به گزارش گروه سیاسی خبرگزاری دانشجو؛ سیدمحمد حسینی دبیرکل کانون دانشگاهیان ایران اسلامی و وزیر پیشین ارشاد در نشست تبیین برنامههای دولت آیت الله سید ابراهیم رئیسی که به همت جریان فرهنگیان تحولگرای دانشگاه فرهنگیان برگزار شد، گفت: انشالله دولت آینده دولتی انقلابی، مردمی، جهادی و حامی پیگیری وضعیت و ارتقاء جایگاه معلمان خواهد بود تا انشالله شاهد تحول در وضعیت معیشتی معلمان و رفع مشکلات آنها باشیم.
وی تصریح کرد: باید در دولت و مجلس اراده وجود داشته باشد تا بتوانند نیازهای فرهنگیان را پاسخ دهند، زیرا تنها با یک وزارتخانه مشکلات حل نخواهد شد.
حسینی در ادامه مطرح کرد: اساتید دانشگاه باید در بحث انتخابات فعال باشند، اساتید از گروههای مرجع جامعه هستند و از این جهت انتظار داریم برای برپایی یک انتخابات پرشور و گسترده تلاش کنند.
این استاد دانشگاه تاکید کرد: اکنون رسانههای بیگانه با تمام توان برای ناامید کردن مردم کار میکنند تا بتوانند بهرهبرداری خود را داشته باشند به همین جهت نیاز است که ما هم با تمام توان تلاش کنیم تا مردم ناامید نشوند و بتوانند با حضور گسترده در انتخابات و انتخاب کاندیدای اصلح آینده روشنی را رقم بزنند.
وزیر پیشین ارشاد گفت: دولت یازدهم و دوازدهم نسبت به اجرای اسناد بالادستی برنامهها و سیاستهای کلی اهتمام لازم را نداشت که امیدواریم در دولت آینده توجه خاصی به این مسائل شود، زیرا اسناد بالادستی هرچقدر هم دقیق تدوین شده باشند وقتی روی کاغذ باقی بماند راه به جایی نخواهد برد.
وی یادآور شد: ما در دولت دهم نقشه مهندسی فرهنگی را تدوین کردیم که در جلسات متعدد و با حضور صدها استاد حوزه و دانشگاه بررسی شد و در نهایت به تصویب رسید، اما در دولت آقای روحانی نسبت به اجرای آن بی توجهی شد. بحث سند تحول بنیادین، اسلامی شدن دانشگاه ها، نقشه جامع علمی کشور و تحول در علوم انسانی از موارد متعددی است که در این دولت مورد کم توجهی قرار گرفت.
حسینی درباره سند تحول بنیادین آموزش و پرورش هم تاکید کرد: رهبر معظم انقلاب چندین بار مسئولان را درباره این سند را بازخواست و بر اجرای سند تاکید کردند. هر سال هم در روز معلم این مسئله را یادآوری میکنند، اما متاسفانه نوعی رخوت و بی انگیزگی در دولت فعلی حاکم است.
دبیرکل کانون دانشگاهیان ایران اسلامی یادآور شد: ما در دولت نهم و دهم دیدیم که دانشگاهها در مسائل مختلف نقشآفرین بودند و پروژههای بزرگی را دانشگاهها انجام میدادند، چون در دولت این اراده وجود داشت که پروژههای بزرگ به دانشگاهها واگذار شود.
وی تاکید کرد: اگر یک اراده جدی در دولت وجود داشته باشد میتوان بسیاری از مسائل دانشگاه فرهنگیان را حل کرد. آنطور که در آمارها گفته شده شاخص استاد به دانشجو در دانشگاه فرهنگیان یک به ۹۰ است که این نشان میدهد تعداد اساتید بسیار کم است این در حالی است که ما به ازای هر ۲۲ دانشجو باید یک استاد داشته باشیم.
این استاد دانشگاه با اشاره به اهمیتی که در دنیا نسبت به بحث آموزش وجود دارد، گفت: مهمترین سرمایه هر کشور نیروی انسانی است. ما باید نیروهایی که در آموزش و پرورش بازنشسته میشدند را جایگزین میکردیم و برای این نیاز بود که معلمهای جدید را تربیت میکردیم، اما متاسفانه گاهی اوقات در برخی مقاطع کوتاهیهایی صورت میگیرد که آثار آن بعدها خود را نشان میدهد.
حسینی اظهار داشت: دولت سیزدهم کاری که میتواند انجام دهد این است که حداقل برای این کمبود برنامه ریزی کند. اگر این روند ادامه داشته باشد ما در سال ۱۴۰۳ با کمبود معلم زیادی مواجه خواهیم شد، ولی اگر برنامهریزی درستی وجود داشته باشد میتوان مسئله را حل کرد البته باید کمبود بودجه را هم باید حل کرد؛ ما معتقدیم اگر جلوی سوء استفادهها و رانتها گرفته شود به این مسئله خیلی کمک میکند.
وزیر پیشین ارشاد اظهار داشت: با این روند که هم اکنون در حال طی شدن است دانشگاه فرهنگیان همیشه عقب خواهد بود ما باید به صورت ویژه برای این موضوع و همچنین تحقق سند تحول بنیادین برنامه ریزی کنیم. این دانشگاه باید بتواند معلمانی در تراز انقلاب اسلامی تربیت کند.
وی گفت: وزارت آموزش و پرورش و وزارت علوم باید نسبت به مسائل دانشگاه فرهنگیان توجه ویژهای داشته باشند، البته به نظر میرسد هم اکنون وزارت علوم غایب است در حالی که ما در دولت نهم و دهم مرتبا به دانشگاهها سر میزدیم و دانشگاهها در حال رشد بود، اما متاسفانه در این دولت خیلی توجهی به دانشگاهها نشد که امیدواریم با عزم و ارادهای که در دولت سیزدهم خواهد بود شاهد تحولات بسیاری باشیم.
وزیر پیشین ارشاد تصریح کرد: گاهی اوقات افرادی میآیند و شعارهای زیبایی میدهند، اما وقتی نوبت به عمل میرسد میبینیم که خبری نیست. در زمان اصلاحات گفته میشد جوانان را باور کنیم، اما برای جوانان اقدامات عملی را شاهد نبودیم.
وی ادامه داد: شخصیتی مانند آیت الله رئیسی به حرفهایی که میزنند در اولین فرصت عمل میکنند و در قوه قضاییه و قبلاً هم در آستان قدس این را نشان دادند و همچنین نشان دادند نسبت به جوانان نخبه و دانشجویان توجه ویژهای دارند.
حسینی گفت: آیت الله رئیسی در قوه قضاییه با استفاده از جوانان توانستند بسیاری از کارها را سامان دهند مخصوصاً در حوزه آی تی که اتفاقات خیلی بزرگی رخ داد و موجب شد خیلی کار برای با سرعت بالا انجام شود.
وی با اشاره به بی توجهی دولت روحانی به جوانان گفت: زمانی که دولت یازدهم سر کار آمد ما دیدیم که جوانان کنار رفتند و جای آنها را کسانی گرفتند که در دولت سازندگی یعنی سالها پیش مسئولیت داشتند و همین باعث شد تا در کشور یک نوع رخوت ایجاد شود.