به گزارش گروه اجتماعی خبرگزاری دانشجو، ترکی معاون پیشگیری از وقوع جرم دادستانی کل کشور درباره تاسیس پتروشیمی در تالاب میانکاله گفت: رویکرد دستگاه قضایی حمایت از تولید و اشتغال آفرینی بوده است. دادستانهای ما در سراسر کشور از این سیاست حمایت میکنند و به همین دلیل سال قبل از تعطیلی ۲۰۰ تولیدی جلوگیری شد. محیط زیست در ۳ مرحله با تاسیس پتروشیمی در تالاب میانکاله مخالفت کرده است.
ترکی در ادامه افزود: میانکاله پناهگاه حیات وحش است و اجرای این پروژه در محیط زیست اثرات منفی دارد. امروز با رئیس سازمان محیط زیست هم مکاتبه شد و ایشان بار دیگر از قوه قضاییه درخواست کردند جلوی اجرای این طرح گرفته شود و اراضی ملی اعاده شود که مرحله چهارم مخالفت محیط زیست با پتروشیمی میانکاله محسوب میشود. علاوه بر این مرکز پژوهشها هم با اجرای این پروژه مخالفت کرده است.
معاون پیشگیری از وقوع جرم دادستانی کل کشور گفت: از سوی دیگر سرمایه گذار این پتروشیمی ۵۸ میلیون یورو از بانک توسعه صادرات وام گرفته و این مبلغ را برنگردانده است و از جمله ابر بدهکاران بانکی است. ما برای حفاظت از محیط زیست دستور قضایی صادر کردیم و جلوی اجرای این طرح را گرفتیم و درخواست کردیم مصوبه هیات وزیران لغو شود. به لحاظ اجرایی و طی فرآیندهای قانونی مصوبه هیات وزیران و واگذاری زمین تالاب میانکاله غیر قانونی بوده است. ۹۰ هکتار از اراضی با کیفیت این تالاب در سال ۹۹ به سرمایه گذار واگذار شده و انتظار ما از دولت این است که تصمیم مقتضی را در این خصوص بگیرد.
پتروشیمی میانکاله موافقت هیات وزیران و محیط زیست را دارد
غلامرضا شریعتی اندراتی نماینده بهشهر در مجلس شورای اسلامی در برنامه تهران بیست درباره بررسی تاسیس پتروشیمی در تالاب میانکاله گفت: پتروشیمی مازندران را به عنوان پتروشیمی میانکاله مطرح شده که کاملا اشتباه است و این پروژه پتروشیمی مازندران است که در محدوده روستای محمود آباد در حال احداث است. نام پروژه پتروشیمی مازندران و در اراضی محمود آباد شهرستان بهشهر است. این پتروشیمی مصوبه هیات وزیران را هم دارد.
وی در ادامه افزود: وقتی مصوبهای به تصویب میشود برای کلیه دستگاههای اجرایی لازم الجرا است. وزارت نفت و وزارت نیرو مجوزهای لازم را برای این پروژه صادر کرده اند. سازمان بازرسی کل کشور ۶ ماه روی این پروژه کار کرده است و اعلام کرده این پروژه ایرادی ندارد. مردم مازندران در این پروژه ذی نفع هستند و نباید جلوی این پروژه گرفته شود.
این نماینده مجلس یازدهم گفت: محیط زیست سال ۹۹ با اجرای این پروژه موافقت کرده است و معاونان این مجموعه این موضوع را تائید کرده اند. این مجوز را دیده ام، شماره خورده و معاونان محیط زیست آن را امضا کرده اند. مجوز نهایی صادر شده است، ولی این مجوز را محیط زیست به ما نمیدهد. در مورخه ۱۸ / ۱۰/ ۱۴۰۰ صورت جلسهای شکل گرفته و محیط زیست قید کرده که تخصیص زمین آب و خوراک برای این پروژه بلامانع است و مجوز اولیه صادر میشود، ولی در ادامه مجوز نهایی را صادر نکردند.
مجوز تاسیس پتروشیمی میانکاله صادر نشده است
در ادامه مدیر کل دفتر ارزیابی زیست محیطی سازمان حفاظت محیط زیست در پاسخ به این اظهارات شریعتی اندراتی گفت: رویه اعطای تائیدیه محیط زیستی برای هر پروژهای این است که ابتدا گزارش زیست محیطی ۳ بار در کمیته زیست محیطی بررسی شده، ولی این بررسی حقی برای ذی نفع ایجاد نمیکند. موافقت ما با مهر و هولوگرام برجسته محیط زیست صادر میشود.
کریمی در ادامه در پاسخ به اظهارات شریعتی در خصوص صادر شدن مجوز توضیح داد: این چنین مجوزی وجود ندارد و اگر وجود دارد این مجوز را رسانهای کنند. ما تاکنون مجوز ۷۰ پتروشیمی را صادر کرده ایم. ولی تاکنون ۲۵ پتروشیمی هیچ گونه پیشرفتی نداشته اند بنابراین نمیتوان بحث ایجاد اشتغال در پتروشیمیها را مطرح کنند، دوستان اگر دغدغهی اشتغال را دارند به سراغ همین پتروشیمیها بروند.
مدیر کل دفتر ارزیابی زیست محیطی سازمان حفاظت محیط زیست خاطرنشان کرد: اگر مجوز تاسیس پتروشیمی میانکاله را با امضا، هلوگرام و مهر برجسته دارند در رسانهها منتشر کنند. علاوه بر این ما مصوبه هیات وزیران را داریم که صنایع شیمیایی که فاضلاب دارند حق استقرار در استانهای شمالی را ندارند.