به گزارش گروه اجتماعی خبرگزاری دانشجو، سیدحیدر محمدی در رابطه با پیشبینی وضعیت تامین دارو و تجهیزات در سال آینده گفت: سال آینده با هیچگونه کمبود تجهیزات مواجه نیستیم و در حال حاضر هم در این حوزه کمبودی نداریم، ولی ممکن است ارسال برخی از اقلام به یکسری از مراکز محدود شوند.
رئیس سازمان غذا و دارو در این خصوص افزود: مواردی وجود دارد که تولید داخل موجود است، اما تعدادی از افراد به دنبال نوع وارداتی آن هستند که ما در این موارد محدودیت داریم و نمیتوانیم هنگامی که تولید داخل است الزام کنیم که تنها نوع وارداتی ارائه شود.
محمدی ضمن اشاره به اینکه خوشبختانه تقریبا بیشتر مشکلاتمان در حوزه دارو رفع شده است، ادامه داد: تنها در چند قلم با کمبود مواجه هستیم که آن هم با همت تولیدکنندگان رفع میشود.
وی در رابطه با کمبود برخی داروها و عرضه آنها در داروخانههای هلالاحمر اظهار کرد: هیچ دارویی در کشور وجود ندارد که تنها در یک داروخانه خاص توزیع شود و همه داروها برای همه داروخانهها هستند به این شرط که داروخانه تمایل داشته باشد.
محمدی در رابطه با زمانبر بودن تهیه یکسری از داروهای خاص از هلالاحمر به سبب لزوم ارائه پرونده پزشکی توضیح داد: برخی از داروها گرانقیمت هستند و اگر به صورت آزاد تهیه شوند تاییدیهای نمیخواهند، اما از آنجایی که داروخانههای هلالاحمر دولتی هستند و سرمایه و توانایی لازم را در اختیار دارند و این داروها را خریداری میکنند و هنگامی بیمه هزینه دارو را پرداخت میکند که مطمئن شود فرد درخواست کننده واقعا به آن احتیاج دارد و به همین خاطر تهیه آن دسته از داروها نیاز به ارائه پرونده پزشکی دارد.
رئیس سازمان غذا و دارو در مورد زمان طولانی معطلی بیماران در داروخانهها به سبب تبدیل نسخه کاغذی به نسخه الکترونیک بیان کرد:این موضوع مطالبه ما هم است و ما از همه پزشکان خواهشندیم که نسخه الکترونیک را بارگذاری کنند. معطلی بیماران در داروخانه تقصیر داروخانه نیست و همکاران ما در داروخانه خدمت مضاعفی انجام میدهند که نسخه کاغذی را به نسخه الکترونیک تبدیل میکنند البته داروخانه امکان تحویل دارو در نسخه کاغذی را هم دارد، اما هزینه آن آزاد حساب میشود و برای پرداخت هزینه دارو توسط بیمه لازم است نسخه الکترونیک به نسخه کاغذی تبدیل شود که کار زمانبری است و دلیل معطل شدن بیماران در داروخانه زیر ساختهای سامانهای است.