به گزارش گروه اجتماعی خبرگزاری دانشجو، به نقل از روابط عمومی حفاظت محیط زیست استان کرمان، منصور پورسینا گفت: در مهرماه سال ۱۴۰۰ تعداد ۱۰ قطعه اردک مرمری برای اولین بار در مناطق آبی شهرستان رودبار جنوب توسط یونس خواجویی فرمانده یگان شهرستان مشاهده و ثبت شد.
وی اظهار داشت: تاکنون از حضور این پرنده در سطح استان کرمان هیچ گزارشی دریافت نشده بود.
پورسینا افزود: این پرنده از دور به رنگ قهوهای مایل به خاکستری به نظر میرسد زیستگاه این پرنده بیشتر در مجاورت آبهای شیرین است و مناطق با پوشش گیاهی متراکم را به فضاهای باز ترجیح میدهد. این گونه اردک در فهرست گونههای در حال انقراض بوده و در شمار گونههای حمایت شده در ایران محسوب میشود.
اردک مرمری با نام علمی «angustirostris Marmaronetta» پرندهای از تیره اردکیان است که تنها گونه اردک روی آب چّر است، نر و ماده آن همشکل هستند. ۴۱ سانتیمتر طول دارد و اندکی از خوتکا بزرگتر با گردنی درازتر و سر بزرگتر، پر و بال قهوهای تیره و روشن، با طرح مرمری و لکه بیضوی شکل تیره رنگ در اطرف چشمانش است.
در پرواز طرح مشخصی بهجز شاهپرهای ثانوی کمرنگ و دم نوک سفید، نشان نمیدهد. در پرنده نر، پرهای پس سر اندکی بلندتر است و کاکل کوچکی را تشکیل میدهد. پرنده نابالغ در سطح شکمی زرد رنگتر با نوار چشمی تیره و دو لکه تقریباً سفید روی بال است.
اردک مرمری معمولاً جفتجفت یا به صورت دستههای کوچک دیده میشود و در زمستان گاهی گلههای بزرگ تشکیل میدهند.