به گزارش گروه اجتماعی خبرگزاری دانشجو، جلیل کوهپایهزاده رئیس کمیته سلامت ستاد انتخابات استان تهران در برنامه «سلام تهران» که ۲۶ خرداد از شبکه پنج سیما پخش شد، در خصوص برنامهریزیهای صورت گرفته برای رعایت بهداشت در انتخابات پیش رو، اظهار کرد: از دو ماه گذشته برای ۷۰۰۰ شعبه رأی در استان تهران برنامهریزی کردیم. چهار انتخابات ریاست جمهوری، شورای اسلامی شهر و روستا، میاندورهای مجلس شورای اسلامی و مجلس خبرگان به صورت همزمان در ۲۸ خرداد برگزار میشود. با برنامهریزیهای صورت گرفته توانستیم طبق دستورالمعل ابلاغی وزارت بهداشت به وزارت کشور، شرایط رعایت شیوه نامههای بهداشتی را در شعب اخذ رأی فراهم کنیم.
کوهپایهزاده با اشاره نحوه نظارت کمیته سلامت ستاد انتخابات استان تهران بر فرآیند برگزاری انتخابات، گفت: براساس این ابلاغیه و با بازدیدهایی که ما از طریق معاونتهای بهداشتی دانشگاههای علوم پزشکی تهران، ایران و شهید بهشتی داشتیم، نظارتهای جدی در طول برگزاری انتخابات صورت میگیرد. ما بر شعب اخذ رأی و مطبخهایی که برای عوامل اجرایی صندوقها غذا آماده میکنند نظارت خواهیم داشت. همکاران بهداشتی ما در آشپزخانهها به صورت ثابت حضور دارند. برای هر هشت تا ده شعبه اخذ رأی هم یک ناظر به صورت چرخشی قرار میدهیم.
او با اشاره به افزایش تعداد شعب در شرایط کرونایی، عنوان کرد: سعی شده شعب بیشتر در فضای باز استقرار پیدا کنند تا کمترین مشکل در خصوص شیوع ویروس کرونا وجود داشته باشد. انشاءالله بتوانیم با سلامت روز انتخابات را پشت سر بگذاریم و هیچ خطری متوجه مردم عزیزمان نشود. تعداد شعب اخذ رأی تقریبا دو برابر شده تا ازدحام کمتر شود. ساعت اخذ رأی از هفت صبح تا دوازده شب خواهد بود.
کوهپایهزاده در خصوص رعایت بهداشت برای حفظ سلامت عوامل اجرایی حاضر در شعب، بیان کرد: حدود ۱۵۰ هزار نفر عوامل اجرایی و نظارتی در این ۷۰۰۰ شعب اخذ رأی حضور خواهند داشت و بهطور میانگین در هر شعبه حدود ۲۲ تا ۲۳ نفر هستند. باید این افراد هم در محلهای مناسب خود قرار بگیرند و چرخشهای اضافه در محیط نسبت به گذشته کمتر شود. یک سری معیارهای سلامتی برای عوامل اجرایی شعب تعریف شده که بیماریهای زمینهای و یا سنین بالا نداشته باشند. تلاش هم خواهیم کرد که واکسیناسیون این افراد را با توجه به مسئولیت و همکاریشان در برگزاری انتخابات، از امروز بعدازظهر آغاز کنیم.
رئیس کمیته سلامت ستاد انتخابات استان تهران در پایان به سایر تمهیدات اندیشیده شده در راستای رعایت دستورالعملهای بهداشتی در فرآیند برگزاری انتخابات، یادآوری کرد: استامپ و اثر انگشت هم از فرآیند رأیگیری حذف شده است. افراد همگی باید ماسک داشته باشند. محلولهای ضدعفونیکننده در مراکز وجود دارد و باید فاصلهگذاری دو متر بین مردم در روز رأیگیری اجرا شود. انشاءالله مردم خوبمان با رعایت دستورالعملهای بهداشتی یک رأیگیری امن و راحت خواهند داشت.