به گزارش گروه دانشگاه خبرگزاری دانشجو، پیرامون وضعیت فعلی و ساختاری وزارت آموزش و پرورش و گزینه پیشنهادی وزرات آن توسط رئیس جمهور منتخب به گفتگو با سیده زینب محمودی، مسئول بسیج دانشجویی پردیس زینبیه پیشوا پرداختیم که گزارش این گفتگو به شرح زیر است:
سیده زینب محمودی، مسئول بسیج دانشجویی پردیس زینبیه پیشوا
در حال حاضر با وجود شرایط کرونا و آموزش مجازی، مهمترین معضل آموزش و پرورش، سطح کیفی و کمی آموزش و البته پرورش میباشد و باید در اولویت برنامه و کارها قرار گیرد. مسائلی همچون بازماندن تعداد قابل توجهی از دانش آموزان از آموزش، نبودِ خلاقیت در محتواهای آموزشی، مشکلات سامانه نرمافزاری شاد، عدم توجه به بُعد پرورش و تربیت در آموزش مجازی. آموزش و پرورش ما قبل از کرونا هم دچار اشکالات اساسی و نیازهای ویژهای بود که امروزه این مشکلات بیشتر و عمیقتر شده است خصوصا در رابطه با بحث عدالت آموزشی.
ارتقا کمی و کیفی دانشگاه فرهنگیان
از جمله دیگر مسائل آموزش و پرورش که همیشه محل بحث بوده بحث کمبود نیروی انسانی و استخدام نیروهاست که سالهای سال با تصمیمگیریهای سطحی و کوتاه مدت ضربهی سنگینی به پیکره نظام آموزشی وارد شده و باید سیاستی مشخص و بلندمدت تعیین شود تا جذب نیرو هدفمندتر و از مسیر دانشگاه فرهنگیان اتفاق بیفتد که این خود مستلزم ارتقا کمی و کیفی دانشگاه فرهنگیان میباشد، همچنین طرح رتبهبندی، عدالت آموزشی و اجرای سند تحول بنیادین از دیگر مسائل حاضر آموزش و پرورش بیجان ما هستند.
بررسی اشکالات اساسی نظام آموزش و پرورش توسط صاحبنظران مطرح شده و باید با همراهی نظر و عمل در صدد تحول بنیادین برآییم. البته باید توجه داشت که باید جامعهی تعلیم و تربیت به یک فهم مشترک و درست از تحول برسد تا بتواند قدم موثر بردارد. بعضا افراد با وعدههای تحولی پا به میدان میگذارند در حالی که برداشتشان از تحول مشخص نبوده و تغییرات سطحی و کوتاه مدت در وزارتخانه آموزش و پرورش باعث میشود معنای تحول هرلحظه در روند جابه جایی وزرا تغییر کند.
طبق شواهد و سوابق موجود از شخص وزیر پیشنهادی آموزش و پرورش، در نگاه اول گزینهی مناسبی برا تصدی کرسی وزارت بنظر نیامدند و البته باتوجه به پیشینهای که از جانب رییس جمهور داشتیم، انتظار معرفی شخص مناسبتر و کارنامهدارتری، میرفت. بنظرم جناب آقای باغگلی در حالِ حاضر مناسب وزارت عریض و طویل آموزش و پرورش با وجود مشکلات عدیده نمیباشد، چرا که این وزارتخانه در برههای قرار دارد که هر تصمیمی برایش سرنوشتساز است.
آقای باغگلی گویا نظرات و بیانات متناقضی در رابطه با نظام تعلیم تربیت داشتند
جناب آقای باغگلی گویا نظرات و بیانات متناقضی در رابطه با نطام تعلیم و تربیت داشته و همچنین سابقهی اجرایی قابل دفاعی نداشتهاند و از جانب بدنهی اصلی نظام تعلیم و تربیت یعنی معلمان، پذیرفته شده نیستند و احتمالاً کارایی لازم را در کسوت وزارت نداشته باشند.
وزیر آموزش و پرورش باتوجه به گستردگی مخاطب باید شناخت صحیح و عمیقی از خانوادهی تعلیم و تربیت و به خصوص بدنهی رسمی آموزش و پرورش داشته باشد، با نیازهای حال حاضر آشنایی و درک صحیحی از مسائل داشته باشد تا در نهایت منجر به برنامه ریزی صحیح خصوصا در راستای تحول بنیادین بردارد و در خصوص ایشان این نکتهی مثبت حائز اهمیت است که فردی دغدغهمند و آشنا با مفاهیم و نظریات و اهل گفتگو هستند، اما درنهایت شاید بهتر است گزینهای برای معاونت وزارات آموزش و پرورش باشند تا تا این ارتباط مستقیم با بدنهی رسمی تعلیم و تربیت ایجاد شود.
مبارزه با روند خصوصی سازی
اولویت اول باتوجه به شرایط، در دستور کار قرار دادن آموزش مجازی از لحاظ کمی و کیفی و برخورداری همهی دانش آموزان از آموزش میباشد، همچنین حل بحران کمبود معلم و سازماندهی نیروی انسانی، مبارزه با روند خصوصی سازی میباشد که با بنظر میرسد آقای باغگلی به دلیل عدم اشراف کامل به مسائل توان اجرای این امورات را ندارد. اما میتوان امیدوار بود که ایشان با حضور در مجموعهی وزارت کمک شایانی برای پیکرهی تعلیم و تربیت کشورمان با توجه به اظهارات ایشان در رابطه با توانایی بسیج کردن ارگانها و نهادهای مختلف کشور در جهت پیشرد اهداف نظام آموزشی و ارتباط مستقیم با ریاست جمهوری، باشند.