تمامی فعالیتهاتی است که ویژگی مهمی دارد؛ ازجمله آنکه دانشجویان در کانونهای دانشجویی و فرهنگی، به سمت انجام فعالیتهای گروهی و جمعی رفته و همچنین رفتن از ایده تا عمل را در کانونها یاد گرفته و تجربه میکند و در این میان دانشگاه نیز از این موضوع بهرهمند میشود.
مراسم تقدیر از کانونهای برگزیدهی دانشگاه در جشنوارهی رویش حسن ختام این برنامه بود.
شایان ذکر است، کانون گردشگری و ایرانشناسی دانشگاه شیراز دارای رتبه برگزیده در بخش ایرانشناسی و گردشگری دانشگاههای گروه الف، گروه تواشیح اسوه (زیرمجموعه کانون قرآن و عترت دانشگاه شیراز) برگزیده بخش موسیقی مذهبی و آیینی؛ گروه کُر دانشگاه (زیرمجموعه کانون موسیقی دانشگاه شیراز) برگزیده بخش گروه موسیقی رشتهی سرودهای انقلابی و آواز گروهی هشتمین جشنوارهی ملی رویش بودند که مورد تقدیر قرار گرفتند.