به گزارش گروه اجتماعی خبرگزاری دانشجو _ فاطمه قدیری؛ نادری، کارشناس محیط زیست در رابطه با طرح کاشت یک میلیارد درخت اظهار داشت: ۱۵ اسفند آغاز هفتهی درخت کاری و منابع طبیعی بود. در این روز رهبری ورییس جمهور غرس نهال داشتند و پس از آن سخنانی را ایراد کردند. در سخنان هر دو بزرگوار سیاستها و راهبردهای کلان سازمان منابع طبیعی که یکی از معاونتهای وزارت کشاورزی است را مهر تایید زدند.
او ادامه داد: صحبتهایی که ما به واسطهی وزیر جهاد کشاورزی به دفتر رئیس جمهور و رهبری رسانده بودیم در قالب منابع طبیعی در صحبتهای این دو بزرگوار تبلور داشت و مایه خرسندی برای وزارت کشاورزی و سازمان منابع طبیعی شد. این طرح نهضت مردمی کاشت یک میلیارد درخت که در یک بازه چهار ساله، از سال ۱۴۰۲-۱۴۰۵ است. در این طرح سال ۲۵۰ میلیون اصله درخت کاشته خواهد شد.
وی افزود: رهبری امروز فرمودند اگر هر ایرانی سه نهال در سال بکارد این هدف گذاری تحقق پیدا خواهد کرد و ما به واسطهی مردم میتوانیم این امر را محقق کنیم. اگر دستگاههای دولتی و حاکمیت به هدایت و راهبری سازمان منابع طبیعی کمک بکنند ما در این زمینه مشکلی نخواهیم داشت.
نادری اذعان داشت: با توجه به تغییرات اقلیمی و مباحث ترسیب کربن که در دنیا مطرح است، دنیا تا سال ۲۰۳۰ میخواهد یک تریلیارد درخت بکارد و کشورهای دنیاهم کاشت درختان در حجم وسیع را شروع کردهاند. برای مثال چین ۷۰-۸۰ میلیارد، عربستان ۵۰ میلیارد (۱۰ میلیارد آن در داخل و ۴۰ میلیارد در خاور میانه کاشه میشود)، ترکیه ۶/۵ الی ۸ میلیارد، افغانستان ۱ میلیارد خواهند کاشت. کشورهای مختلف دنیا در این قضیه نقش آفرینی میکنند و انشاءالله این شروعی برای کشور ما خواهد بود.
او تصریح کرد: ما کشور هفتم دنیا در تولید کربن و در ترسیب کربن کشور ۴۲ هستیم. این فاصله را باید با عملیاتهایی مثل کاشت یک میلیارد درخت پر بکنیم. چراکه یکی از انگهایی که ممکن است در آینده به کشور ما زده شود تولید بالای کربن است. پس ما باید در مقابل برای ترسیب کربن کارهایی مثل کاشت نهال و ... را انجام دهیم.
وی در ادامه گفت: خیلی از کشورها که از بزرگترین تولیدکنندگان گازهای گلخانهای دنیا هستند این طرح را پیش میبرند که اگر فردا حرفی دربارهی این موضوع که شما باعث گرمایش زمین شده اید را به آنها زدند، آنها از اقدامات مثبتشان بگویند. از همین رو اگر ما اقدام خاصی را انجام ندهیم دستمان خالی خواهد بود.
نادری افزود: این طرح به طور جدی در وزارت جهاد کشاورزی پیگیری میشود. هر دوشنبه ساعت ۶:۳۰ صبح با ریاست خود وزیر کشاورزی که رئیس این ستاد و سازمان که دبیر ایشان است برگزار میشود. سازمان منابع طبیعی نیز، دو الی سه بار در هفته با استانها به صورت ویدیو کنفراس جلسه برگزار میکند.
وی تشریح کرد: سعی داریم تمام دستگاههای دولتی و حاکمیتی مانند صدا و سیما، آموزش و پرورش، نفت، صمت و ... را در این دستگاه ورود دهیم. برای مثال آموزش و پرورش از باب توجه دانش آموزان به این قضیه، صدا و سیما اطلاع رسانی و تبدیل این کار به یک فرهنگ و معارف عمومی، نفت و صمت از باب مسئولیت اجتماعی صنایع و و در ورزش امروز در بازی سپاهان کاشت نهال صورت گرفت و بیلبوردهایی پیش از بازی نمایش داده شد.
وی تاکید کرد: تمام ظرفیتها را پای کار میآوریم و یک حسن دیگری که این قضیه یک میلیارد دارد این است که مسئلهی محیط زیست و منابع طبیعی را بالا میآورد و باعث دیده شدن و تبدیل آن به معارف عمومی میشود. این مسئله جزو امنیت زیستی کشور ماست. امنیت زیستی که حلقه اتصال بین امنیت ملی و قضایی ما میشود؛ و زیر بنای همهی فعالیتها در کشور بحث زیست و منابع طبیعی است.
نادری گفت: از ۱۶۴ میلیون هکتار مساحت کشور، ۱۳۷ میلیون هکتار آن تحت ید مدیریت سازمان منابع طبیعی است؛ و باید باعث حفظ و ارتقای کمی و کیفی پوشش گیاهی در سطح کشور شود.
وی افزود: با شروع هفتهی منابع طبیعی کاشت وسیعی از نهال را در مناطق جنوب کهریزک داشتیم که درخت کاری در این مناطق برای اولین بار بود که انجام میشد. چون عرف این بود که در مناطق شمالی و خوش آب و هوا این کار انجام شود. نفس این قضیه بسیار ارزشمند است.
وی در ادامه گفت: مسئلهی بعدی این بود که اقوام مختلفی مانند کرد، عرب، کرماج در مراسم حضور داشتند و این قضیه باعث شد که اتحاد اقوام در کنار یکدیگر را داشته باشیم.
البته نفس قضیه درخت کاری باعث اتحاد ملت و اقوام میشود. این در فضای امروزی کشور که پر از سیاه نمایی و پمپاژ یاس و ناامیدی است موجب امید و نشاط در سطح جامعه میشود.