به گزارش گروه بین الملل خبرگزاری دانشجو، یوری بوریسوف روز سه شنبه به شبکه تلویزیونی روسیه ۱ گفت: در بدنه ایستگاه فضایی بین المللی ترک جدید بوجود آمده است که هوا از آن نشت میکند.
معاون نخست وزیر روسیه گفت: خدمه جدید ایستگاه فضایی بین المللی که چند روز پیش از زمین عازم این مرکز شدند، کار خود را در آن با جستجوی این ترک کوچک به منظور ترمیم آن و جلوگیری از نشت بیشتر هوا آغاز کرده اند.
وی خاطرنشان کرد که روسیه برای پایان دادن به استفاده از ایستگاه فضایی بین المللی آماده میشود و پس از سال ۲۰۲۴ آن را ترک خواهد کرد.
در زمان حاضر از بخش روسی ایستگاه فضایی بین المللی به نام زویوزدا هوا نشت میکند. این در حالی است که یک ماه پیش فضانوردان ترک کوچکی در بدنه ایستگاه را یافته و با ترمیم آن با ماده ویژه عایق بندی از نشت بیشتر هوا جلوگیری کردند.
ایستگاه فضایی بین المللی کهنه و فرسوده شده است و با گذشت زمان مشکلات در این مرکز فضایی با عمر بیش از ۲۰ سال افزایش خواهد یافت.
بوریسوف در این مورد خاطرنشان کرد: ما نمیتوانیم جان انسانها را در این مرکز فضایی به خطر بیندازیم و این احتمال وجود دارد که مسائل مربوط به فرسودگی بدنه ایستگاه پیامدهای بسیار خطرناک و حتی فاجعه به بار بیاورد.
در گزارش رسانه روسی گفته شد که تا سال ۲۰۳۰ روسیه باید برای استفاده از ایستگاه فضایی بین المللی ۴۰۰ میلیارد روبل (حدود ۵ میلیارد دلار) هزینه کند در حالی که با این بودجه میتواند یک ایستگاه فضایی جدید و پیشرفته بسازد.
در زمان حاضر دانشمندان آکادمی علوم روسیه و مسئولان فضایی این کشور در مورد مساله ساخت ایستگاه جدید فضایی رایزنی میکنند و به تازگی ولادیمیر پوتین رئیس جمهوری روسیه نیز دیدگاههای برخی مقامها و کارشناسان در این مورد را جویا شد.
شبکه روسیه ۱ گفت: ایستگاه فضایی بین المللی دارای مساحت برابر با یک میدان فوتبال، ۴۰۰ تن وزن دارد و از ۱۵ ماژول آن ۵ ماژول در اختیار روسیه قرار دارد.
پیشتر شرکت دولتی فضایی روسیه موسوم به «روس کاسموس» اعلام کرده بود که ماژولهای ایستگاه فضایی بین المللی عمر مفید آنها را به پایان رسانده اند.
در بیانیه این شرکت گفته شد: ما یک دوره کاری در ایستگاه داریم که با شرکای خود در ایستگاه فضایی بین المللی تا سال ۲۰۲۴ توافق کرده ایم و روسیه بعد از آن در ایستگاه فضایی ملی و جدید خود ادامه کار خواهد داد.
الکساندر سرگئیف رئیس آکادمی علوم روسیه، در جلسه هیئت رئیسه آکادمی گفت که انتظار دارد بودجه این پروژه پس از سال ۲۰۲۵ در نظر گرفته شود.
به گزارش خبرگزاری اسپوتنیک پروژه ایستگاه فضایی بین المللی، شامل ۱۵ عضو است که ۵ عضو اصلی آن روسیه، ایالات متحده آمریکا، کانادا، ژاپن و آژانس فضایی اروپا است.
ساخت ایستگاه در سال ۱۹۹۸ آغاز شد و اولین اعزام ماموریت دائمی به فضا در سال ۲۰۰۰ اتفاق افتاد.