به گزارش گروه سیاسی خبرگزاری دانشجو، «زهرا ارشادی» سفیر و معاون نمایندگی دائم جمهوری اسلامی ایران در سازمان ملل در نیویورک در سخنرانی خود در نشست چهارشنبه شورای امنیت این سازمان که برای بررسی تحولات بشردوستانه سوریه برگزار شد، گفت: بیش از ۱۰ سال است که مردم سوریه به طور جدی از درگیری رنج میبرند و در این سالهای اخیر اقتصاد این کشور به خاطر تحریمهای یکجانبه رو به وخامت گذاشته و این موضوع بر ارسال کمکهای بشردوستانه به مردم نیازمند تاثیر منفی میگذارد.
وی اضافه کرد: ما به عنوان کشوری که دههها تحت تحریمهای یکجانبه ظالمانه قرار داشتهایم، اعمال تحریمهای غذایی و دارویی را محکوم میکنیم، چرا که این موارد غیر مسئولانه، غیراخلاقی و غیرقانونی است و در سوریه نیز فقط باعث طولانی شدن درد و رنج مردم این کشور شده، بازگشت آوارگان را به تاخیر انداخته و مانع تلاشها برای بازسازی سوریه میشود.
معاون نمایندگی دائم ایران در سازمان ملل تصریح کرد: رفع کامل تحریمهای یکجانبه میبایست یکی از عناصر اصلی هرگونه بحث در مورد توجه به جنبههای بشردوستانه بحران سوریه باشد.
ارشادی همچنین گفت: در این شرایط، ارسال کمکهای بشردوستانه به مردم سوریه ضروری است و این کمک رسانی باید به نحوی انجام شود که براساس احترام کامل به حاکمیت، تمامیت ارضی و وحدت ملی سوریه باشد، که در همه قطعنامههای شورای امنیت بر این موارد تأکید شده است.
وی بار دیگر بر عدم سیاسی کاری در برخورد با پروندههای حقوق بشری سوریه تأکید کرد و افزود: جامعه جهانی بایستی بر اقدامات بشردوستانه در سوریه که به سرعت از رنج و درد مردم نیازمند کاسته و شرایط را برای بازگشت هر چه سریعتر پناهندگان و آوارگان و کمک به ثبات طولانی مدت در این کشور فراهم کند، متمرکز شود.
* به تلاشها برای کمک به مردم و دولت سوریه ادامه میدهیم
معاون نمایندگی دائم ایران در سازمان ملل اضافه کرد: ما بار دیگر بر تعهد خود برای حل مسالمت آمیز بحران سوریه و ابقای یکپارچگی و تمامیت ارضی این کشور تأکید کرده و خواستار پایان اشغال بخشهایی از این سرزمین، عقب نشینی همه نیروهای خارجی ناخوانده از این کشور، توقف حمایت از هرگونه گرایش تجزیه طلبانه و جلوگیری از نقض حاکمیت سوریه به خصوص با اقدامات تجاوزکارانه رژیم اسرائیل که ایران شدیدا آن را محکوم میکند، هستیم.
ارشادی در پایان گفت: ما به تلاشها برای کمک به مردم و دولت سوریه برای غلبه بر چالشهای بزرگی که با آن مواجه هستند، ادامه میدهیم.