به گزارش گروه اقتصادی خبرگزاری دانشجو، عباس علویراد با اشاره به راهاندازی سامانه مودیان و پایانههای فروشگاهی اظهار کرد: افزایش درآمدهای مالیاتی و نظم و انضباط کامل در فرایند اخذ مالیات و همچنین شناسایی بهتر فراریان مالیاتی از دیگر آثار مثبت راه اندازی این سامانه است.
وی افزود: اجرای قانون پایانههای فروشگاهی و سامانه مودیان بنا به گفته مسئولان مربوطه موجب سه برابر شدن تعداد مودیان مالیاتی خواهد شد و اجرای آن موجب درگیر شدن حداقل ۷ میلیون نفر از مردم به صورت مستقیم میشود.
عضو انجمن اقتصاددانان ایران اضافه کرد: یکی از مسئولان از ساماندهی هشت میلیون دستگاه از سال گذشته خبر داده بود، اما به نظر میرسد که برای اجرای قانون پایانههای فروشگاهی و سامانه مودیان باید تمام دستگاهها ساماندهی شوند و حسابهای تجاری و غیرتجاری، پیش از اجرای قانون پایانههای فروشگاهی تفکیک شود.
علویراد ادامه داد: آن طور که از استانداردها و مقررات این قانون مشخص است، از مردم خواسته میشود که شماره حسابهای خودشان را در پرونده مالیاتی اعلام کنند و از طریق سیستم از بانک مرکزی تأییدیه حساب بگیرند و شماره حساب تجاریشان ثبت شود.
وی یادآور شد: همچنین طبق این قانون شماره حسابها توسط بانک مرکزی پایش شده و اگر شماره حسابی تجاری تشخیص داده نشود، غیرتجاری محسوب خواهد شد و این بررسی و پایش حسابهای افراد، دائمی و به صورت مستمر خواهد بود.
این استاد دانشگاه تصریح کرد: یکی از نکات مثبت و قابل توجه سامانه مودیان و پایانههای فروشگاهی، اعلام واریزیهای مشکوک به فعالیت تجاری به حساب افراد است که در این صورت گزارش این فعالیت مشکوک به خود فرد و همچنین سازمان امور مالیاتی اعلام خواهد شد؛ اگر فرد مورد نظر دلایل قانعکنندهای برای این فعالیت حساب خود نداشته باشد و نتواند مستنداتی برای ادعای خود ارائه کند، پولشویی محسوب شده و مشمول جرایم مبارزه با پولشویی هم قرار میگیرد و علاوه بر آن باید مالیات هم پرداخت کند.
عضو انجمن اقتصاددانان ایران با بیان اینکه نظام پایانههای فروشگاهی و سامانه مودیان یک طرح ملی بهمنظور پیشرفت و آبادانی ایران خواهد بود، تأکید کرد: بدون شک با اجرای این قانون، بخش بزرگی از فراریان مالیاتی شناسایی شده و علاوه بر جریمه، مالیات دوره فرار مالیاتی نیز از آنان اخذ خواهد شد.
علویراد همچنین تشریح کرد: با اجراییشدن این سامانه، صورتحساب الکترونیکی صرفاً دارای اعتبار رسمی خواهد شد و اعتبار مالیات بر ارزش افزوده خرید فقط با صدور صورتحساب الکترونیکی مورد پذیرش خواهد بود.
وی اظهار کرد: همچنین شرط صدور این صورتحساب، الصاق نرمافزار حسابداری قابل قبول برای اتصال به این سامانه مانند الصاق پایانه فروشگاهی به سامانه مالیاتی است و اشخاص حقوقی و مشاغل گروه اول آییننامه ماده ۹۵ قانون مالیاتهای مستقیم مکلف به عضویت در این سامانه و صدور صورتحساب الکترونیکی هستند.
منبع: شادا