به گزارش گروه استانهای خبرگزاری دانشجو، احمدرضا دالوند در آیین روز درختکاری که در بام لرستان انجام شد با تبریک اعیاد شعبانیه اظهار کرد: یکی از موضوعات اساسی و مهمی که در حوزه معاونت عمرانی استان در دستور کار قرار دارد و به طور جدی به این موضوع میپردازیم منابع طبیعی و هوایی بوده که حائز اهمیت است تا جاییکه در این راستا قوانینی در مجلس تصویب شده و لازمالاجراست.
هوای پاک تبدیل به قانون شده و لازمالاجراست
وی ادامه داد: یکی از موضوعات اساسی و مهمی که امروز با آن مواجه هستیم هوای پاک بوده که تبدیل به قانون شده و لازمالاجراست؛ تکلیف داریم که تمامی بندها و تبصرههای این قانون را به نحو احسن انجام دهیم.
معاون هماهنگی امور عمرانی استانداری لرستان افزود: هرساله شاهدیم در این ایام مقام معظم رهبری به موضوع درختکاری می پردازد و نمادین درختی را غرس میکنند و این نشان از اهمیت موضوع دارد.
دالوند با بیان اینکه در جوامع امروزی شاهدیم در شهرها و حتی روستاها نه تنها به مساله طبیعت توجه نمیشود بلکه با بهانههای مختلف نظیر ساخت و سازهای غیرمجاز در حریم شهرها، جادهها و روستاها تخریبها انجام میشود و این مساله به دغدغهای برای نظام و استان تبدیل شده است، بیان کرد: باید موضوع منایع طبیعی و عرصههای جنگلی را جدی بگیریم و تا جایی که میتوانیم اجازه تخریب ندهیم چراکه همه ما نیاز به هوای پاک و زندگی سالم داریم.
به بهانه رونق صنایع در سطح شهرها، زمینهای کشاورزی و مرغوب تخریب و برای صنعت مورد استفاده قرار میگیرد
وی با بیان اینکه در مواردی شاهدیم به بهانه رونق صنایع در سطح شهرها، زمینهای کشاورزی و مرغوب تخریب و برای صنعت مورد استفاده قرار میگیرد، اضافه کرد: این درحالیست که متاسفانه خیلی از صنایع رونق ندارند و تبدیل به یک معضل میشود و در معاونت عمرانی جلوی این موضوع گرفته شده مگر در موارد استثناء که در کمیته امور زیربنایی معاونت عمرانی طرحها و برنامهها مطرح میشوند و اعلام کردیم صنایع باید صرفا در شهرکهای صنعتی قرار گیرند؛ چراکه استان و نظام هزینه کرده تا شهرکهای صنعتی ایجاد شود و صنایع در آنجا قرار گیرند.
معاون هماهنگی امور عمرانی استانداری لرستان با انتقاد از اینکه شهرکهای صنعتی در لرستان تبدیل به معضل و چالش شدهاند، اضافه کرد: این درحالیست که بهترین و مرغوبترین زمینهای کشاورزی به کارخانهها و صنایعی که خیلی هم فعال نیستند اختصاص داده شده و معضل اجتماعی به وجود آورده که جلوی این موضوع گرفته شده است، در چند ماهه که مسئولیت گرفتیم طرحی را به این شکل مصوب نکردیم. باید این کار استمرار پیدا کند تا بتوانیم جلوی اتفاقات ناگوار گرفته شود.
کمربند سبز در دور تا دور شهرهای لرستان ایجاد شود
وی در ادامه با بیان اینکه یکی از مسائل و مواردی که به پرداخته شده کمربند سبز شهرهاست، افزود: ضرورت دارد که کمربند سبز در دور تا دور شهرهای لرستان ایجاد شود.
معاون هماهنگی امور عمرانی استانداری لرستان بیان کرد: خیلی از ساختو سازهای غیرمجازی که در استان اتفاق میافتد تبدیل به چالش و معضل میشود و بعدها کل مجموعه مدیریت استان و بعضا کشور را با چالش مواجه میکند.
