به گزارش خبرنگار گروه دانشگاه خبرگزاری دانشجو- محمدجواد سمیعی؛ داستان امروز ما و خصوصی سازی همان داستان چشمی است که قرار بود ابروی بالای آن اصلاح شود و حالا دیگر نمیبیند!
کوچک سازی دولت و برون سپاری وظایف دست و پا گیر و هزینه زا برای دولت پروژه ای است که در اصل 44 قانون اساسی قرار است به توسعه صنعتی و اقتصادی کشور کمک شایانی کند. اما این همه ماجرا نبود. مصادیق امروز خصوصی سازی که اتفاقا یکی و دوتا هم نیستند حاکی از آن است که نه تنها باری از روی دوش دولت برداشته نشده بلکه با رانت و واگذاریهای کیلویی، حساس ترین شرکتهای صنعتی کشور، عملا بخش زیادی از صنعت و اقتصاد کشور دچار بحران جدی شده است! یکی از همین مصادیق واگذاری شرکت کشت و صنعت نیشکر هفت تپه به شخصی بود که نه تنها تجربه درخشانی در عرصه مدیریت های کلان صنعتی ندارد بلکه نقاط تاریکی هم در کارنامه او دیده میشود.
همین موضوع باعث افول روند درخشان این شرکت و به دنبال آن تنگ شدن عرصه بر کارگران این کارخانه شد. تا جایی که این کارگران تا 6 ماه حقوق خود را دریافت نکردند و شروع به اعتراض کردند. بعد از ورود جریان دانشجویی و پای کار آمدن رسانه های عدالتخواه و همچنین توجه قوه قضاییه و مجلس به این موضوع، سرانجام هیئت داوری پس از کشمکشهای فراوان رای خلع ید صاحب این شرکت یعنی امید اسدبیگی را صادر کرد.
اما امروز خبری مبنی بر اعتراض مجدد کارگران هفت تپه منتشر شد و جالب ترین نکته این اعتراضات حضور امام جمعه شهر شوش در صف اول اعتراض کنندگان بود.
برای پاسخ به این سوال که چرا این اعتراضات با وجود صادر شدن رای خلع ید از جانب هیئت داوری برگزار شد، گفتگویی را با حجت الاسلام مهدی علی زاده؛ امام جمعه شهر شوش ترتیب دادیم.
در ابتدا وی در پاسخ به این سوال که چرا با وجود صادر شدن حکم خلع ید باز شاهد اعتراضات کارگری هستیم، گفت: حکم خلع ید به خودی خود هیچ ارزشی ندارد. تا زمانی که یک حکم ابلاغ و بعد از آن پیگیری برای اجرا نشود، آن حکم کاملا تشریفاتی خواهد بود. در حقیقت این حکم باعث این شده است که اوضاع به نفع مالکان کارخانه تغییر کند. مالکان و نمایندگانشان هر تصمیمی که به نفع خودشان تمام میشود را اتخاذ میکنند و آن را به اجرا در میآورند و هر تصمیمی را که به ضررشان است یا به نفع کارگران است را معلق میگذارند و علتش را صدور حکم خلع ید معرفی میکنند. در همین مدت کم تا کنون 160 کارگر کار خانه به روشهای گوناگون از کار بی کار شدند و باقی کارگران هم 4 ماه است که از حقوق خود محروم مانده اند و هیچ کس پاسخگو نیست.
امام جمعه شوش در ادامه اضافه کرد: درگذشته که حکم خلع ید صادر نشده بود، مالکان این کارخانه هیچ گونه تعهدی نسبت به کارگران نداشتند و حالا پس از صدور حکم خلع ید این عدم تعهد چندین برابر شده است. در اوایل این اعتراضات، مسائل این کارخانه از سوی همه دستگاه ها دنبال میشدو کانون توجهات قرار داشت؛ اما اکنون کار بی توجهی به جایی کشیده است که بنده که مسئولیت اجرایی چندانی ندارم، وقتی در اعتراضات آنها شرکت کردم، کارگران به شدت خوشحال شدند. استان دار فعلی خوزستان هم که بر سر کار است به علت عدم آشنایی با مسائل و چالش های این استان عملا کارایی چندانی ندارد و این کارگران الان مورد بی توجهی مسئولان واقع شده اند.
علیزاده در پایان توصیه ای به مسئولین داشت و گفت: گاهی برخی از مسئولین واقعا کاری نمیتوانند انجام دهند ولی میتوانند با حضور خود و صحبت کردن با این مردم مظلوم بخشی از رنجی که متحمل میشوند را کاهش دهند.
پس از صدور حکم خلع ید، دولت باید به سرعت درباره وضعیت این کارخانه تعیین تکلف میکرد که این اتفاق تا کنون صورت نگرفته است. حال باید منتظر ماند و دید که دولت جدید در باره این کارخانه و مصادیق دیگر خصوصی سازی رانتی و مخرب چه تصمیماتی را اتخاذ میکند.