به گزارش گروه فرهنگی خبرگزاری دانشجو، سیدباقر میرعبداللهی مدیرکل تأمین منابع کتابخانههای کشور صبح امروز ۲۳ خرداد ماه در گفتگوی رادیویی اعلام کردند سرانه مطالعه ۱۳ دقیقهای کتاب را با میزان خرید و امانت کتاب همخوانی دارد و سرانه ۲ دقیقهای کتاب مربوط به زمانی است که رقیبان این حوزه به دنبال نقص گویی هستند، اما این عدد ارزشی ندارد.
وی درباره مسئولیتهای فرهنگی نهاد کتابخانههای عمومی کشور گفتگو کردو ضمن اشاره به عمر بیش از ۲۰ ساله نهاد کتابخانهها، گفت: در حال حاضر این نهاد تنها میداندار کتابخانهداری در کشور است و بالغ بر ۳۵۰۰ کتابخانه دارد و با ۵۰ میلیون نسخه کتاب به مخاطبان خدمات ارائه میدهد.
وی با بیان اینکه در ۴۰ سال اخیر، جمعیت کتابخوان تغییری نکرده است، افزود: فرهنگیترین کاری که یک کتابخانه ترویج میدهد، خواندن است، اما متأسفانه برخی با دادن آمارهای اشتباه، سرانه مطالعه را پایین گزارش میدهند؛ در حالی که اعتدال، رویه منطقیتری است و سرانه مطالعه تغییر محسوسی نکرده است.
مدیرکل تأمین منابع کتابخانههای کشور با بیان اینکه بهترین و دقیقترین روش سنجیدن سرانه مطالعه، گذران وقت است، اذعان کرد: کارگروه فرهنگی مرکز آمار، این آمار را یکبار اعلام کرده که با آمار پژوهشگاه ارشاد تناقضی ندارد و بسیار به هم نزدیکند.
میرعبداللهی اذعان کرد:مرکز آمار را سازمانی بیطرف در ارائه آمار سرانه مطالعه دانست و ادامه داد: نهاد کتابخانههای عمومی یک نهاد عمومی غیردولتی است و مانند تمام نظامهای اداری با کارمندان خود، رفتار میکند.
او در بخش دیگر به نحوه فعالیت کتابخانهها در دوران کرونا اشاره کرد و بیان داشت: به تناوب رنگ شهرها در شرایط کرونا، کتابخانهها از حالت تعلیق مطلق درآمده و باز شدهاند و با توجه به درگیری آن شهرها با بیماری، خدمات متفاوتی ارائه میدهند.
عبداللهی ضمن اشاره به خدمات متفاوت موجود در نرم افرازهای مختلف اذعان کرد: یک گروه حرفهای، خروجی و محصولات جدیدی را روزانه ارائه میدهند.
وی با بیان اینکه فعالیت کتابخانهها در شرایط بیماری همه گیر متوقف نشده اظهار کرد: جشنواره کتابخانی رضوی در باب امام رضا (ع) و حضرت معصومه (ع) را در این شرایط برگزار کردیم.