به گزارش گروه بینالملل خبرگزاری دانشجو، نتایج تحقیقات جدید نشان میدهد نیمی از والدین معتقدند سلامت روانی فرزندانشان بهعلت استفاده از شبکههای اجتماعی مانند فیسبوک، تیکتاک و اینستاگرام دچار تغییرات نگرانکننده شده است.
این تحقیق که از بیش از 2 هزار بزرگسال آمریکایی انجام شده حاکی از آن است که 50 درصد والدینی که فرزندان کمتر از 18 سال دارند، احساس میکنند که سلامت روانی فرزندانشان طی یک سال گذشته بهدلیل استفاده از شبکههای اجتماعی دچار آسیب شده است.
براساس نتایج تحقیقات جدید مرکز پیو، استفاده از رسانههای اجتماعی میان کودکان بهویژه نوجوانان، طی دو دهه گذشته افزایش چشمگیری یافته است. در سال 2009، تنها حدود نیمی از نوجوانان بهصورت روزانه از رسانههای اجتماعی استفاده میکردند، اما در سال 2022، حدود 95 درصد از نوجوانان از این رسانهها استفاده میکنند.
این در حالی است که برخی پلتفرمها مانند تیکتاک قوانین امنیتی جدیدی را برای کاربران نوجوان خود مانند محدودیت زمانی استفاده 60 دقیقهای معرفی کردند. این رسانه، همچنین برای کاربران نوجوان خود یک جمعبندی هفتگی از میزان استفاده آنها را ارسال میکند تا بدین ترتیب کاربرانی که بیش از 100 دقیقه در روز را به استفاده از این شبکه اجتماعی اختصاص داده باشند، نسبت به این موضوع دقت کنند.
علاوه بر این در برخی ایالتها نیز قانونگذاران، قوانینی را برای محدودکردن دسترسی کودکان به رسانههای اجتماعی وضع کردند، برای مثال ماه گذشته ایالت یوتا برای نخستین بار لوایحی را با هدف تغییر نحوه تعامل کودکان در برابر رسانههای اجتماعی تصویب کرد. در یکی از این لوایح کودکان در ساعات 10:30 شب تا 6:30 صبح اجازه استفاده از رسانههای اجتماعی را ندارند و این امر مستلزم اخذ تأییدیه سنی برای هر فردی است که بخواهد در این ساعات از رسانههای اجتماعی استفاده کند.