به گزارش گروه سیاسی خبرگزاری دانشجو، بابک نگاهداری رئیس مرکز پژوهشهای مجلس شورای اسلامی در همایش کشوری دبیران استانی و شهرستانی مجمع مشورتی نظام مسائل کشور که عصر امروز (پنجشنبه، 4 اسفند ماه) با حضور رئیس قوه مقننه در مجلس شورای اسلامی برگزار شد با تأکید بر اینکه باید در مسیر خود برای اداره کشور به نکات بینشی توجه کنیم تا به سرمنزل مقصود برسیم، گفت: بخشی از آن به حکمرانی باز میگردد که باید اصلاح شود.
وی افزود: در بسیاری مواقع دولتها، نقش خود را از تنظیمگری و تولیگری به تصدیگری تبدیل کرده و به رقابت با بخشهای مختلف مردمی پرداختهاند به جای اینکه از آنها حمایت کنند.
رئیس مرکز پژوهشهای مجلس شورای اسلامی در ادامه با بیان اینکه باید این فهم مشترک میان مردم و دولت شکل گیرد که مشارکت در اجرای قانون حق و تکلیف مردم است، عنوان کرد: این اقدام در برونسپاری اداره مسائل مختلف کشور به مردم کمک میکند.
وی در ادامه با تأکید بر پرهیز از رفتارهای پوپولیسمی، اظهار کرد: پوپولیسم به معنای سوءاستفاده از هیجانات مردم برای دستیابی به اهداف ناپسند از طریق سخنان غیرواقعی و عقلانی و تحریک احساسات مردم است که در نهایت به اعتماد مردم به حاکمیت لطمه میزند.
نگاهداری در ادامه با بیان اینکه هر چقدر در تصمیمگیریها بهگونهای اقدام کنیم که عمومیت منافع مردم را شامل شود، ابراز داشت: نباید اقداماتی کرد که باعث ایجاد رانتهای ویژه و تأمین منافع گروههای خاص شود.
رئیس مرکز پژوهشهای مجلس در ادامه با تأکید بر اینکه باید بر تنوع هم احترام گذاشت اما به وحدت نیز اهمیت داد، اذعان کرد: جامعه از هم گسیخته نمیتواند موفق باشد و وحدت رمز موفقیت ما است. ما باید به همه اندیشهها احترام بگذاریم اما نباید حرکتژهای وحدتشکنانه کنیم.
وی در ادامه با بیان اینکه با بیان اینکه دولتسالاری مانعی سر راه مردمیسازی حکمرانی است، گفت: در دولتسالاری هر کسی به هسته قدرت نزدیکتر باشد هم برخورداری از مواهب بیشتر بوده و نقش بیشتری در تعیین اولویتهای کشور دارد که در نتیجه آن مسائل اصلی کشور فراموش میشود که برخلاف جریان مردمسالاری است.
نگاهداری همچنین با تأکید بر تقویت حلقههای واسط و میانی طبق فرمایش رهبر معظم انقلاب، عنوان کرد: این حلقهها نقش لولای میان حاکمیت و مردم را بازی میکند که اصناف، تشکلهای مردمنهاد، تشکلهای کارگری، گروههای جهادی، خیریهها، هیئات مذهبی و غیره از جمله آن هستند.
رئیس مرکز پژوهشهای مجلس شورای اسلامی در پایان با بیان اینکه نیازمند ابزارهای اسلامی حکمرانی هستیم، خاطرنشان کرد: ما در قوانین از چند نمونه کوچک ابزارهای حکمرانی اسلامی استفاده میکنیم که کافی نبوده و در آن کوتاهی شده است.