به گزارش گروه سیاسی خبرگزاری دانشجو، حسین امیرعبداللهیان وزیر امور خارجه جمهوری اسلامی ایران که در رأس هیأتی و به منظور انجام دور جدید رایزنیهای منطقهای پس از دوحه به آنکارا سفر کرده، پیش از ظهر امروز با «هاکان فیدان» همتای ترکیهای خود دیدار و گفتگو کرد.
وزرای خارجه دقایقی قبل و پس از رایزنی طولانی مدت، در جمع خبرنگاران حضور یافتند و به تشریح رایزنیهای انجام شده پرداختند.
وزیر امور خارجه گفت: روز گذشته با همراهی هیأتی کامل از ایران در دوحه قطر با مقامات عالی کشور قطر و همچنین رهبران سیاسی حماس گفتگو داشتیم و امروز با همان ترکیب هیأت کامل همراه در آنکارا با هاکان فیدان و اردوغان دیدار و گفتگو داشته و خواهیم داشت.
وزیر خارجه فرارسیدن روز ملی ترکیه را به دولت و ملت عزیز ترکیه تبریک گفت و افزود: بهترینها را برای همه مردم ترکیه، دولت و رئیس جمهور این کشور، آرزو دارم.
وی افزود: هدف اصلی سفر ما تمرکز بر موضوع فلسطین است. ۲۶ روز است رژیم صهیونیستی همه نوع جرائم از جمله کشتار غیرنظامیان در غزه و کرانه باختری را انجام داده است. رژیم صهیونیستی در جنایات خود از همه نوع سلاحهای ممنوعه استفاده میکند. اگر گزارشات بیمارستانهای موجود در غزه را افکار عمومی به دقت دنبال کنند از آثار زخمیها و شهدای غزه که ناشی از بمبارانها و استفاده از سلاحهای ممنوعه است، به نوع و دامنه به کارگیری سلاحهای ممنوعه و کشتار جمعی بیشتر واقف خواهند بود.
رئیس دستگاه دیپلماسی تصریح کرد: جمهوری اسلامی ایران همچنان به تلاشهای خود در رایزنی با متحدان و دوستان خود در منطقه برای جلوگیری از گسترش دامنه جنگ ادامه میدهد. آقای رئیسی در گفتگو با برخی از سران منطقه و کشورهای اسلامی، ایده برگزاری نشستی با حضور سران کشورهای اسلامی و عربی را با هدف توقف فوری جنایات جنگی رژیم آپارتاید و کودککش اسرائیل علیه غیرنظامیان فلسطین در غزه و کرانه باختری ارائه کرده است.
امیرعبداللهیان بیان کرد: در قطر و امروز در ترکیه این ایده را که مورد استقبال بسیاری از رهبران کشورهای اسلامی است، پیگیری میکنیم. پیش از این نیز، این ایده را با مقامات عربستان سعودی و مصر در میان گذاشتهایم.
وزیر خارجه بیان کرد: امیدوار هستم هر چه زودتر شاهد برگزاری نشست سران کشورهای اسلامی و عربی و توقف فوری جنایات جنگی رژیم صهیونیستی و ارسال کمکهای انساندوستانه به غزه باشیم.
وی با اشاره به دیدارش با مقامات حماس در دوحه اظهار داشت: در صورت عدم توقف نسلکشی و جنایات جنگی علیه غیرنظامیان، منطقه به اتخاذ تصمیمی بزرگ و تعیین کننده بسیار نزدیک شده است. بی شک در صورت عدم توقف فوری جنگ، مسؤولیت خارج شدن شرایط منطقه از کنترل همه طرفها، گسترش دامنه و ابعاد جنگ به صورت مستقیم متوجه آمریکا و رژیم جعلی اسرائیل و طرفداران تداوم جنایات جنگی خواهد بود.
امیرعبداللهیان خاطرنشان کرد: آمریکا باید مسؤولیت حمایت تمام قد و گسترده خود در تداوم کشتار زنان، کودکان و غیرنظامیان در غزه و کرانه باختری را بپذیرد و آمادگی داشته باشد تبعات و پیامدهای آن را تحمل کند. در صورت ادامه این روند مقاومت اقدام غافلگیرانه دیگری را مورد تصمیم قرار خواهد داد و شرایط به گونه دیگری خواهد بود.
وزیر خارجه همچنین گفت: در گفتوگوهایم با مقامات قطر در جریان آخرین تلاشهای سیاسی برای رسیدن به نوعی آتش بس و تبادل اسرا قرار گرفتم. مقامات سیاسی مقاومت حماس به ما اطلاع دادند که متاسفانه در بمبارانهای ۲۶ روز گذشته علیرغم اینکه برخی از اسرای موجود نزد حماس و مقاومت برای انتقال به مکانهای امن در مناطق و اماکنی در بیمارستانهای غزه مورد حفاظت و نگهداری قرار داشتند، ولی تاکنون با هدف قرار دادن بیمارستانها و مراکز امنی که باید از بمبارانها مسثتنی میشد، ولی این رژیم بمباران بیمارستانهها و این مناطق امن را ادامه داد، حدود ۵۰ تن از اسرای موجود نزد نیروهای مقاومت در بمبارانهای رژیم صهیونیستی کشته شدهاند.
