به گزارش گروه بین الملل خبرگزاری دانشجو از پایگاه خبری «اورآسیا ریویو» با بدتر شدن وضعیت امنیت در افغانستان در پی خروج نیروهای خارجی از خاک این کشور و پیشروی طالبان، تعداد افرادی که از این کشور خارج میشوند و یا به دلیل اخاذی گروههای شبه نظامی غیر دولتی قرار میگیرند هر روز افزایش مییابد.
"بابر بلوچ"، سخنگوی کمیساریای عالی پناهندگان سازمان ملل متحد، روز سهشنبه، در مقر این سازمان در ژنو با هشدار در باره بروز فاجعه انسانی در افغانستان گفته است که به دلیل افزایش جنگ از ماه ژانویه سال جاری میلادی به این سو، ۲۷۰ هزار نفر در این کشور آواره شدهاند.
طبق آمار ارایه شده از سوی این نهاد، با ثبت این آمار، رقم بیخانمانها در افغانستان به ۳.۵ میلیون نفر رسیده است.
بلوچ گفته است که شماری از غیرنظامیان به نمایندگان کمیساریای عالی پناهندگی سازمان ملل متحد گفتهاند که افزون بر جنگ مداوم، گروههای مسلح غیر مسوول از آنان در مسیر راهها اخاذی میکنند.
از سویی دیگر، این آوارگان از وجود مینها در مسیر رفتوآمد عمومی و نیز قطع خدمات اجتماعی و از دست دادن درآمد خود نگران هستند.
سخنگوی این نهاد تصریح کرده است که طی سه ماه نخست سال جاری میلادی تلفات غیرنظامیان ۲۹ درصد افزایش یافته است که بیشتر آنان زنان و کودکان هستند.
کمیساریای عالی پناهندگان سازمان ملل متحد، گفته است این نهاد با وجود چالشها در باره دسترسی به گروههای آسیبپذیر، به خانوادههایی که به تازگی آواره شدهاند غذا، مسکن اضطراری، آب، امکانات بهداشتی و کمک نقدی فراهم کرده است.
از سویی دیگر، سخنگوی این نهاد خاطرنشان کرده است که درگیریهای مداوم، افزایش تعداد آوارگان، ویروس کرونا، آفتهای طبیعی از جمله خشکسالی و فقر در افغانستان به اوج خود رسیده است.
در همین حال، کمیساریای عالی پناهندگان سازمان ملل متحد از جامعه بینالمللی خواست تا در این لحظه حساس به دولت و مردم افغانستان کمک کنند.
ایران و پاکستان میزبان حدود ۹۰ درصد از مجموع جمعیت شش میلیونی پناهندگان افغان است.