به گزارش گروه بینالملل خبرگزاری دانشجو به نقل از عربی ۲۱، حساب کاربری «العهد الجدید» اعلام کرد که «محمد بن سلمان» ولیعهد سعودی «سلطان بن سلمان عبدالعزیز» برادر خود را ممنوع السفر کرد.
البته جزئیات مربوط به این اقدام بن سلمان بیان نشده است.
بر اساس گزارش این حساب کاربری فضای عربستان شاهد آشفتگی شدید در روزهای اخیر است.
رژیم سعودی اعضای خانواده سلطنتی، ثروتمندان و قدرتمندان را هدف قرار داده است تا از هرگونه انتقاد آنها جلوگیری کنند. ولیعهد سعودی از اختیارات و قدرت خود برای ممنوع السفر کردن بسیاری از خانوادهها استفاده میکند، او تلاش میکند کرسی پادشاهی را از پدر مریضش هرچه سریعتر به ارث ببرد.
کمپین دستگیری نخبگان حاکم عربستان سعودی در نوامبر ۲۰۱۷ آغاز شد تا جایی که نیروهای امنیتی سعودی صدها شاهزاده ثروتمند و بازرگانان را در هتل «ریتز کارلتون» بازداشت و شکنجه کردند. برخی از این شاهزادهها پس از تحمل شکنجه آزاد و برخی از آنها در زندان فوت شدند و بسیاری از آنها نیز در اوضاع جسمانی وخیمی به سر میبرند و، اما کسانی که آزاد شدند، ممنوع السفر شدهاند.
حدود ۲۰۰۰ تا ۲۵۰۰ نفر از خانوادههای بازداشتشدگان خاندان سعودی در هتل ریتز کارلتون، با وجود بسته شدن پروندههایشان، در حال حاضر ممنوع السفر هستند.
از سوی دیگر بسیاری از فعالان شبکههای اجتماعی نسبت به ادعاهای ولیعهد سعودی درخصوص دستاوردهایی که انجام نداده و به خود نسبت میدهد واکنش نشان دادند.
فعالان شبکههای اجتماعی «محمد بن سلمان» ولیعهد سعودی را به دلیل دستاوردهایی که بدان دست نیافته مورد تمسخر قرار دادند.
ولیعهد سعودی طی مصاحبهای که از کانال رسمی عربستان انجام داد، در مورد مهمترین دستاوردهایی که طی ۵ سال چشم انداز ۲۰۳۰ عربستان بدست آمده است از جمله خدمات الکترونیکی موجود در ثبت تجارت صحبت کرد.
بن سلمان گفت: به عنوان مثال ثبت تجاری از طریق شش دستگاه دولتی روزها طول میکشید و دولت الکترونیکی اکنون آن را در مدت زمان نیم ساعت انجام میدهد.
وزارت تجارت و صنعت سعودی در ۲۴ نوامبر ۲۰۱۴ خدمات به دست آوردن ثبت تجاری برای شرکتها را به صورت الکترونیکی و بدون نیاز به هیچ گونه معامله کاغذی در ۲۴ نوامبر ۲۰۱۴ یعنی قبل از چشمانداز ۲۰۳۰ آغاز کرده بود.
چشم انداز سعودی ۲۰۳۰ در تاریخ ۲۵ آوریل ۲۰۱۶ اعلام شد و متن کامل آن توسط روزنامه سعودی الشرق الاوسط منتشر شد.
مصاحبه ولیعهد سعودی با شبکه تلویزیونی «روتانا» تلاشی ناامید کننده برای احیای ناکامی در چشمانداز ۲۰۳۰ بود که وعدههای پوچ وی را آشکار میکند درحالیکه ملت سعودی هنوز نگران معیشت خود هستند و نسبت به رژیم آل سعود و وعدههای بزرگ محمد بن سلمان بدبین هستند.