به گزارش گروه فرهنگیخبرگزاری دانشجو، روز چهارشنبه اول اردیبهشت طی مراسمی، معبر بیهقی واقع در بلوار راهآهن مشهد به نام آیتالله محمد واعظ زاده خراسانی تغییر نام داد، همچنین در این مراسم از کتیبه آیتالله واعظ زاده خراسانی نیز رونمایی شد.
"بهزاد چوپانکاره" رییس خانه هنرمندان شهرداری مشهد در این مراسم، اظهار کرد: از گذشته تاکنون رسم بر این بوده که سازمان فرهنگی و اجتماعی شهرداری مشهد، برخی از معابر را به نام بزرگان و مفاخر خراسانی نامگذاری کند و این موضوع از مهمترین ماموریتهای این سازمان به عنوان متولی امور فرهنگی در مشهد به شمار میآید.
وی افزود: کمیته نامگذاری سازمان فرهنگی و اجتماعی در اقدامی شایسته معبر بیهقی واقع در بلوار راهآهن را به دلیل تشابه اسمی با یک معبر دیگر بهنام آیتالله محمد واعظ زاده خراسانی تغییر نام داد تا علاوه بر عملیاتی کردن اهداف سازمانی خود، این گذرگاه مهم را که به حرم مطهر رضوی منتهی میشود، به نام این شخصیت برجسته قرآنی نامگذاری کرد.
"شهناز رمارم" عضو هیأت رئیسه شورای اسلامی شهر مشهد نیز طی سخنانی در این مراسم اظهار داشت: امروز به صورت همزمان شاهد دو رخداد بزرگ شهری در مشهد بودیم، رخداد اول آغاز پروژه چپگرد بزرگراه پیامبر اعظم (ص) به بزرگراه هاشمی رفسنجانی است که بهنام حاج قاسم نامگذاری خواهد شد. رخداد دوم نامگذاری و نصب یادبود آیتالله واعظ خراسانی در این محله هویتی مشهد است.
وی افزود: این معبر هویتی و مهم به درستی به نام ایشان نامگذاری شده؛ چراکه ما شاهد زندگانی و کار ارزشمند این فرهیخته خراسانی در عرصههای مختلف اسلام و قرآن در شهر مشهد بودهایم. ایشان علاوهبر تدریس در دانشگاه مذاهب اسلامی، نخستین دبیرکل مجمع جهانی تقریب مذاهب اسلامی به شمار میروند.
عضو هیأت رئیسه شورای اسلامی شهر مشهد گفت: این عالم والامقام بیش از ۵۰ سال عمر دانشگاهی داشته و بیش از ۱۰۰ رساله دکترا را هدایت کردهاند. همچنین در شورای علمای جهان اسلام تنها عضو ایرانی این مجمع جهانی بودند. نامگذاری این معبر پیشینه و مستنداتی دارد که اداره نامگذاری به خوبی به آن توجه کرده است.
حجتالاسلام سیدحامد علمالهدی، معاون سابق امور ایران مجمع جهانی تقریب مذاهب اسلامی نیز در این مراسم طی سخنانی اظهار داشت: همواره از چهره بیبدیل مرحوم آیتالله واعظ زاده هم در جهت قرآنی و هم در مسئله تقریب یاد میکنیم؛ چراکه دارالتقریب قبل از پیروزی انقلاب توسط آیتالله بروجردی تاسیس شد، اما پس از انقلاب اسلامی ایران، به حکم رهبر معظم انقلاب (مدظله)، آیتالله واعظ زاده به عنوان دبیرکل این مجمع معرفی شدند و برای همه ما دنیایی از مسایل باز شد.
وی افزود: ایشان در شهر خودشان هرگز شناخته نشدند و جا دارد از این حرکت نمادین شهرداری مشهد که از شخصیت برجسته ایشان که به تنهایی کار یک ملت را انجام دادند، تقدیر و تشکر کنم. امروزه ضرورت جهان تشیع است که جامعه اسلام را از هم جدا نکند. ما قبل از تشیع، مسلمان هستیم و این اسلام است که ما را گرد هم جمع کرده است.
حجتالاسلام "سیدحامد علمالهدی" اظهار داشت: ایران به عنوانی بانی و موسس کنفرانس جهان اسلام در مجامع بینالمللی حضور دارد و اگر امروز ما در میان اهل سنت کسانی را داریم که مخالف تفرقه و داعش هستند این را مدیون زحمات و تلاشهای آیتالله واعظ زاده هستیم.
"حامد واعظ زاده خراسانی"، فرزند آیتالله محمد واعظ زاده خراسانی نیز در بخش دیگری از این مراسم، طی سخنانی اظهار داشت: باید قبل از هر سخنی از اقدام ارزشمند و تحسینبرانگیز شورای اسلامی شهر مشهد و سازمان فرهنگی برای نامگذاری این خیابان و نصب یادمان آیتالله واعظ زاده تشکر کنم که گامی بلند در جهت تثبیت هویت مشهد محسوب میشود.
وی با اشاره به اینکه «اینگونه اقدامات در جهت تثبیت هویت فرهنگی شایسته تقدیر و قدردانی است و امیدواریم مشهد را به عنوان مرکز و امالقرای جهان اسلام تبدیل کند»، افزود: استاد واعظ زاده از سن چهار سالگی تا واپسین روزهای زندگیشان به ترویج و نشر فرهنگ متعالی اسلامی سپری کردند. این یک افتخار و رسالتی بود که برعهده ایشان گذاشته شد و هرگز این راه نورانی را فراموش نکرده و از مسیرش منحرف نشدند.