فاطمه حمیدیان در گفتگو با خبرنگار اجتماعی خبرگزاری دانشجو، با اشاره به لیستهایی که در خصوص انتخابات دوره ششم شورای شهر تهران در برخی رسانهها منتشر میشود، گفت: لیستبندیهای متعدد و متنوع در فضای مجازی در انتخابات پیش رو، بدون در نظر گرفتن مصلحت شهر و شهروندان و بیمهری به جوانان و بانوان بسیار حائز اهمیت است.
به گفته وی ۷۰ درصد جمعیت ایران را جوانان و بانوان تشکیل میدهند، اما نمایندگان جوان و بانوانی که کاندید حضور در مجامع رسمی همچون شورای شهر هستند به آسانی وارد لیستهای احزاب و جبهه نمیشوند و سختگیریها و بداخلاقیها آنان را از داشتن حضور فعال در سرنوشت خود و جامعه شان دلسرد میکند.
این کارشناس شهری افزود: سهمخواهیها در انتصابات مناطق و بدهیهای انباشتشده که هیچکدام مستهلک نشده و همچنین شهرفروشی در پایتخت که ۶۵ درصد بودجه ۱۴۰۰ را به خود اختصاص داده، عملکرد شورای پنجم را به چالش میکشد.
حمیدیان همچنین از نادیده گرفتن ذینفعان در تصویب لوایح گلایه کرد و گفت: حرف از اصلاح ساختار زدیم، اما در یک زمان نامناسب ادغام دو معاونت مهم در حوزه مدیریت شهری را شاهد بودیم که به شدت منجر به آسیب به بدنه شهرداری و کارکنان آن شد و با تبعیض در انتخاب مدیران معاونتهای ادغام شده، فارغ از نگاه تخصصی و صرف روابط، ضربه مهلکی به مغز افزار این سیستم وارد شد.
وی در ادامه با اشاره به بیمهریها نسبت به بانوان اظهار کرد: از ابتدای دوره پنجم چه در زمان انتخابات و چه بعد از آن حرف از ارتقاء جایگاه بانوان زدیم، اما نظرات بانوان را نشنیده گرفته و با حذف جایگاه مشاور بانوان نگاه زنانه به شهر را گرفتیم. در این دوره با حذف ۲۲ پست مربوط به مشاوره بانوان که هم رده با معاونین بود، مواجه شدیم و این تقلیل جایگاه بانوان توانست منجر به حذف ۲۲ بانوی مدیر در شهرداری شود.
این کارشناس شهری خاطرنشان کرد: حال با توجه به عملکرد شورای شهر پنجم که پیامد شورای یکدست بود که به خاطر سهم خواهیهای حزبی شهروندان تهرانی را از مدیریت با ثبات شهر محروم کردن و با توجه به خلاءهای موجود انتظار میرود احزاب و سیاسیون با نگاهی دقیقتر و به کار گرفتن ترکیبی از نیروی جوانی و اندیشهی تجربه با رویکردی اخلاقی برای تبدیل کردن الگوهای ذهنی نیروهای انقلاب به مصادیق عینی در مدیریت شهرها و شوراهای اسلامی شهر نقشی موثرتر ایفا نمایند.
حمیدیان تاکید کرد: صاحب نظران، دانشگاهیان و شهروندان از هر قشر و گروهی لازم است با دقت عملکرد دورههای گذشته را بررسی نموده و ببینند در چه بخشهایی خلاء وجود دارد و این مطالبه ایجاد شود که شورای شهر ششم به صورت ویژه برای رفع خلاءهای موجود اقدام نماید.