به گزارش گروه سیاسی خبرگزاری دانشجو، عربستان سعودی امروز (جمعه) از دولت مستعفی یمن و گروه موسوم به «المجلس الانتقالی الجنوبی» (شورای انتقالی جنوب) –وابسته به امارات- خواست که اجرای «توافق ریاض» را تکمیل کنند.
ریاض با انتشار بیانیهای تأکید کرد، نمایندگان دولت مستعفی و شورای انتقالی در ریاض گرد هم جمع شدند تا تکمیل اجرای توافق ریاض را بررسی کنند.
شبکه خبری العربیه ضمن نقل این بیانیه گزارش داد، طرفین بر توقف هر گونه درگیری بر اساس مکانیزم در نظر گرفته شده، تأکید کردند.
ریاض همچنین از طرفین درگیر خواست که توافقات پیشین را اجرایی کنند، اختلافات را کنار بگذارند و بر اساس مکانیز مورد توافق، عمل کنند.
در این بیانیه تأکید شد: «تنش سیاسی و رسانهای شورای انتقالی جنوب و پس از آن تصمیمات سیاسی و نظامی آن، با توافقات طرفین، همخوانی ندارد».
عربستان سعودی در پایان مدعی شد که همچنان از دولت مستعفی حمایت میکند که شورای انتقالی در آن مشارکت دارد.
شورای انتقالی جنوب اخیرا گام جدیدی در مسیر کودتا علیه دولت مستعفی برداشت و از تأسیس وزارت خارجه و تعیین نماینده در کشورهای مختلف خبر داد.
شورای انتقالی این وزارتخانه را «اداره کل امور خارجی شورای انتقالی جنوب» نامگذاری کرده و تصمیمات این گروه شامل تعیین نماینده برای این اداره در آمریکا، سازمان ملل، اتیوپی، اتحادیه آفریقا، فرانسه، کانادا و کویت است.
این اقدام در سایه حمایت امارات از نهادهای وفادار به خود در یمن به منظور حضور سیاسی بیشتر و کنار زدن دولت مستعفی صورت میگیرد. پیشتر «طارق صالح» از فرماندهان گروههای وابسته به امارات از تأسیس دفتر سیاسی در ساحل غربی یمن و تحرکات خارجی خبر داده بود و هدف وی از این اقدام کسب حمایت و مشروعیت بود.
چند روز پیش بود که شورای انتقالی جنوب یمن اعلام کرد که در واکنش به سرکوبگریهای شبه نظامیان دولت مستعفی منصور هادی در جنوب یمن هرگونه تماس و ارتباط خود با این دولت را برای ادامه اجرای توافق ریاض قطع کرده است.
دولت مستعفی یمن و شورای انتقالی جنوب در پنجم نوامبر ۲۰۱۹ پس از درگیریهای خونبار میان دو طرف در آگوست همان سال که دهها کشته و زخمی برجای گذاشت و به دنبال آن دولت موقت، عدن را ترک کرد، با وساطت سعودیها یک توافق آشتی موسوم به توافق ریاض را منعقد کردند که هنوز هم اجرایی نشده است.
رقابت و درگیری میان دولت مستعفی و شورای انتقالی جنوب به یکی از پیچیدگیهای بحران یمن تبدیل شده و کارشناسان این مسأله را به جنگ نیابتی میان ریاض و ابوظبی بر سر تسلط بر منابع یمن تفسیر میکنند.