به گزارش گروه سیاسی خبرگزاری دانشجو، روزنامه اسپانیایی الپاییس نوشت، اسرائیل در ربودن حدود ۵۰۰ کودک یمنی - یهودی از خانوادههایشان دست دارد اما اجساد آنها را به خانوادههایشان تحویل نداده است.
این روزنامه به قلم خوآن کارلوس سانز، خبرنگارش در قدس اشغالی نوشت، بین ۱۹۴۹ و ۱۹۵۰ رژیم اسرائیل اقدام به کوچاندن ۵۰ هزار یهودی یمنی در چارچوب روندی موسوم به "قالیچه سحرآمیز" کرد و این در راستای سیاست فراگیر کوچاندن یهودیان کشورهای عربی به فلسطین اشغالی انجام گرفت.
آنها به محض ورود به اسرائیل اشغالی در وضعیت "شهروندان درجه دو" بعد از یهودیان سابرا، متولدان در فلسطین و یهود اشکناز متولدان در اروپا قرار گرفتند؛ گروههایی که بر قدرت مسلط هستند و مناصب بالایی در اختیار دارند.
این روزنامه افزود: این افراد در اردوگاههایی به همراه فرزندانشان سکنی داده شدند اما در نتیجه وضعیت بهداشتی و اجتماعی در اردوگاهها از بیماریهایی رنج میبردند لذا به بیمارستانها منتقل شدند و از آن زمان به بعد خانوادههایشان اطلاعی از آنها ندارند. به رغم شکایتهای مستمر، آن فرزندان نهایتا ناپدید شدند و اثری از آنها نیست. توجیهی که خانوادهها میشنوند این است که فرزندانشان مردهاند اما اجسادشان تحویلشان داده نشده و هیچ گزارش پزشکی که این مساله را ثابت کند، وجود ندارد و مراسم تدفین یا چیزی دیگری برای آنها برگزار نشده است.
پرونده این کودکان فراموش نشده و خانوادههایشان میگویند آنها به خانوادههای یهودی "قربانیان هولوکاست" در اسرائیل و آمریکا تحویل داده شدهاند؛ کسانی که فرزندی نداشتهاند لذا سرپرستی این کودکان را قبول کرده اند.
طی سالهای ۱۹۶۷، ۱۹۸۸ و ۱۹۹۵ تحقیقاتی در این زمینه آغاز شد اما پاسخ همان بود: "هیچ کودک دزدی روی نداده و آنها تحت سرپرستی خانوادههای یهود درنیامدهاند تنها یک اهمال پزشکی و اداری روی داده است".
این روزنامه میافزاید، در سال ۱۹۹۵ یوسف آبراهام مقابل کمیته تحقیقاتی گفت ۱۶ سپتامبر ۱۹۴۹ به همراه خانواده و دو فرزندش از یمن به فرودگاه تلآویو رفته و فرزند کوچکترش تنها یک هفته قبل از این سفر متولد شده بود، اما به محض ورود به فرودگاه آنها به اردوگاههای مهاجران متنقل شدند و فرزند تازه متولدشان به بهانه انجام آزمایش پزشکی از آنها گرفته و از خانواده جدا شد و از آن زمان هیچ اثری از او نیست. براساس گزارشهای رسمی این نوزاد دو هفته پس از ورود به فلسطین اشغالی فوت کرد.
در سال ۲۰۱۶ این خانوادهها پرونده فرزندانشان را به کنست (پارلمان اسرائیل) رساندند کنست از اسنادی که قرار بود تا سال ۲۰۳۱ طبقه بندی شده بمانند، پرده برداشت. در راستای بررسی واقعیت دستگاه قضایی نبش قبر کودکان متوفی در دهه ۵۰ قرن گذشته برای انجام آزمایشهای دی ان ای را خواستار شد.
با نزدیک شدن به زمان انتخابات اسرائیل در ۲۳ مارس و بعد از گذشت ۶۰ سال از این پرونده دولت بنیامین نتانیاهو، نخست وزیر اسرائیل برنامههایی برای جبران اقتصادی برای این خانوادهها که فرزندانشان به محض ورود به اسرائیل مفقود شدهاند، در نظر گرفته است.
اما نهادهای مدافع حقوق یهودیهای یمنیالاصل خواستار افشای حقیقت این پرونده هستند.
این نهادها میگوید، دولت اسرائیل میخواهد صدای این خانوادهها را با پول خفه کند، دولت اسرائیل هیچ عذرخواهی رسمی از این خانوادهها که خواهان اطلاع از واقعیت هستند، نکرده است.
یکی از این نهادها گفت، اظهارات ۸۰۰ خانواده یهودی یمنی را دریافت کرده است و بدون گوش دادن به شهادتهای افراد مربوطه و تعیین مسؤولیتها امکان حل و فصل پرونده وجود ندارد.