به گزارش خبرنگار استانهای خبرگزاری دانشجو، تنها مسیر ریلی ایران-افغانستان عصر روز گذشته راه اندازی شد و اولین قطار تجاری از افغانستان وارد کشورمان شد. این خط ریلی تا روزنک هرات ادامه مییابد و قرار است برای تبادل کالا بین ایران و افغانستان مورد استفاده قرار گیرد.
یعقوبعلی نظری، استاندار خراسان رضوی در آیین افتتاح این خط ریلی اظهار کرد: تنها مسیر ریلی ایران-افغانستان راه اندازی شد و صادرات ایران به افغانستان سرعت گرفت.
نظری بیان کرد: با این خط ریلی، مسیر آسانتر و ارزانتری برای حمل کالا به افغانستان ایجاد شده و با تسهیل موضوعات امنیتی و ترافیکی در مرز دوغارون، صادرات به افغانستان افزایش خواهد یافت.
استاندار خراسان رضوی تأکید کرد: ما در جمهوری اسلامی براساس نگاه راهبردی مقام معظم رهبری که همیشه تاکید بر ارتباط مبتنی بر احترام و همکاری مردم دو کشور بوده است امکان و زمینه بهرهمندی حداکثری از توانمندیهای یکدیگر برای تحقق اهداف بلند را فراهم کرده ایم.
وی خاطرنشان کرد: من حامل این پیام هستم: سرنوشت مردم افغانستان برای ما مهم است و کاری که در این مسیر از دست ما بربیاید انجام میدهیم.
سیدحسین میرشفیع، مشاور وزیر راه و شهرسازی نیز در این مراسم با تأکید بر اینکه زمان همکاریهای گسترده اقتصادی ایران و افغانستان فرا رسیده است، اظهار کرد: در همین راستا نخستین قطار تجاری از مرز جمهوری اسلامی ایران گذشت و امروز به ایستگاه روزنک در خاک افغانستان رسید.
میرشفیع بیان کرد: هدف نهایی ما این است که نقشه توسعه راه آهن افغانستان نهایی و اجرایی شود و امیدواریم بتوانیم کمک کنیم این شبکه ریلی در افغانستان توسعه پیدا کند و پل ارتباطی شرق و غرب آسیا باشد.
وی ادامه داد: امیدوارم این پروژه به سرعت به نتیجه برسد، خوشبختانه کنسرسیوم توسعه ریلی افغانستان تشکیل شده و ما هم آماده همکاری با آن هستیم.
نوراحمد اسلام جار، والی هرات نیز در این مراسم گفت: ملت افغانستان از خط آهن خواف-هرات که نشانه ارتباط دوستانه دو ملت است به عنوان وظیفه ملی دفاع میکند.
اسلام جار گفت: این خط آهن را روی دو دیده خود حفظ میکنیم، هرات به عنوان قطب اقتصادی افغانستان و یکی از شهرهای عمده تجاری این کشور بخاطر امنیت قوی که دارد یک بستر بکر برای سرمایه گذاری است.
والی هرات تاکید کرد: من نمیدانم با کدام واژهها از حضور برادران ایرانی خود و برادرانی که از مرکز افغانستان آمده اند، قدردانی کنم، اتفاق امروز برای هرات بسیار مهم است.
گفتنی است، این خط ریلی ظرفیت جابه جایی سالانه ۶ میلیون تن کالا را میان دو کشور دارد. خط ریلی ایران-افغانستان سال ۹۹ آغاز به کار کرده که به دلیل تحولات داخلی افغانستان قطع شده بود که با پیگیریهای انجام شده، ضمن تکمیل خط، نخستین قطار باری از جمهوری اسلامی ایران وارد افغانستان شد.