به گزارش گروه بین الملل خبرگزاری دانشجو، سازمان عفو بین الملل چندی پیش خواستار بازگشایی خانههای امن برای زنان افغانستان شده بود و اعلام کرد پس از بسته شدن خانههای امن تعدادی از زنان با تهدید و خطر مرگ مواجه شده اند.
خانههای امن طی ۲۰ سال گذشته در دوره دولت حامد کرزی و محمداشرف غنی توسط دولت افغانستان و زیر نظر وزارت امور زنان با همکاران سازمانهای بین المللی پذیرای زنان آسیب دیده از خشونت خانوادگی بود؛ که پس از حاکمیت طالبان این خانهها تعطیل شد.
خبرگزاری جمهور افغانستان به نقل از «اگنس کالامارد»، دبیرکل عفو بینالملل در این گزارش آمده است زنان و دخترانی که قربانی خشونت جنسیتی شده اند، اکنون در افغانستان به حال خود رها شدهاند، مراکز حمایتی و پناهگاههای آنها از بین رفته است.
"کالامارد " اضافه کرد طالبان درهای زندانها را در سرتاسر کشور باز کردند و به این فکر نکرده اند که مجرمان رها شده که محکوم به خشونت علیه زنان و دختران هستند، میتوانند برای این زنان خطر ایجاد کنند.
وی در این گزارش از جامعه جهانی خواسته است که بودجه فوری و بلندمدت را برای بازگشایی خانههای امن و خدمات به زنان قربانی خشونت فراهم کنند.
اما طالبان در واکنش به این خواستهای سازمان عفو بین الملل گفته است که با روی کار آمدن حکومت طالبان، هیچگونه تهدیدی متوجه زنان در افغانستان نیست.
"بلال کریمی"، معاون سخنگوی دولت طالبان گفته است که اکنون خانهها برای زنان امن است و در نظام جدید هیچ تهدید برای زنان وجود ندارد.
«عاکف مهاجر»، سخنگوی وزارت امر به معروف و نهی ازمنکر طالبان هم گفته است که ما در تلاش میکنیم تا زیر چتر وزارت امر به معروف و نهی از منکر فرصت فعالیت زنان و دختران در جامعه را فراهم کنیم.
اما فعالان زن در افغانستان هم به سخنان بلال کریمی واکنش نشان داده و گفته اند که پس از تسلط طالبان زنان قربانی خشونت نمیتوانند شکایت کنند.
«حماسه» یکی از این زنان به طلوع نیوز افغانستان گفت از طرف دوستان و نزدیکانش مورد خشونتهای لفظی، تهدید، و حتی با ضرب و شتم قرار گرفته، اما با بسته شدن مراکز حمایتی نتوانسته شکایت کند.
شماری از استادان دانشگاه، فعالان مدنی و فعالان حقوق زنان روز گذشته در گردهمایی در کابل خواستار تامین حقوق زنان شدند.
این افراد با سردادن شعارهایی خواستار مشارکت زنان در فعالیت اجتماعی و سیاسی جامعه شدند.