داوود مدرسیان، فعال رسانهای در گفتگو با خبرنگار استانها خبرگزاری دانشجو، با اشاره به وضعیت آب شرب در استان خوزستان گفت: تا همین ماههای اخیر نزدیک به ۷۰ درصد آب شرب با کیفیت نداشتند و این آبی که به منازل شهری پمپاژ می شده، غالبا دارای بوی نامطبوع و رنگ غیرشفاف بوده و همین آب غیر بهداشتی هم افت فشار داشته است و به بسیاری از شهرها و روستاها نمیرسید و بیش از ۱۰۰۰ روستا در خوزستان آب نداشتند.
مدرسیان بیان کرد: سال ۸۷ سه طرح آبرسانی در دولت آقای احمدی نژاد تصویب شد که طرح اول آبرسانی به شمال و شمال شرق استان خوزستان داشتیم و شهرهای ایذه، رامهرمز، رامشیر و نزدیک به ۱۲۰ روسال را شامل می شد، ولی تا این لحظه این طرح هنوز به نتیجه نرسیده است؛ طرح دوم طرح آبرسانی شهرهای جنوب شرق استان را شامل می شد که از محل سد کوثر آبرسانی به شهرهای ماهشهر، بندر امام، امیدیه، آغاجری، هندیجان و بهبهان صورت می گرفت که این طرح نیز تاکنون انجام نشده است.
این فعال رسانهای اظهار داشت: من طی پرسوجویی که از یکی از شهروندان هندیجان داشتم، متوجه شدم که وضعیت آبی این شهرستان حتی قبل از بارندگیهای اخیر وضعیت خوبی نداشت و فقط در ساعاتی از شب آب برابشان پمپاژ میشود.
وی افزود: طرح غدیر که طرح آبرسانی سوم هم طرح غدیر بود که قرار بود به اهواز، آبادان، سوسنگرد، حمیدیه و در مجموع تقریبا به ۱۸ شهر خوزستان آبرسانی صورت بگیرد که طرح غدیر بیشترین جمعیت خوزستان را آبرسانی میکرد و الان بیش از ۱۴ سال از تصویب طرحها میگذرد و دو طرح اول به نتیجه نرسید و طرح سوم هم یکبار در دوره دولت روحانی افتتاح شد و بعد از مدتی مشخص شد که بخشی از مشکل آبرسانی را حل میکند و آب بی کیفیتی دارد.
مدرسیان عنوان کرد: در ماههای اخیر رسانهها و خبرگزاریها اعلام کردند که طرح غدیر به طور کامل محقق شده است و بیش از ۵ میلیون نفر از جمعیت خوزستان آب بی کیفیت رسیده است و همان موقع نیز ما اعلام کردیم که اگر واقعا این اتفاق افتاده بگذارید مردم خودشان این مورد را حس کنند و اگر میخواهید کار رسانهای کنید، واقعا طرح محقق شده باشد مثل همیشه گوش شنوایی نبود و این طرح زیر ۵۰ درصد از اهداف اولیه را محقق میکرد و طرح ناقص افتتاح شد و الان با بارش باران صدای ناقص بودن طرح درآمد.
وی توضیح داد: مقدار آب مورد نیاز اهواز ۸ متر مکعب بر ثانیه است و طرح غدیر ۵ متر مکعب از آب مورد نیاز اهواز را تامین میکند و ۳ متر مکعب از آب کارون تامین میشود و این سه متر مکعب که از کارون تامین میشود، هیچگونه تصفیهای بر آن صورت نمیگیرد؛ شما فرض کنید ۱۰۰۰ لیتر آب دارید و یک لیتر ریکا به آن اضافه میکنید در واقع شما ۱۰۰۱ لیتر آب کف دارید و آبی که از محل پروژه غدیر به اهواز برسد ناقص بود از طرفی هم آبی که از سمت کارون میآمد آب بد بو و بی کیفیتی است و حال که بارندگی نیز انجام شده است به طور کامل آب گلآلود میشود.
این فعال رسانهای گفت: مدیرعامل آبفا استان تهران سابقا اعلام کرده بود آبی که در تهران به منازل شهروندان می رسد در ۲۰۰ مرحله تصفیه میشود، اما در اهواز همچین چیزی نیست و آب مستقیما از کارون به منازل پمپاژ میشود.
داوود مدرسیان درباره ظرفیت تصفیه خانهها اهواز اظهار داشت: اهواز پنج تصفیه خانه دارد که تصفیه خانه شماره ۲ ظرفیت ۵.۵ متر مکعب بر ثانیه است و تصفیه خانه شماره یک ظرفیت ۲ مترمکعب بر ثانیه دارد که مجموعا کل تصفیه خانههای اهواز ۷.۵ متر مکعب ظرفیت تصفیه دارند، نسبت به مصرف ۸ متر مکعب آب مورد نیاز در اهواز ما ۰.۵ متر مکعب بر ثانیه کمبود تصفیه خانه برای آب را داریم با توجه به این مورد قرار بود در کنار طرح غدیر سه تصفیه خانه احداث شود که تاکنون هیچ اتفاقی نیفتاده است و الان در این تصفیه خانهها روش تصفیه آب برای چند دهه قبل است و تجهیزات آن نیز فرسوده است.
مدرسیان ادامه داد: مبالغ کلانی در این دو دهه به آبفای خوزستان و اهواز پرداخت شده است و یکی از جاهایی که تخلفات مالی بسیاری در آن وجود دارد، اداره آبفا است و بارها نیز اسنادش در رسانهها منتشر شده و دیوان محاسبات به آن ورود کرده و پرونده قضایی نیز برای آن ایجاد شده است؛ سال گذشته نیز در حدود ۵۰ درصد از بودجه آبفا تخلف صورت گرفته است. در حال حاضر نیز مدیر آبفا فرد بازنشسته و مدیری واقعا ناکارآمد است و همین روند ادامه دارد و تخلفات عدیدهای در حال حاضر در قراردادها اتفاق میافتد؛ مبالغی زیادی نیز از طرف دولت و حتی وامهای جهانی برای اجرای این طرحها پرداخت شده است، اما شاهد بهبود وضعیت نیستیم.
وی در پایان گفت: خوزستان و اهواز در بحث آب و فاضلاب نیاز به یک انقلاب دارد و هم نیاز به یک خانه تکانی جدی در مدیران استان دارد، مدیرانی که می دانستند طرح غدیر ناقص است و دولت را در افتتاح طرح به اشتباه انداختند و الان با یک بارندگی بسیار کمی این اتفاق افتاد و خواهیم دید اگر باران بیشتری در این روزها ببارد شاید این مصیبت مجددا تکرار شود. مسئولین استانی و کشوری در افتتاح طرح غدیر اشتباه کردند و حداقل یک عذرخواهی به مردم بدهکارند.
فیلم کامل: