به گزارش خبرنگار سیاسی خبرگزاری دانشجو، آیتالله سید ابراهیم رئیسی، کاندیدای ریاست جمهوری در انتخابات پیش رو، امروز در نشستی مشترک با اعضای اتاق اصناف، تعاون، بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی به بررسی به بررسی مسائل اقتصادی و تولید و گفتگو درباره برنامهها و راهکارهای حل معضلات این بخش پرداختند.
در این نشست فعالین و بخشهای مختلف بخش غیردولتی و اصناف و صنایع مختلف خرد و کلان از استانهای مختلف به بیان دیدگاه و نظرات خود پیرامون وضعیت اقتصادی کشور و راهحلها برای برون رفت از این وضعیت پرداختند.
همچنین در این نشست، غلامحسین شافعی، رئیس اتاق ایران، بهمن عبدالهی، رئیس اتاق تعاون و سعید ممبینی، رئیس اتاق اصناف ایران به بیان وضعیت امروز اقتصادی کشور و ضعفهای مختلف بخشهای مختلف بازرگانی و تولیدی و عدم حمایت دولت فعلی از آنان پرداختند.
در این نشست، آیتالله سید ابراهیم رئیسی به بیان دیدگاهها و برنامههای خود در دولت آینده پیرامون حمایت از بخش غیردولتی و خحصوصی و علل و ریشهی آسیبها و ضعوف فعلی این بخش پرداخت و تأکید کرد: توفیقی هست برای بنده که در جمع فعالین اصناف اقتصادی حضور پیدا کنم که طبیعتا نظرات شما از جهت حضور در بازارهای اقتصادی برای هر دولتی موثر خواهد بود و این مسئله از دغدغه های مهم مردم ماست.
وی در ادامه افزود: امروز مسئله اقتصادی و نظام اقتصادی از مسائل اساسی کشور است و اول باید مسئله و راه حل های آن را شناخت و بعد از آن اولویت بندی و اقدام کرد و باید مسائل را با همکاری هم حل کرد. ما ایرانی قوی می خواهیم و زمینه ها نیز کاملا موجود است و ذخایر مادی و معنوی نیروی کارآمد و دلسوزی ذخایر و معادن و گنجینه های زیادی داریم آنچه حلقه مغفوله است مدیریت کارآمد و جهادی است که این ظرفیت ها را به عمل تبدیل می کند.
آیتالله رئیسی اظهار کرد: تیم اقتصادی دولت باید قوی و کارآمد و هماهنگ باشد کارها باید مبتنی بر کار کارشناسی باشد و تصمیمات لحظه ای ثبات بازار را از بین می برد و آسیب های فراوانی دارد ثبات در تصمیمات اقتصادی از مسائلی است که باید شکل بگیرد و این ثبات نیازمند ثبات در تصمیم گیری است.
کاندیدای انتخابات ریاست جمهوری بیان کرد: بازار را دستوری و با نشستن نمی توان اداره کرد و بنده نیز مدیر میدانی هستم و هر استانی می رفتم با مسئولین تولیدی دیدارهای زیادی داشتم همه کشور باید شعار اول شان در تمامی حوزه ها حتی سیاست خارجی تولید باشد و فقط تولید وظیفه وزارت صمت یا کشاورزی نیست.
او در ادامه گفت: اصل ۴۴ به عنوان یک سیاست باید در کشور اجرا شود و خصوصی سازی واقعی صورت گیرد نه خصولتی سازی با واگذاری به دستگاه های خاص اشکالی که در برخی واگذاری ها داریم این است که مصداقی است وگرنه اصل خصوصی سازی درست است باید حمایت و نظارت جدی صورت گیرد و صدور برخی مجوزها بخشی خصوصی را کند می کند و باید جلوی این مجوزها گرفته شود.
آیتالله سیدابراهیم رئیسی افزود: کنترل نرخ ارز چگونه ممکن است یک روز ارز ریختن در بازار و روز دیگر اعلام خالی بودن خزانه غلط است باید بازار را در تصمیم سازی و تصمیم گیری دخیل کرد و این یک ضرورت است ارتباط بین بازار و صنعت و دانشگاه از مسائل بسیار مهم و اساسی کشور است همچنین ارتباط بین اقتصاد و دیپلماسی یکی از وظایف مهم دولت ماست.
