به گزارش گروه بین الملل خبرگزاری دانشجو، همزمان با چهل و سومین سالگرد پیروزی انقلاب اسلامی ایران، «عدنان منصور» وزیر امور خارجه اسبق لبنان تأکید کرد برپایی انقلاب اسلامی ایران در سال ۱۹۷۹ زمین لرزه بزرگی در منطقه و جهان ایجاد کرد. این انقلاب ظفرمند و مبارک، حامل شعارها و اصول روشنی بود که ماهیت ملت بزرگ ایران و ضمیر روشن و آرمانهای آن را به تصویر کشید.
عدنان منصور در بخش دیگری از سخنان خود شایعات منتشر شده در رسانههای متخاصم با ایران مبنی بر اینکه انقلاب اسلامی برای گسترش تفکر تشیع در منطقه تلاش میکند را مردود دانست و در رد این ادعا به مثال نقض حمایت جمهوری اسلامی از جنبشهای آزادی خواهانه در آمریکای جنوبی اشاره و این سوال را مطرح کرد که آیا ایران از ونزوئلا به خاطر شیعه بودن حمایت میکند؟ و در پاسخ تأکید کرد که بدون شک چنین نیست.
مشروح این گفتگو به این شرح است که از نظر میگذرد:
بدون شک وقوع انقلاب اسلامی در ایران در سال ۱۹۷۹ زمین لرزه بزرگی را در منطقه و جهان ایجاد کرد. به طوری که این انقلاب از همان روزهای آغازین با پیمودن مسیر جمهوریِ نه شرقی نه غربی بلکه جمهوری اسلامی، به اصول و حقوق و امکانات ذاتی خود در داخل ایران، استناد و تکیه کرد. این انقلاب ظفرمند و با برکت، شعارها و اصول روشنی را به دوش میکشید که حقیقت و ماهیت ملت بزرگ ایران و وجدان انسانی و آرمانهای این ملت را که از ظلم و استثمار دهههای متمادی دوران قاجار و پس از آن خاندان سرنگون شده پهلوی به ستوه آمده بود، به تصویر میکشید.
جمهوری اسلامی از ابتدای پیروزی در مقابل قدرتهای سلطه گر ایستاد و نیروهای آزادی خواه جهانی را حمایت و از مسائل برحق ملتهای جهان که در پی محقق ساختن عدالت و آزادی بودند، پشتیبانی کرد. از این رو ما متوجه شدیم این انقلاب از همان روزهای آغازین پیروزی، در کنار ملت فلسطین که استرداد سرزمینش و تشکیل کشور مستقل را مطالبه میکرد، ایستاد و از حقوق آنها دفاع کرد. انقلاب اسلامی همچنین در کنار جنبشهای مقاومت مخالف با تجاوزگری رژیم اشغالگر صهیونیستی و سایر قدرتهای سلطه گر که بر منابع و موهبتهای کشورهایشان چنگ انداخته بودند، ایستاد. از این رو تردیدی نیست که انقلاب ایران با حمایتهایی که انجام داد و شعارهایی که توسط بسیاری از شرافتمندان، آزادگان و جنبشهای آزادی خواه جهان دنبال شد، تأثیر زیادی بر عرصه تحولات جهانی داشت.
بدون شک انقلاب اسلامی ایران حلقه وصل بین جنبشهای مقاومت در منطقه بوده و روابط مستحکم جنبشهای مقاومت منطقه عربی با جمهوری اسلامی، بارزترین دلیل این مدعا است. به ویژه که هدف این جنبشهای مقاومت، مبارزه با نیروهای تروریستی در عراق، سوریه، فلسطین، لبنان یا یمن بوده است. ما با چشمان خود مسیر مشترک بین این جنبشهای مقاومت و انقلاب اسلامی ایران را برای نابودی نیروهای تروریستی مشاهده کردیم و هدف این مسیر مشترک، با شکست تروریسم از رهگذر تلاشهای مشترک ایران و نیروهای مقاومت در منطقه عملاً محقق شد.
به قطع میتوانم بگویم بین ایران و گروههای مقاومت که علیه تروریسم در منطقه مبارزه میکنند، در طول سالیان متمادی هماهنگی وجود داشته است و نتیجه این هماهنگی، شکست و نابودی داعش در عراق و سوریه و همچنین لبنان بود که با شکست تروریستهایی که وارد مناطق شمال شرقی این کشور شده بودند، محقق گشت.
