گروه سیاسی خبرگزاری دانشجو؛ در فایل صوتی منتشر شده از ظریف، فرامتن مهمتر از متن است؛ فایلی که زیر نظر حسام آشنا از تمامی وزرا از جمله ظریف برای به اصطلاح ثبت تاریخ شفاهی دولت تدبیر و امید ضبط شده سر از رسانه سعودی درمیآورد.
اینکه چگونه چنین فایلی از پاستور به لندن میرسد یا محتوای سخنان ظریف چیست مسئله دوم است؛ متن ظریف قرار است به خدمت حواشی درآید که مهمترین خروجی آن در عرصه سیاست داخلی (احتمالا انتخابات) و سیاست خارجی (مذاکرات وین) خودش را نشان دهد.
تحلیلهای مختلفی در علت انتشار این فایل مهم به نظر میرسد که تا روشن نشدن جوانب مختلف تمامی آنها از اهمیت بالایی برخوردار است و اینکه چقدر از هر تحلیل درست یا غلط است، انتشار زوایای جدیدی از این اتفاق روشنکننده حقایق است.
دوقطبیسازی سازش- مقاومت
اولین تحلیلی که ممکن است به ذهن شنونده از سخنان ظریف در نقد عملکرد دستگاه راهبردی نظام در منطقه به ویژه شهید حاج قاسم سلیمانی به ذهن خطور میکند؛ دوقطبیسازی بین گفتمان مقاومت به نمایندگی حاج قاسم و مذاکره به نمایندگی از ظریف است، بخشهای مهمی که ظریف سعی میکند رندانه شکست برجام را به بازی خوردن ایران در زمین روسیه و ورود نظامی به سوریه ربط دهد یا تکرار چندباره غلبه میدان بر دیپلماسی، در راستای شکلدهی دوقطبی سیاست خارجی مشابه سال ۹۲ است که با نشستن در جایگاه منتقد وضع موجود، و ماهیگیری از آب گلآلود این دوقطبی کاذب در انتخابات با حضور خودش به عنوان کاندیدای بالقوه است.
ظریف قربانی لاریجانی!
شبی که ظریف در کلاب هاوس حضور یافت وقتی خبرنگاری از نقش علی لاریجانی در مذاکرات با چین پرسید؛ پاسخ ظریف طوری بود که در برداشت بسیاری از شنوندگان موجب تحقیر جایگاه لاریجانی شد وقتی او مدعی شد که اصلا چین رئیس سابق مجلس را نمیشناخته و با معرفی ظریف است که پای لاریجانی به مذاکرات با اژدهای زرد باز شد.
این امر با اعتراض نزدیکان لاریجانی روبهرو شد و اخبار منتشره حاکی از دلخوری شدید از ظریف بود. در همین اثنا خبر ملاقات روحانی با خاتمی برای اقناع رئیس دولت اصلاحات در حمایت از لاریجانی برای انتخابات منتشر شد، بسیاری از تحلیلگران معتقدند علیرغم نزدیکی گفتمان ظریف به روحانی در سیاست خارجی، گزینه اصلی رئیس جمهور برای ادامه مسیر دولت تدبیر علی لاریجانی و ظریف گزینه اصلی اطلاحطلبان است؛ و این تقابل موجب شد که دیدار مذکور نهایتا به نتیجه مطلوب نرسد و اختلافات جدی کارگزاران با ناسا در این تقاطع جدی است.
اگر این فایل بدون اطلاع ظریف منتشر شده است؛ با قرار دادن او در مقابل شهید سلیمانی، میتواند موجب اوجگیری انتقادات به ظریف حتی به قیمت حذف او از کاندیداهای نهایی اصلاحات شود؛ و در نهایت تنها حمایت از علی لاریجانی به عنوان تنها گزینه موجود برای این جبهه باقی بماند؛ و اگر این فایل با اطلاع ظریف منتشر شده، میتواند با موجسازی و اقناع بدنه شاکی از عملکرد اصلاحات، پشتوانه خوبی برای کاندیدای نهایی این جبهه (اعم از لاریجانی یا هر کس دیگر) فراهم کند.
بستن دست مذاکرهکنندگان ایرانی
انتشار فایل صوتی به صورت تقطیعشده از سوی شبکه فارسی سعودی، از همان ابتدا موجب شکلگیری این تلقی شد که در آستانه مذاکرات حساس هستهای گروهی در داخل کشور با رساندن این فایل به لندن، در پی القای چندگانگی تصمیمگیری در بدنه نظام (چیزی که در صحبتهای ظریف واضح است) و خالی کردن دست مذاکرهکنندگان ایرانی در مذاکرات است.