وی در ادامه تأکید کرد: چرا فعالیت های بازار ما در منطقه هیچ است ما باید با ۱۵ کشور همسایه ارتباط داشته باشیم و این ارتباط در حوزه صادرات وظیفه نظام دیپلماسی ماست. چرا یک روز جوجه کشی داریم و یک روز صف مرغ و چرا باید در اقتصاد به نحوی عمل کنیم که یک روز جوجه ها کشته شوند یک روز در صف مرغ باشیم یک روز کالاها از بین برود یک روز قیمت ها افزایش پیدا کند و باید مدیریت درست صورت بپذیرد. ما دولتی مردمی می خواهیم و نگاه به مردم قبل از هر تصمیمی باید در نظر گرفته شود. بخش تعاون قوانینی دارد که ما در دولت بعدی اجرا می کنیم سند توسعه تعاون موجود است و باید صرفا اجرا شود و یکی از نیازهای اساسی کشور است در واگذاری باید ظرفیت های بخش تعاونی در نظر گرفته شود و بخش تعاونی نیز در تولید و توزیع کالا نقش ایفا کند.
وی در پایان اظهار کرد: ما قانون بهبود فضای کسب و کار را داریم که اجرا نشده است و مجری قانون باید قانون را اجرا کند و قانونمداری را باید در کشور به رسمیت بشناسیم. در دولت آینده ما قانون بهبود فضای کسب و کار را به اجرا درخواهیم آورد. برخی موارد با این جلسات قابل حل است و این جلسه نه آغاز است و نه انجام بنده و مسئولان مربوطه باید سالی حداقل سه مرتبه با اتاق تعاون اصناف جلسه و ارتباط داشته باشیم پیشنهادات را نیز منوط به این جلسه نکنیم و این ارتباط باید مستمر باشد. همچنین بخش اصناف در کرونا آسیب های فراوانی دید و برای این بخش نیز باید حمایت های ویژه صورت گیرد امید داریم که با کمک خدا هم مشکلات کشور و این بیماری را هر چه زودتر حل کنیم.
همچنبن غلامحسین شافعی، رئیس اتاق ایران مطرح کرد: در این هشت سال همیشه با نرخ تورم بالا روبهرو بودهایم و وضعیت طبقه متوسط کشور تجزیه شده است و طبقه پایین افزایش پیدا کرده است و همیشه تورم در مقابل افزایش دستمزد، برنده بوده است. همه اینها نشان میدهد که کار برای رئیس جمهور آینده سخت است. راه نجات کشور تولید است اما رویه چندسال اخیر رویههایی نبوده است که موردتوجه مقام معظم رهبری باشد. در آخر باید گفت دولت آینده باید در انتخاب تیم دولت به شدت حساس باشد و ناهلان را در هر جایگاهی قرار ندهند.
بهمن عبدالهی، رئیس اتاق تعاون نیز در این نشست گفت: بیکاری، رشد نقدینگی، تورم افسارگسیخته و... از مشکلات پیش رو دولت سیزدهم است که با تکیه بر توان داخلی قابل حل است. سه مسئله از مشکلات اساسی اقتصاد ماست. اول بیثباتی و بیقانونی عمل نکردن به آییننامهها، دوم بیثباتی قیمتها و سوم دخالتهای بیمورد دولت در اقتصاد و بخش خصوصی است. توصیههای زیادی از سوی مقام معظم رهبری درمورد بخش خصوصی گفته شده است که به هیچکدام عمل نشده است. تقاضای ما این است که دولت بعد به قوانین تعاونی و بازرگانی عمل کند.
سعید ممبینی، رئیس اتاق اصناف ایران در این نشست بیان کرد: اقتصاد به بدنه کسب و کار آسیبهای زیادی وارد کرده است و اصناف ضررهای زیادی دیدهاند. انتظار جامعه بازاری و فعالین کسب و کار این است که دولت به صورت ویژه از آنها حمایت کند که در این هشت سال به هیچ وجه این حمایت صورت نپذیرفت.