به گزارش گروه سیاسی خبرگزاری دانشجو، محمدباقر قالیباف امروز (شنبه، ۹ بهمن ماه) در دیدار با اعضای ستاد مرکزی دهه فجر، گفت: اگر گذشته را تصور کنیم، این انقلاب دینی و مردمی زمانی شکل گرفت که دنیا بدون هیچ استثنایی کاملا بین دو قطب شوروی سابق و آمریکا تقسیم شده بود و هیچ اتفاق سیاسی، نظامی، فرهنگی و اقتصادی در دنیا شکل نمیگرفت، مگر اینکه به یکی از دو ابرقدرت وقت تکیه کرده باشد. امام خمینی (ره) عظمت و قدرت دین و مردم را در آن مقطع از زمان نشان داد که مصداق عدم تبدیل و تحویل سنتهای الهی بود و اینجا نشان داد که سنتهای الهی همیشه پابرجا، جاری و ساری هستند.
وی با بیان اینکه این انقلاب با تکیه بر ایمان به سنتهای الهی و مردم پیروز شد و برای تداوم آن نیز مردم اساس کار هستند، تصریح کرد: امام (ره) به راه خود ایمان داشت و هیچ زمانی یک لحظه عقبنشینی نکرد، ایشان همواره برای مردم اهمیت قائل میشد.
رئیس مجلس شورای اسلامی ادامه داد: در شرایطی طی ۴۳ سال شاهد عظمت ایران و بقای جمهوری اسلامی ایران بودهایم که هر کدام از توطئههایی که برای انقلاب رخ داد و هر روزه انجام میشود و همه دشمنان تلاش میکنند کفایت میکرد تا یک کشور و حکومت را ساقط کند. این نشان دهنده عظمت مردم، اسلام، دین و رهبری داهیانه امام خمینی (ره) و مقام معظم رهبری است.
قالیباف با تأکید بر اینکه دشمنان ما دین را هدف قرار دادهاند، تصریح کرد: برای انقلابی بودن، حزباللهی بودن، خدمتگزار مردم بودن و خدمت به مردم و به معنای واقعی سرباز ولایت بودن باید کارآمدی دین در اداره جامعه را به نمایش بگذاریم و این مهمترین وظیفه انقلابی و دینی ما محسوب میشود و اگر این شعار را بدهیم و به آن عمل نکنیم، آب به آسیاب دشمن ریختهایم.
وی بیان کرد: این موضوع بسیار مهم است که بین مجموعه قوا هماهنگی و همدلی وجود دارد، اما همیشه تأکید دارم این هماهنگی لازم است، اما کافی نیست. زمانی هماهنگیها موثر میشود که منجر به همافزایی شود و مردم به عنوان تنها ذینفعان این همافزایی باید در زندگی خود اثرات آن را مشاهده کنند. باید به قدری به روز حرکت کنیم که جوان دهه هشتادی که از آغاز انقلاب فاصله دارد، در این مسیر حرکت کند.
رئیس مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه بسیاری از اوقات نیازمند این هستیم که تبلیغات عینی در سطح شهر، روستا و جادهها انجام دهیم، تصریح کرد: تهران ام القرای جهان اسلام و مرکز تشیع است، این شهر باید با نوع رنگ خود با مردم دنیا حرف بزند و روز عزاداری و جشن آن باید مشخص باشد و این خیزش باید به صورت مردمی انجام شود. در برخی از کشورهای دنیا در روز جشن ملی، مردم پرچم کشور را بر سردر خانهها نصب میکنند، ما میتوانیم خلاقانهتر کارها و کارآمدیها را در ابعاد مختلف پیش ببریم.
قالیباف با اشاره به اینکه از جهت ساختاری این شورا، شورای هماهنگی است، تاکید کرد: مهمترین نقش این شورا باید هماهنگ کردن و ایفای نقش قرارگاهی باشد که ظرفیتهای متفاوت مردمی، نهادهای دولتی و غیردولتی و بخشهای خصوصی و عمومی را هم جهت به سمت جلو هدایت کند و این اقدامات باید در طول سال انجام شود، زیرا مناسبتهای متعددی وجود دارد، اینگونه اقدامات میتواند نرم افزار و پلتفرم خاص خود را داشته باشد.
سید نظام الدین موسوی رئیس ستاد دهه فجر انقلاب اسلامی صبح امروز (شنبه ۹ بهمن) نیز در این دیدار ضمن گرامیداشت یاد امام خمینی (ره) و شهدای بزرگ انقلاب اسلامی گفت: امام خمینی (ره) همواره بر مردم محوری انقلاب تاکید داشته و ما نیز در جشن دهه فجر تلاش میکنیم مراسمات به صورت مردم محور برگزار شود.