چیزی که با انتقادات ظریف به روسیه برای برهم زدن برجام و همچنین خطی که بی بی سی و ایران اینترنشنال آغاز کردند عملا مکمل چنین نگاهی است.
در هر صورت به نظر میرسد محتوای فایل منتشر شده توسط شبکه سعودی که به شکل مرموزی از وزارت خارجه ایران با آنها رسیده است از طریق نهادهای امنیتی و نظارتی حاوی اطلاعات مهمی از شبکه نفوذ در دستگاه دیپلماسی کشور است.
با توجه به برخی اخبار مبنی بر اینکه مسئولان این پروژه دو تن از مشاوران ارشد رئیس جمهور هستند، قطعا بررسی آن توسط دستگاههای امنیتی میتواند زوایا و اهداف پشت پرده آنرا در آستانه مذاکرات وین و انتخابات افشا کند.
ما از اوایل انقلاب تقریبا رییس مجلسی که در کسوت ریاست بر مجلس اینهمه سفر خارجی و دیدار با مقامات خارحی برایش فراهم کرده باشند سراغ نداریم
چگونه است که ی قالیباف بعد از سفرش به مسکو مورد نقد و تمسخر برخی ها !! از جمله ی ظریف قرار میگیرد که : دیدید گفتم ی پوتین با ی قالیباف دیدار نمیکند !؟
شما اگر این نگاه این حضرات را در مورد ی قالیباف و ی لاریجانی بعنوان رؤسای مجالس در مقام قیاس بگیرید خواهید فهمید که یک عمدی در تعداد زیاد سفرهای خارجی ی لاریحانی و مطرح کردن ایشان و عمدی در تمسخر ی قالیباف برای ضعیف نشان دادن ایشان در روابط دیپلماتیک و ... هست
این رو یدانید که ی ظریف ترجیح خواهد داد بجای ریاست جمهوری در پست وزیر امورخارجه یماند ولو اینکه حتی کاندید هم بشود
برای ی ظریف پست وزیر امورخارجه و رفتن به سفرهای متعدد و بسیار زیاد خارجی بهتر است از طی کردن هر روژه مسیر پاستور تا منزل در کسوت یک رییس جمهور است
در واقع ی ظریف با حمایت از ی لاریجانی میتواند دوباره بر صندلی وزارت امور خارجه تکیه یزند و خاطرش جمع است که اگر ی لاریحانی رییس جمهور بشود او را بعنوان گزینه اول خودش بعنوان وزیر پیشنهادی وزارت امورخارجه یمجلس معرفی خواهد کرد در واقع یک بده بستان سیاسی است
پیش تر هم ی ظریف از علاقه خودش برای پذیرش پست وزارت امورخارجه در دولت سیزدهم (دولت اینده) سخن گفته است که اگر به وی پیشنهاد شود رد نخواهد کرد
جنگ زرگری میدونید چیه !؟ خوب پس اگر حتی ی لاریجانی یا ی ظریف رو درحال ناسزا گفتن به یکدیگر دیدید بدانید جنگ زرگری است و قرار است باذاین حنگ زرگری وانمود کنند که ی ظریف بدنبال به قدرت رساندن ی لاریحانی نیست ؛)
بنابراین انتشار این فایل های مسخره ذره ای در ما اثرگذار نخواهد یود و فریب این بازیهای سیاسی را نخواهیم خورد
ی لاریجانی یک فرد بظاهر اصولگرای در دل اصلاح طلب است که رفتار وی در قبال دولت ی روحانی در دوران تصدی اش بر ریاست مجلس دهم (مجلس وکیل الدوله ) گویای هم چیز هست و با انتشار این فایل های صوتی به نظر ما ،مسخره ، نمیتوان مردم رو فریب داد
در واقع حق با شماست دولت احتمالی ی لاریجانی در صورت رأی مردم به وی ، ادامه دولت ی روحانی خواهد بود
آقای ظریف،
دیپلماسی برای کشور مثل زبان و میدان در حکم پا میباشد
ما عقل نداریم یکی ذره وگرنی، کی آهوی عاقل طلبد شیر نری را.
بیعقل چو سایه پیات ای دوست دوانیم، کان روی چو خورشید تو نبود دگری را.
سرور گرامی،
تنها راه نجات میهن اتحاد ماست که همصدا جمهوری اسلامی را تشویق به انجام دو فوریت نماییم:
1- قطع دشمنی با آمریکا برای دفع تهدیدات خارجی،
2- به رسمیت شناختن حق آزادی بیان مصوب قانون اساسی جهت حل مشکلات داخلی،
با تشکر از توجه شما،