رئیس دستگاه دیپلماسی خواستار تحریم کالاهای رژیم صهیونیستی شد.
امیرعبداللهیان گفت: با استفاده از این فرصت درباره برخی موضوعات از جمله موضوعات مربوط به مناسبات دوجانبه گفتگو کردیم و در آینده نزدیک سفر آیتالله رئیسی به دعوت رسمی آقای اردوغان به آنکارا انجام خواهد شد و کمیسیون عالی مشترک همکاریهای دو کشور را در آینده نزدیک برگزار خواهیم کرد.
این دیپلمات عالیرتبه ایرانی تأکید کرد: برای تمرکز بیشتر بر امنیت مرزهای دو کشور اتفاق نظر داریم که نسبت به پیگیری گشایش بازارچههای مرزی جدید، گذرگاههای جدید و ایجاد مناطق آزاد تجاری در مرز مشترک دو کشور، اقدامات موثرتری را به عمل بیاوریم.
وزیر خارجه در پاسخ به سؤالی درباره برقراری آتش بس در غزه و اوضاع کنونی در فلسطین نیز بیان کرد: امیدواریم فورا آتش بس و توقف نسل کشی و جنایات جنگی آمریکا و رژیم صهیونیستی علیه ساکنان غزه و کرانه باختری در فلسطین را شاهد باشیم.
وی با بیان اینکه آمریکا و رژیم جعلی اسرائیل از میان برداشتن حماس را به عنوان هدف خود در این نسل کشی اعلام کردند، تصریح کرد: حماس یک جنبش آزادی بخش فلسطینی در مقابل اشغالگران صهیونیسم است. پیش از این نیز رژیم اسرائیل بارها سخن از نابودی حزبالله در لبنان به میان آورده بود، ولی نتیجه آن شد که امروز حزبالله لبنان یکی از قویترین جریانهای مقاومت در مقابل پدیده شوم اشغالگری و صهیونیسم در منطقه ماست.
امیرعبداللهیان گفت: امروز مقامات رژیم جعلی اسرائیل حتی با شنیدن نام حزبالله به وحشت میافتند. توصیه میکنم مسیری که قبلا آزمودید، دوباره به سمت آزمودن آن حرکت نکنید. در صورت عدم توقف فوری جنگ و استمرار حملات مشترک آمریکا و اسرائیل علیه غیرنظامیان، زنان و کودکان غزه پیامدهای آن سخت خواهد بود و بی تردید جنگ افروزان قادر به تحمل تبعات آن نخواهند بود.
وی گفت: من در نیویورک و در مجمع عمومی سازمان ملل هم با صدای بلند اعلام کردم که اینجا منطقه و خانه ماست و در تامین امنیت منطقه و خانه با هیچ طرفی تعارف نداریم.
رئیس دستگاه دیپلماسی جمهوری اسلامی ایران در پاسخ به سؤالی اظهار داشت: از مواضع قوی و دقیق اخیر اردوغان و از احساسات قوی و ارزشمند و پرشور مردم ترکیه در حمایت از مردم مظلوم و مقتدر فلسطین تشکر میکنیم. پیش از این با آقای هاکان فیدان در خصوص ابتکار کشورهای ضامن گفتگو کردهایم. ما از هر ابتکار سیاسی که مانع گسترش جنگ و تضمین کننده حقوق واقعی ملت فلسطین باشد، حمایت میکنیم.
وی تأکید کرد: اولا اکنون که کشورهای اسلامی و عربی و کشورهای جهان شاهد تداوم جنایات و نسلکشی در غزه و کرانه باختری هستند، آنها به اقدام عملی در عالیترین سطح جهان آن هم با مدیریت و فرماندهی نظامی آمریکا دست زدند. امروز فرمانده سنتکام و فرمانده نیروی زمینی آمریکا در عملیات مشترک جنگ در کنار نظامیان شکست خورده اسرائیلی قرار دارند. در این شرایط وظیفه ما کشورهای عربی و اسلامی آن است که کالاهای اسرائیلی را تحریم و نسبت به ارسال سوخت به اسرائیل حساسیت نشان داده و آن را متوقف کنیم و در تداوم روابط سیاسی و دیپلماتیک با این رژیم جنایتکار ذرهای تردید نکنیم. دومین وظیفه حقوقدانان کشورهای اسلامی این است که همه مقدمات را برای تشکیل دادگاه جنایتکاران جنگی اسرائیلی و خلبانانی که زنان و کودکان را به قتل میرسانند فراهم کنیم و در پایان این جنگ که قطعا پیروزی از آن فلسطینیها خواهد بود، باید دادگاهی برای رسیدگی به جنایات جنایتکاران تشکیل شود.