وی با اشاره به اینکه روش مبارزاتی امام (ره) مبتنی بر حضور آگاهانه مردم در صحنههای مختلف و بر مبنای معنویت و دین بود، ادامه داد: فوکو از انقلاب مردم ایران به عنوان انقلاب به نام خدا یاد میکند و میگوید این انقلاب مبتنی بر دین و خدا بوده و برخلاف انقلابها و تحولات کمونیستی و سکولار، خدا را در رأس حرکت قرار داده است.
رئیس ستاد دهه فجر انقلاب اسلامی با تاکید بر اینکه امام خمینی (ره) معتقد بودند اگر تودههای مردم در صحنه حضور آگاهانه داشته باشند، بهترین و کم هزینهترین راه پیروزی نهضت است، عنوان کرد: امام راحل مدل حضور آگاهانه مردم را پیش گرفت و در این زمینه حوصله و صبر داشت و در ۱۵ سال با آگاهی بخشی به مردم از طریق کانالهای مختلف با استفاده از مبارزان و انقلابیون آگاهی معرفتی و دینی در بین مردم را ایجاد کرد، برخی تحلیل گران ریشه انقلابات مبتنی بر حضور گسترده مردم را انقلاب اسلامی میدانند.
موسوی با اشاره به اینکه امام خمینی (ره) هر کجا احساس میکرد انقلاب در خطر است و باید پویایی آن را حفظ کرد، بر به صحنه آمدن مردم تاکید داشت، اما برخی جریانات به این موضوع اعتقادی نداشتند، افزود: ایشان حتی روش مبارزه و روش اداره جامعه را مبتنی بر مردم میدانست، نهادهای مردمی که امام شکل داد، همانند شورای هماهنگی تبلیغات اسلامی مبتنی بر نوع نگاه وی بود و بعد از امام، مقام معظم رهبری آن را ادامه داد و در رفع فتنههایی که شاهد آنها بودیم، بر حضور مردم تکیه داشتند. رئیس ستاد دهه فجر انقلاب اسلامی با اشاره به اینکه برگزاری دهه فجر جز با حضور گسترده مردم مقدور نیست، افزود: برای به حرکت درآوردن مردم در صحنههای مختلف، شورای هماهنگی تبلیغات اسلامی به عنوان دستگاهی فراقوهای تشکیل و ایفای نقش کرده و در مواقع حساس توانسته است بستر را برای بسیج عمومی فراهم کند.
وی با بیان اینکه به منظور برگزاری دهه فجر سال جاری کمیتههای ۲۶ گانهای به صورت موضوعی و قشری تشکیل شده است، تصریح کرد: ریاست هر کدام از کمیتههای تشکیل شده برعهده یکی از فعالان آن قشر و موضوع است و از همه اقشار و اجزا برای تولید محتوا دعوت به عمل آمده است تا هر قشری ایفای نقش کند.
نماینده مردم تهران در مجلس با تاکید بر اینکه هیات اندیشه ورزی تشکیل شده است، عنوان کرد: جریانهای مختلف تمام تلاش خود را به کار گرفته اند و در فضای مجازی به دنبال ایجاد دوقطبی یأس و امید هستند و مردم را به سمت یأُس پیش میبرند، تلاش کردیم با تکیه بر دو عنصر امید و وحدت، شرایط را برای حضور حداکثری مردم چه به صورت فیزیکی و چه به صورت مجازی در مراسمات دهه فجر فراهم کنیم.
موسوی با اشاره به اینکه تلاش میکنیم تا همه تیپها با تنوع کامل در صحنه و جشنها حاضر شوند و بر حضور دو قشر ویژه زنان و جوانان تاکید داریم، ادامه داد: آیین نامه اجرایی تدوین و به همه استانها ارسال شده و کمیتههای استانی فعالیت خود را آغاز کرده اند. در تمامی وزارتخانهها و سازمانها نیز ستاد دهه فجر تشکیل شده است.
وی با تاکید بر اینکه تلاش کرده ایم تا شاهد جهاد تبیین در قالب نهضت سخنرانیها باشیم و و در سخنرانیهای روز ۲۲ بهمن به شبهات تاریخی و روزپاسخ داده شود، عنوان کرد: با شورای معاونین صداوسیما نشستی برگزار و مقرر شد رسانه ملی به عنوان محور تبیین پای کار بیاید و اقدامات خوبی برنامه ریزی شده است. با فعالان فضای مجازی نیز هماهنگیهایی داشته ایم.
رئیس ستاد دهه فجر انقلاب اسلامی در پایان با تاکید بر اینکه در صورت فراهم بودن شرایط، راهپیمایی روز ۲۲ بهمن را برگزار میکنیم تا روحیه امید را در بین جریان انقلابی جاری کنیم، گفت: اگر شرایط کرونایی به سمتی حرکت کند که امکان برگزاری راهپیمایی را نداشته باشیم، در بستر فضای مجازی با مدلها و ابتکارات دیگری، اقدامات خود را پیش میبریم.