به گزارش گروه اجتماعی خبرگزاری دانشجو، «سیاوش کورانیفر» در برنامه «طبیب» شبکه سه سیما با اشاره به اینکه شاید بدترین زجری که فردی بتواند آن را در زندگی تجربه کند تنگی نفس است، اظهار کرد: البته ما به روشهای درمانی مختلف سعی میکنیم یا آن را بهبود ببخشیده و یا زجر آن را کم کنیم، اما گاهی نیز دست ما از همه جا کوتاه میشود.
وی در ادامه با بیان اینکه مرکز تنفس در ساقه مغز قرار دارد و اجزای تنفسی تا دیافراگم ادامه پیدا میکند، یادآور شد: در واقع دستگاه تنفسی از مغز تا نوک بینی و لبها و تا اندام تحتانی همه را در برمیگیرد و هر کجای این مسیر که مشکلی پیدا کند باعث ایجاد علائمی میشود که یکی از آنها تنگی نفس است.
این پزشک متخصص در مورد بیماریهایی که با علامت تنگی نفس خودشان را نشان میدهند اشاره و عنوان کرد: مثلا کسی که تومور ساقه مغز دارد یکی از اولین علائمش تنگی نفس است، کسی که توموری در ریه دارد و تومور در اطراف قوس آئورت و برونشهای اصلی است تقریبا ظرفیت یک ریه را میگیرد و تنگی نفس پیدا میکند، کسی که تومورش به عصب دیافراگم تهاجم پیدا میکند دچار تنگی نفش میشود.
کورانیفر همچنین تصریح کرد: کسی که بیماری عفونی دارد و بافت ریه دچار مشکل میشود تنگی نفس پیدا میکند، همچنین افرادی که به مشکلاتی مانند نارسائی قلبی، ترومبوز و آمبولی ریه، روماتیسم مفصلی، نارسائی کلیه و یا انواع سرطانها مبتلا میشوند نیز تنگی نفس پیدا میکنند.
وی در ادامه بیان کرد: در برخی از این بیماریها مایعی در اطراف جنب تجمع پیدا میکند و در اصطلاح ریه آب میآورد که اگر آب ریه علت غیر ریوی داشته باشد یعنی منشأ آن نارسایی قلبی و یا سیروز شکمی و یا مشکلات کلیوی باشد. وقتی آب وارد ریه شود با از بین رفتن علت خود مایع جمع شده و یا با دارو جذب میشود، اما اگر باعث علائم پایدار برای بیماری شده و سطح مایع کم نشود ما با لوله حجم زیادی از مایع را تخلیه میکنیم.
این فوق تخصص ریه در پایان نیز در خصوص امکان پیوند ریه برای افراد نیز گفت: ما پیوند ریه داریم، اما حجم پیوندها بالا نیست و در این تعداد پائین نیز اغلب آنها موفقیتآمیز بوده، ولی هنوز مراکز زیادی آن را انجام نمیدهند، چون این عمل هنوز به عنوان یک روش پذیرفته شده بینالمللی شناخته نشده تا همه مراکز آن را در پیش بگیرند و شاید بخشی از آن به این دلیل است که پیوند ریه با پیوند اعضای دیگر متفاوت بوده و امید داریم این پیوند نیز به روش شایعی در تمام مراکز علمی و پزشکی تبدیل شود تا بتوانیم جان انسانهای بیشتری که از مشکلات ریوی رنج میبرند نجات دهیم.