به گزارش گروه اجتماعی خبرگزاری دانشجو، سوده نجفی، با اشاره به مطالعات صورت گرفته در خصوص آلودگی هوا گفت: آلودگی هوا یکی از مهمترین عوامل تهدیدکننده سلامت به شمار میرود که بیماریهای زیادی به همراه دارد.
وی ادامه داد: آلودگی هوا پس از استعمال دخانیات، دومین عامل اصلی مرگهای ناشی از بیماریهای غیر واگیردار و چهارمین عامل خطری است که بیشترین تعداد موارد مرگ زود رس دنیا را به خود اختصاص داده است.
رئیس کمیته سلامت شورای اسلامی شهر تهران گفت: منابع مختلفی به عنوان آلاینده در شهر تهران وجود دارد که یکی از منابع آلودگی ناشی از صنایع، نیروگاه ها، پالایشگاهها است که برخی از کارشناسان معتقدند که سوخت آنها مازوت است و همین دلیل باعث افزایش آلودگی هوای تهران شده است.
وی ادامه داد: این موضوع در سال گذشته نیز مطرح شده بود که بعضا مورد تکذیب قرار گرفت که در آلودگی هوای اخیر برخی شواهد نشان از استفاده از سوخت مازوت است که ما در این راستا خواستار گزارش از نهاد مربوطه شدیم تا در گزارشی همراه به مستندات استفاده و یا عدم استفاده از مازوت در شهر تهران را اعلام کنند.
سوده نجفی گفت: ظاهرا برخی دستگاههای مربوطه در ارائه گزارش و اعلام نظر درباره استفاده یا عدم استفاده از مازوت در شهر تهران مصلحت اندیشی میکنند در حالی که ما در آلودگی هوای شهر تهران با سلامت و جان شهروندان مواجه هستیم لذا انتظار میرود دستگاه مربوطه گزارش دقیقی در این خصوص ارائه کند.
وی با تاکید بر خسارتهای ناشی از آلودگی هوا افزود: بر اساس گزارش ارائه شده از سوی مرکز پژوهشهای مجلس شورای اسلامی آمار مرگ و میر ناشی از آلودگی هوا در کشور تقریباً با آمار تلفات جادهای برابری میکند که این موضوع نگران کننده است، اما به دلیل این که روند ابتلا به بیماری و جان باختن فرد بر اثر آلودگی هوا تدریجی میباشد، توجه کمتری به آن میشود.
این عضو شورای شهر تهران گفت: آلودگی هوا خسارت مادی زیادی هم به همراه دارد به گونهای که بر اساس مطالعات و گزارش ارائه شده؛ خسارت آلودگی هوا بر سلامتی شهروندان تهران حدود ۲/۳ میلیارد دلار تخمین زده میشود که این میزان برای کل کشور به ۷ میلیارد دلار میرسد.
وی گفت: در کارگروههای مختلف کمیته سلامت شورای اسلامی شهر نشستهایی با برخی از صاحب نظران برای بررسی راهکارهای موقت آلودگی هوای تهران بر اساس وظایف مدیریت شهری که در قانون هوای پاک بر ما تکلیف شده است، داشته ایم تا از این طریق به سهم خود از آلودگی هوای شهر تهران جلوگیری کنیم.
سوده نجفی در پایان با اشاره به اینکه مبارزه با آلودگی هوای عزم ملی میخواهد، گفت: با توجه به ایام بررسی لایحه بودجه سال ۱۴۰۲ در مجلس و تدوین برنامه هفتم توسعه از سوی دولت هستیم از نمایندگان مجلس شورای اسلامی و دولت سیزدهم این انتظار را داریم تا توجه لازم را به موضوع آلودگی هوا که سالانه خسارتهای قابل توجهای به وجود میآورد، داشته باشند.