غلامرضا منتظری عضو کمیسیون فرهنگی مجلس شورای اسلامی در گفتگو با خبرنگار پارلمانی خبرگزاری دانشجو، درباره لزوم بازنگری در قوانین مرتبط با حوزه عفاف و حجاب اظهارکرد: هرکدام از دستگاهها از جمله دولت، مجلس و قوه قضائیه، وظایف خودشان را در این زمینه دارند. درحال حاضر اکثر مسئولان نظرشان این است که در زمینه قوانین مرتبط با گشتهای امنیت اخلاقی باید بازنگری انجام شود. مجلس نیز به راحتی نباید از این قضیه بگذرد و باید از همه نظرات استفاده کند.
وی افزود: در بحثهای داخلی کمیسیون فرهنگی، این باور وجود دارد که قوانین مرتبط با گشتهای امنیت اخلاقی نیازمند بازنگری است و ضعفهای آن باید برطرف شود. همچنین باید ببینیم قوانین این حوزه چرا اثر قابل توجهی نداشته و اشکال کار کجاست؛ لذا نقد منصفانه، عالمانه و صادقانه زمینه رشد را فراهم میکند و نباید از نقد هراس داشته باشیم. افراد و صاحب نظران این حوزه باید نظرات و دیدگاههای خودشان را مطرح کنند و وظیفه مجلس این است که خلاءها و تضادهای قانونی در این زمینه را برطرف کند.
منتظری ادامه داد: خوشبختانه کمیسیون فرهنگی مجلس اقدامات خوبی را در این زمینه آغاز کرده است؛ درحال حاضر کارگروهی تشکیل شده است که دستگاههای مسئول و نقش آفرین در حوزه عفاف و حجاب در آن حضور دارند و نظرات و دیدگاههای خودشان در این زمینه مطرح میکنند. سلسله جلسات این کارگروه در فواصل مختلف ادامه خواهد داشت. ما اعتقاد داریم که اگر قرار است پیش نویسی در حوزه قوانین مرتبط با عفاف و حجاب تنظیم شود، باید نظر افراد مختلف از جمله جامعه شناسان، روانشناسان و... دیده شود تا اثر بخشی آن به خوبی دیده شود.
عضو کمیسیون فرهنگی مجلس شورای اسلامی با اشاره به نقش دستگاههای فرهنگی در زمینه عفاف و حجاب گفت: نیروی انتظامی خط مقدم این حوزه نیست؛ اگر پای نیروی انتظامی به حوزه عفاف و حجاب میشود، معنایش این است که دستگاههای فرهنگی به وظایفشان عمل نکردهاند؛ لذا بعید میدانم که نیروی انتظامی تمایلی داشته باشد که به این دست مسائل ورود پیدا کند. کمیسیون فرهنگی نیز برای رفع این خلاءها و پیدا کردن فصول مشترک، اقدامات خود را آغاز کرده است.