به گزارش خبرگزاری دانشجو، رئیس جمهور در ۳۱ شهریور ماه در نشست هیئت دولت به موضوعی اشاره کرد که امروزه این موضوع و با به سرکار آمدن دولت جدید دوباره نقل محافل شده است. رئیسی در این نشست بیان کرد: خیلی مهم است که مردم ببینند آیا آن شاخصهایی که در دولت تعیین شده در انتصابها لحاظ میشود یا خیر. مردم و جوانان، در فضای حقیقی و مجازی نظارهگر هستند تا ببینند کسانی که انتخاب میشوند با این شاخصها همخوانی دارند یا نه؟ آنجایی که همخوانی دارد مورد استقبال قرار میگیرد و آنجاهایی که احیانا مورد سوال هست، طبیعتا ابهام ایجاد میشود.
وی تصریح کرد: تاکید دارم حتما از بازنشستگان استفاده نشود، چون خلاف قانون است. نص صریح قانون است که نباید از بازنشسته استفاده شود. در مواقعی هم که یک ضرورت جدی اقتضا میکند، باید مورد اضطراری را به صورت اضطراری حل کنیم، و نه اینکه دائمی شود.
رییس جمهور تاکید کرد: مسئولان دولتی باید به قانون منع بکارگیری بازنشستگان در دستگاههای دولتی پایبند باشند.
دولت سیزدهم توانست با رای مردم در خرداد ماه امسال بر سرکار بیاید و اکنون در حال چینش اعضای خود در مناصب و ساختارهای اجرایی کشور است. اما موضوعی که اکنون نقل محافل سیاسی و مجازی کشور شده بحث به کارگیری افراد متخصص و جوان است. یعنی برخیها بیان میکنند که دولت باید به وعده خود در زمان انتخابات که بیان میکرد جوانان در دولت آینده حضور فعالی دارند عمل کند که این موضوع در چینش وزرا مشهود بود، اما شایعاتی وجود دارد که برخی از وزرا یا مدیران ارشد دولت درحال استفاده افراد بازنشسته در مناصب پایینتر دولت هستند.
در این باره معصومه پاشایی بهرام نماینده مجلس شورای اسلامی در فضای مجازی در این رابطه هشدار داد و نوشت: #قانون_منع_به_کارگیری بازنشستگان یکی از قوانین محکم مجلس هست که در انتصاب مدیران باید مدنظر قرار گیرد. مجلس نظارت کامل بر اجرای قانون خواهد داشت. دولت عوض شده نه قانون؟!
همچنین سیداحسان قاضیزادههاشمی طراح قانون منع بکارگیری بازنشستگان و نماینده مردم فریمان، سرخس و بخشهای احمد آباد و رضویه در مجلس شورای اسلامی با اشاره به سخنان رئیسی در جلسه هیئت وزیران و تأکید بر منع بکارگیری بازنشستگان در مشاغل دولتی، در صفحه شخصی خود در فضای مجازی نوشت: «اینجانب به عنوان طراح قانون منع بکارگیری بازنشستگان ضمن تشکر از مواضع امروز رئیسجمهور محترم در عدم بکارگیری بازنشستگان، امیدوارم شاهد استفاده از جریان جوان دارای عقلانیت انقلابی در تمام دستگاههای اجرایی و مؤسسات و شرکتهای وابسته در کشور باشیم.»
طبق قانون منع به کارگیری بازنشستگان از تاریخ ابلاغ این قانون، بهکارگیری افرادی که در اجرای قوانین و مقررات مربوطه بازنشسته یا بازخرید شده یا بشوند، در دستگاههای اجرایی موضوع ماده (۵) قانون مدیریت خدمات کشوری مصوب ۱۳۸۶/۷/۸ و کلیه دستگاههایی که بهنحوی از انحاء از بودجه عمومی کل کشور استفاده میکنند، ممنوع است.
تبصره ۱ میگوید: بهکارگیری بازنشستگان، در سمتهای مذکور در بندهای (الف)، (ب) و (ج) ماده (۷۱) قانون مدیریت خدمات کشوری مصوب ۱۳۸۶/۷/۸ مجاز است، همچنین بهکارگیری بازنشستگان در نیروهای مسلح با مجوز فرمانده معظم کل قوا مجاز است.
همچنین بهکارگیری بازنشستگان وزارت اطلاعات تا سقف یک درصد از مجموع نیروهای شاغل رسمی این وزارتخانه در هر دوره مدیریتی صرفاً در وزارتخانه مذکور مجاز است و جانبازان بالای ۵۰ درصد، آزادگان بالای سه سال اسارت و فرزندان شهدا از شمول این قانون مستثنی هستند.
طبق تبصره ۲ دستگاههای موضوع این قانون در صورت لزوم میتوانند از خدمات بازنشستگان متخصص با مدرک تحصیلی کارشناسی و بالاتر بهصورت پارهوقت و ساعتی استفاده کنند. حداکثر ساعت مجاز برای استفاده از بازنشستگان، یکسوم ساعات اداری کارمندان رسمی است و حقالزحمه این افراد متناسب با ساعت کاری آنها حداکثر معادل یکسوم کارمندان رسمی همان شغل تعیین و پرداخت میشود.
طبق تبصره ۴ کارکنان و اعضای هیئتمدیره مناطق آزاد تجاری ــ صنعتی نیز مشمول این قانون هستند.
تبصره ۵ میگوید: از تاریخ ابلاغ این قانون، ماده (۴۱) قانون الحاق موادی به قانون تنظیم بخشی از مقررات مالی دولت مصوب ۱۳۸۴/۸/۱۵، ماده (۹۱) قانون استخدام کشوری مصوب ۱۳۴۵/۳/۳۱، ماده (۹۵) قانون مدیریت خدمات کشوری مصوب ۱۳۸۶/۷/۸ و بند (ب) ماده (۶۵) قانون برنامه پنجساله پنجم توسعه جمهوری اسلامی ایران مصوب ۱۳۸۹/۱۰/۱۵ نسخ میشود.
با وجود چنین قانونی در کشور و با توجه به شعار دولت سیزدهم انتظار است که مدیران ارشد و برخی از وزرای دولت بر قانون منع به کار گیری بازنشستگان اهتمام ورزند و همچنین طبق گفته رئیس جمهور عمل شود و از افراد بازنشسته در مناصب و جایگاههای دولتی، از جمله استانداری، فرمانداری، معاونین وزیر یا معاونین استانی و... استفاده نکنند.