در رابطه با پیروزی انقلاب اسلامی باید بگویم این پیروزی، پیروزی بزرگی برای همه اقشار ملت ایران رقم زد. این ملت علیه استبداد، طاغوتیان، ستمگران و نیروهای سلطه گر جهانی که از منابع و داراییهای آنها سو استفاده میکردند، قیام کرد. ما به خوبی میدانیم ملت ایران در سالهای دهه چهارم قرن گذشته تحت اشغال اراضی خود بوده است و همچنین میدانیم ملت ایران از سو استفاده کشورها و امپراطوری ها از آنها و سرزمین خود رنج کشیده است. بنابراین تأکید میکنم که مهمترین دستاورد انقلاب اسلامی، بازگرداندن کرامت و عزت به ملت ایران بود. این انقلاب همچنین آزادی و ثبات را برای ملت ایران به ارمغان آورد و حاکمیت آن را بر سرزمین خود محقق ساخت. از این رو نخستین پیروز انقلاب اسلامی، خود ملت ایران است.
اما پیروز درجه دوم انقلاب اسلامی، همه آزادگان جهان بودند زیرا اصولی که انقلاب ایران با خود حمل میکرد الهام بخش بسیاری از ملتهای جهان شد به ویژه که این انقلاب به اصول انسانی که خواهان تحقق استقلال برای همه این ملتها است، پایبند بود. همچنین این انقلاب مبارک توانست از همان روزهای نخست پیروزی، استقلال و حاکمیت را برای همه ملتهای جهان به ارمغان بیاورد و تلاش کرد این ملتها در تعیین سرنوشت خود آزاد باشند. از این رو انقلاب اسلامی در ایران انقلابی بود که با همه جهان تعامل دارد و همه جهان نیز با آن تعامل دارد و این روند، ناشی از تلاشهای بزرگی است که این انقلاب در طول دههها به کار گرفته است. همچنین این انقلاب توانست هویت فکری، فرهنگی و سیاسی خود را از طریق تبدیل کردن ایران به کشوری که جز از حق جانبداری نمیکند، متبلور سازد؛ کشوری که سیاست محوربندی را مردود میداند و نمیپذیرد آزادی و حاکمیت ملی مردم ایران نقض شود. اگر انقلاب ایران پیروز نمیشد، همه مواردی که به آن اشاره کردم تحقق نمییافت.
انقلاب اسلامی ایران از همان ابتدای پیروزی هدف حمله مستمر قرار گرفته و متأسفانه از جمله ادعاهایی که علیه آن شایع شده این است که ایران میخواهد سیطره مذهبی خود را بر منطقه تحمیل کند یا تلاش میکند تفکر تشیع را در جهان گسترش و رواج دهد. این مطلقاً ادعایی نادرست است و در چارچوب جنگ روانی و برانگیختن نزاعهای فرقهای علیه جمهوری اسلامی قرار دارد. بدون تردید دشمن اسرائیلی تنها متضرر اصلی این انقلاب است زیرا این رژیم نمیخواهد در ایران نظامی ملی در رأس قدرت باشد که در کنار ملتهای مظلوم و احقاق حقوق آنها بایستد. رژیم صهیونیستی خود میداند ملت فلسطین را از سرزمینش بیرون رانده و انقلاب اسلامی در کنار این ملت ایستاده است.
ایران از حمایت حقوق ملتهای جهان و حق مقاومت فلسطین در مسیر مبارزه برای آزادسازی سرزمینش از زیر یوغ اشغالگری اسرائیل ابایی ندارد. بنابراین تبلیغاتی که ادعا میکند ایران برای گسترش نفوذ تشیع تلاش میکند، قابل قبول نیست زیرا اغلب جنبشهای مقاومت در منطقه شیعه نیستند. آیا جنبش مقاومت در فلسطین شیعه است؟ بدون شک خیر؛ بلکه یک جنبش مقاومت عربی مستحکم علیه اشغالگری اسرائیل است و با این وجود انقلاب اسلامی از آن حمایت میکند. جمهوری اسلامی از نیروهای آزادی خواه در جهان به ویژه در آمریکای لاتین حمایت میکند؛ آیا نیروهای آزادی خواه در آمریکای لاتین شیعه هستند؟ بدون شک خیر. بنابراین انقلاب اسلامی از حق، عدالت و حقوق ملتهای ستم دیده حمایت میکند. خلاصه کلام اینکه این انقلاب مبارک در کنار همه ملتهایی که برای برقراری صلح، آزادی و ثبات تلاش میکنند میایستد. بله، این ایران در دوره انقلاب اسلامی است.