دالوند هدف از ایجاد کمربند سبز در اطراف شهرها را تامین هوای پاک برای مردم عنوان کرد و با اشاره به اینکه ایجاد کمربند سبز تبدیل به فرهنگ شود، اضافه کرد: این کارها نیازمند فرهنگ جهادی است و چنانچه برای موضوعاتی از این دست پروژهای تعریف و اعتباری در نظر گرفته و در سیکل اداری قرار گیرد کار انجام نخواهد شد.
خیلی از کارها در لرستان را میشود در کوتاهترین زمان ممکن انجام داد
وی تصریح کرد: خیلی از کارها در لرستان را میشود در کوتاهترین زمان ممکن انجام داد اما چون منتظر تعریف پروژه و تامین اعتبار هستیم سالهاست که پروژه مانده و به نتیجه نرسیدهاند، به عنوان مثال ساماندهی رودخانه خرمآباد با انجام کار جهادی، مشارکت عمومی و دستگاههای اجرایی به انجام رسید و دیگری جاده روستای بلیلوند که سالهای سال راهگشایی نشده بود و جزو مطالبه مردم بود و در سفر هیات دولت نیز مردم درخواست راهگشایی داشتند چرا که ۵۰ روستا از این مسیر تردد داشتند که با تشکیل دو سه جلسه و کار جهادی در یک روز این جاده ساماندهی شد.
معاون هماهنگی امور عمرانی استانداری لرستان خطاب به مدیران دستگاههای اجرایی استان گفت: تا زمانی که در این مسئولیت قرار دارم تمامی مدیران باید پای کار بیایند و تمام امکانات و تجهیزات دستگاههای اجرایی متعلق به مردم و نظام است و همه آنها باید صرف خدمت به مردم شود.
دالوند افزود: بابت انجام دو کار فوق یک ریال هزینه صرف نشد.
در بحث ایجاد کمربند سبز باید تمام امکانات در اختیار دستگاههای متولی قرار گیرد
وی خاطرنشان کرد: در بحث کمربند سبز باید تمام امکانات در اختیار دستگاههای متولی قرار گیرد و در این راستا یک پروژه تعریف شده و برای تحقق این امر باید سمنها، دستگاههای اجرایی، منابعطبیعی و شهرداریها باید پای کار بیایند و این موضوع مهم و اساسی را به نتیجه برسانیم.
مجموعه بام لرستان یک فرصت برای استان است
معاون هماهنگی امور عمرانی استانداری مجموعه بام لرستان را یک فرصت برای استان دانست و با بیان اینکه نباید اجازه دهیم این مجموعه به یک چالش تبدیل شود، تصریح کرد: متاسفانه تامین آب، زیرساختها و سایر مسائل این مجموعه را به یک چالش تبدیل کرده است.
دالوند گفت: باید بخشهای خصوصی که اهلیت آنها تایید شده باشد و توان و ظرفیت کار را داشته باشند پای کار بیاوریم و مجموعه بام لرستان را تبدیل به فرصت برای استان کنیم.
حضور بخش خصوصی در پروژههای استان ضروری است
وی برحضور بخش خصوصی در پروژههای استان تاکید کرد و یادآور شد: همانطوری که اشاره شد اگر برای انجام برخی از پروژهها منتظر تامین اعتبارات دولتی باشیم سالهای سال باید انتظار بکشیم تا اتفاقی بیفتد.
معاون هماهنگی امور عمرانی استانداری لرستان بیان کرد: احیاء و توسعه مجموعه کشت و صنعت توسط بخشی خصوص نمونه بارز ظرفیت این بخش و استفاده از سرمایهگذاری است که اهلیت آن تایید شده باشد و ضرورت دارد مجموعه بام لرستان نیز به بخش خصوصی تایید صلاحیت شده واگذار تا به الگوی در استان و کشور تبدیل شود.