به گزارش گروه فرهنگی خبرگزاری دانشجو، حجتالاسلام والمسلمین محمدرضا مبلغی، عضو کمیسیون فرهنگی مجلس شورای اسلامی، امروز در مجمع ملی مطالبهگران اوقاف و اماکن مذهبی با بیان اینکه مطالبهگری عنصری است که باعث رشد میشود، گفت: این عنصر باید در جامعه تقویت شود. وقف جزوی از احکام دین ماست به طوری که بخشی از اموال خویش را در اختیار عموم قرار میدهند و وقف بازگشت پذیر به واقف نیست.
وی افزود: وقف یک عبادت الهی با رویکرد اجتماعی است به منظور زدودن فقر و کاهش فاصله طبقاتی بین فقیر و غنی.
مبلغی با اشاره به اینکه اسلام انفاق را به دو دسته واجب و مستحب تقسیم میکند اظهار کرد: زکات واجب است. صدقه و نذر دادن هم جزو مواردی است که فاصله طبقاتی را کم میکند.
عضو کمیسیون فرهنگی مجلس شورای اسلامی تصریح کرد: نمیخواهیم بگوییم که باید تساوی کامل در جامعه وجود داشته باشد، چرا که امکان پذیر نیست، گاهی کسی بیشتر از دیگری زحمت میکشد.
وی ادامه داد: عدالت اقتضا میکند حقوق کسی که ۴ ساعت کار میکند با کسی که ۲ ساعت کار میکند یکی نباشد. تساوی کامل وجود ندارد.
مبلغی درخصوص فاصله طبقاتی گفت: جامعهای که فاصله طبقاتی شدید و فاحش در آن وجود دارد، جامعه اسلامی نمیتواند باشد و نیست. امیدواریم به سمتی حرکت کنیم که به جامعه اسلامی برسیم.
این نماینده مجلس ضمن بیان اینکه وقف جزو قشنگترین دستورات دینی است. یادآور شد: خداوند به صورت واجب و مستحب، وقف کردن و کمک به نیازمندان را برای ثروتمندان و اغنیا قرار داده است.
وی با ذکر خاطرهای ابراز کرد: بنده سراغ دارم که برخی مدیران اوقاف که جرئت داشتند و به سراغ مکانهایی رفتند تا مبلغ هزینه پرداختی اجاره آن مکانها به سازمان اوقاف را اصلاح کنند که تبدیل به مبلغ قابل توجهی بشود تا اوقاف هم بتواند خدماتی را ارائه دهد. اما درنهایت این قضیه مدیری برکنار شد.
مبلغی همچنین افزود: مجلس میتواند در اصلاح این امور در اوقاف ورود کند، اما خود سازمان باید بتواند قوانین خویش را بروز کند. انتقادهای مطالبهگران جزو انتقادهای ما نمایندگان نیز هست.
عضو کمیسیون فرهنگی مجلس شورای اسلامی در ادامه گفت: کمیسیون فرهنگی در این یک سال فعالیت خوبی داشته، مثلا در بحث جمعیت و فرزندآوری به نتایجی رسیده است. مشوقهایی نیز برنامهریزی شده، هرچند کم بوده و نیاز به کمک بیشتری دارد.
وی با اشاره به اینکه بعضی از موارد مهم در دستور کار کمیسیون قرار گرفتهاند ابراز کرد: امر به معروف و نهی از منکر جزو مسائلی است که مغفول مانده و در کمیسیون باید بررسی شود، این مسئله قانون ناقصی دارد که باید اصلاح بشود.
مبلغی بیان کرد: مردم باید مطالبات خود را به نمایندگان خود که ما هستیم مطرح کنند.
وی همچنین به نقل از یکی از مسئولین سازمان اوقاف گفت: در دوران کرونا خیلی از هزینههای تغذیه حوزههای علمیه بر عهده سازمان اوقاف بوده است.