دبیر اجرایی پانزدهمین جشنواره بین المللی شعرفجر از دریافت ۲ هزار و ۵۰۸ اثر به دبیرخانه جشنواره خبرداد و گفت: در بخش شعر بزرگسال، ۲۰ هزار و ۵۰ اثر و در بخش کودک و نوجوان ۱۷۲ اثر بدست ما رسیده است.
به گزارش گروه فرهنگی خبرگزاری دانشجو، مصطفی جلالی در گفتگو با برنامه «تقاطع فرهنگ» با اشاره به پانزدهمین دوره برگزاری این جشنواره اظهار کرد: این دوره در شرایط ویژه کرونایی شروع شد و ما ابتدا نگران این موضوع بودیم که تجمیع کتب به چه صورت است و داوریها را چگونه باید برگزار کرد!
وی افزود: با همدلی ناشران، این دغدغه رفع شد و ما توانستیم بعد از سالها بعنوان اولین دوره، همه آثار منتشر شده را در دبیرخانه داشته باشیم و جلسات داوری نیز به شکلی منظم برگزار شد.
جلالی ابراز امیدواری کرد روند اختتامیه این دوره از جشنواره بر حسب رسم همه ساله، اواخر بهمن ماه برپا شود.
این شاعر و کارشناس ادبی با اشاره به دو پلن اجرایی برای برگزاری اختتامیه جشنواره گفت: نخست به شکل حضوری و با حداقل شرکت کنندگان که برندگان و نامزدهای جشنواره هستند، کار را دنبال میکنیم و اگر این رویه میسر نبود، مجبور هستیم در برنامه زنده تلویزیونی، اختتامیه را برگزار کنیم.
جلالی ادامه داد: اگر این شیوه اجرایی شود، حتما جوایز و نشان برندگان به نشانی و آدرس آنها ارسال خواهد شد.
وی همچنین از دریافت ۲ هزار و ۵۰۸ اثر به دبیرخانه جشنواره خبر داد و گفت: در بخش شعر بزرگسال، ۲۰ هزار و ۵۰ اثر و در بخش کودک و نوجوان ۱۷۲ اثر بدست ما رسیده است.
جلالی آثار پژوهشی شعر را نیز ۲۸۶ اثر تخمین زد و افزود: این آمار قابل احصا است، ولی دبیرخانه به شکل متمرکز آثار را بررسی میکند، ولی ضرورت برای تفکیک آثار وجود ندارد.
مدیر دفتر گسترش شعر و ادبیات داستانی در رابطه با بخش یادمان که بصورت غیر رقابتی است، ادامه داد: جشنواره شعر فجر دارای دو بخش رقابتی و غیر رقابتی است که محافل شعری را دربر میگیرد و هر سال، به فراخور مناسبتهای تقویمی و درخواستهای استانی و انجمنهای ادبی، محافلی را در سراسر کشور برپا خواهیم کرد.
جلالی ادامه داد: در این بین شاعران شهرستانی به همراه شعرای کشوری که به دعوت دبیرخانه حضور مییابند، شعراخونی میکنند و طلیعه ین محافل برای امسال، امامزاده صالح و مزار شهید فخری زاده و یادمان سردار قاسم سلیمانی بود.
وی در بخشی دیگر از مصاحبه با رادیو گفتگو، با اشاره به نحوه داوری شعر فجر، اظهار کرد: برخی داوران مورد انتخاب ما بدللی مشغلههای کاری و پژوهشی قادر به پذیرش این دعوت نیستند، ولی بدین معنا نیست که هیئت علمی جشنواره به سراغ [همه صاحب نامان]نرفته است.
جلالی تصریح کرد: داوران امسال تفاوتهایی داشتند و بنده این نوید را در نشست خبری ابتدای جشنواره اعلام کردن و به اهالی رسانه قولی دادم و تصور میکنم در نشست خبری هفته جاری روشن خواهد شد.
وی افزود: بنده اعلام کردم بسیاری از شعرا که امسال در گروههای داوری حضور دارند، برای نخستین باردر جشنواره شعر فجر داوری میکنند که شاعرانی شناخته شده و چابک و جوان در امر داوری هستند.