به گزارش گروه بین الملل خبرگزاری دانشجو به نقل از اسپوتنیک، جوسپ بورل روز جمعه در یک نشست خبری در فلورانس ایتالیا اعلام کرد: ما به عنوان اروپایی ها، باید راه خودمان را در رابطه با چین برویم.
وی افزود: در مثلث اتحادیه اروپا، آمریکا و چین، مشخصا ما به واشنگتن نزدیکتر هستیم، اما ما باید راه خودمان را برویم و در حال کار روی این موضوع هستیم.
این مقام اروپایی تصریح کرد: اروپا نباید جلوی رشد چین برای تبدیل شدن به یک قدرت جهانی را بگیرد. ما بخواهیم یا نخواهیم، چین به یک قدرت بزرگ تبدیل خواهد شد و مهم این است که چین چگونه قدرتش را مدیریت خواهد کرد.
تارنمای سیانبیسی اخیرا گزارش داد: مقامهای اتحادیه اروپا خواستار رویکردی جدید و هماهنگ در قبال چین هستند، اما بعید به نظر میرسد که این راهبرد جدید بروکسل برای واشنگتن خوشایند باشد.
دولت جو بایدن تاکنون لحن انتقادآمیزی را در قبال پکن بکار بسته و اقداماتی را با هدف جلوگیری از نفوذ چین انجام داده که شامل اعمال محدودیتهای صادراتی در زمینه برخی از فناوریهای خاص میشود. آمریکا همچنین اتحادیه اروپا را برای اقدامات مشابهی تحت فشار قرار داده است.
بر اساس گزارش اداره آمار کمیسیون اروپا (یورواستات)، چین بزرگترین منبع واردات اتحادیه اروپا و سومین خریدار بزرگ کالاهای این اتحادیه در سال ۲۰۲۲ بود. این مساله با توجه به آسیب پذیری رشد اقتصادی اتحادیه اروپا در مقابل بحران کنونی اوکراین اهمیت مییابد.
رهبران اروپایی همچنین تلاش کرده اند روابط نزدیکی با پکن برقرار کنند تا این کشور را از حمایت از روسیه در جنگ اوکراین باز دارند.
بسیاری از رهبران اتحادیه اروپا همچنین مذاکره با چین را در هر گونه پیشرفت اساسی در زمینه کاهش گاز دی اکسیدکربن مهم قلمداد میکنند.
امانوئل مکرون رئیس جمهوری فرانسه در بازگشت از سفر به چین در اوایل ماه جاری، گفت که اتحادیه اروپا باید سیاست منحصربفرد خود را در مورد تایوان داشته باشد و از پیروی از دستورالعمل آمریکا در این زمینه اجتناب کند. او سپس گفت متحد بودن به معنای دست نشاندگی نیست.