به گزارش گروه سیاسی خبرگزاری دانشجو، عربستان سعودی و امارات عربی متحده، شامگاه امروز (چهارشنبه)، بیانیهای مشترک صادر کردند که در آن به مسائل بسیاری از جمله برنامه موشکی و هستهای ایران و جنبش حزبالله لبنان پرداخته شده است.
این بیانیه پس از پایان سفر «محمد بن سلمان»، ولی عهد سعودی به امارات عربی متحده و دیدار او با «محمد بن زاید»، ولی عهد ابوظبی صادر شده است.
بر اساس گزارش خبرگزاری رسمی عربستان سعودی (واس)، در بخشی از بیانیه مذکور آمده است که دو طرف بر اهمیت رسیدگی جدی و مؤثر به پرونده هستهای و موشکی ایران با تمام عناصر و پیامدهای آن تأکید کردهاند.
امارات و عربستان سعودی اضافه کردند که این گام باید در راستای «برقراری امنیت، ثبات منطقهای و جهانی، تأکید بر حسن همجواری و احترام به قطعنامههای مشروع بینالمللی و سازمان ملل متحد باشد».
در ادامه همچنین بر دور نگاه داشتن منطقه از تمام فعالیتها و آنچه مداخلههای بیثباتکننده خوانده شده، تأکید شده است و در عین حال، از طرفهای ذیربط خواسته شده که منافع کشورهای منطقه، امنیت و ثبات آنها را در نظر بگیرند.
مطابق با این بیانیه، ریاض و ابوظبی همچنین اعلام کردند که «راهکار سیاسی تنها راهحل بحران سوریه است».
دو طرف همچنین در بخش دیگری از بیانیه در اظهاراتی مداخلهجویانه «بر لزوم انجام اصلاحات سیاسی و اقتصادی فراگیر برای لبنان» و انحصار سلاح در دستان دولت قانونی این کشور تأکید کردند.
عربستان سعودی و امارات در ادامه به اتهامزنی به جنبش حزبالله لبنان پرداختند و با «تروریستی» خواندن این جنبش، آن را از جمله عوامل ناامنی و بیثباتی منطقه قلمداد کردند.
ریاض و ابوظبی در حالی این اتهامات را علیه حزبالله مطرح کردهاند که هر دو کشور در امور یمن مداخله میکنند و امنیت این کشور را متزلزل کردهاند.
در همین ارتباط، «عبدالعزیز جباری» معاون رئیس پارلمان دولت مستعفی یمن اخیرا در گفتگو با شبکه یمنی «بلقیس» به افشاگری درباره اقدامات عربستان سعودی و امارات متحده عربی در یمن پرداخت و فاش کرد که ریاض و ابوظبی به دولت مستعفی یمن اجازه صادرات گاز و نفت و مسلح سازی ارتش را نمیدهند آن هم در شرایطی که اقتصاد این کشور در حال فروپاشی است.
معاون رئیس پارلمان دولت مستعفی یمن گفته بود که قدرت تصمیم گیری از یمنیها در این کشور سلب شده است و در شهرهای این کشور شبهنظامیانی به وجود آمدهاند که با خواست و اراده غیریمنیها در حال فعالیت هستند.
او همچنین فاش کرده بود که امارات و عربستان سعودی ضمن اهانت به «عبدربه منصور هادی» رئیس دولت مستعفی یمن، او را خوار و ضعیف و همچنین تهدید کردهاند و اجازه بازگشت او به یمن را نمیدهند.
وی همچنین بیان کرده بود که در حال حاضر افرادی غیر از یمنیها این کشور را امدیریت میکنند.
عربستان سعودی در رأس یک ائتلاف عربی و تحت حمایت آمریکا، از ششم فروردین ۱۳۹۴ با ادعای تلاش برای بازگرداندن رئیس جمهور مستعفی یمن به قدرت اقدام به تجاوز نظامی به یمن و محاصره زمینی، هوایی و دریایی این کشور کرد.
این تجاوز نظامی هیچ کدام از اهداف ائتلاف سعودی را محقق نکرد و فقط با کشته و زخمی شدن دهها هزار یمنی، آواره شدن میلیونها نفر، به بار آمدن خرابی برای زیرساختهای این کشور و گسترش قحطی و گرسنگی و بیماریهای واگیردار همراه شده است.