به گزارش گروه فرهنگی خبرگزاری دانشجو- رسول سیمیا؛ شاعر و نویسنده مهاجر به ستاد خبری سیویکمین دوره هفته کتاب جمهوری اسلامی ایران گفت: در ایران و افغانستان شناخت کافی از وضعیت معاصر دو کشور وجود ندارد و این موضوع بیشتر به عدم شناخت ایرانیها و افغانستانیها از فرهنگ معاصر همدیگر باز میگردد.
وی افزود: اشتراکات فرهنگی فراوانی بین دو کشور ایران و افغانستان وجود دارد، اما این اشتراکات در عمل دیده نمیشوند و دو کشور از هم دور هستند. مسائل سیاسی و اقتصادی نیز بر این موضوع دامن زده است تا جایی که شکاف در اقشار فرهنگی، نویسندگان و شاعران هم دیده میشود.
شاعر مجموعه «آداب شقه شدن در خانهی پدرم ذبیح» اضافه کرد: این موضوع به کار فرهنگی مداوم نیاز دارد. فرهنگ زمینههای مختلفی دارد که باید به تک تک آن زمینهها پرداخت. بهتر است یک نهاد متولی به طور مشخص در زمینه پیوند مشترک فرهنگی فعالیت کند.
نویسنده مجموعه داستان «پس از مرگ عیسی» همچنین درباره اهمیت رویداد «هفته کتاب» در ایران اشاره کرد: در اهمیت برگزاری و اثرگذاری هفته کتاب شکی وجود ندارد و اکثر قریب به اتفاق دغدغهمندان و اهالی فرهنگ نیز بر آن تاکید دارند؛ اما نکته مهم نحوه و چگونگی اجرایی شدن برنامههای مختلفی است که در این هفته برپا میشود. برای اثرگذاری هرچه بیشتر فعالیتهای اجرا شده در این هفته، بررسیهای دقیق و کارشناسی شده نیاز است.
سیمیا در بخش دیگری از سخنان خود با بیان این که گسترش فرهنگ کتابخوانی نیاز به گفتوگوی میان نسلها دارد، گفت: من افغانستانی هستم و دغدغه کشورم را دارم، اما دلم برای ایران میتپد. گسترش فرهنگ کتابخوانی نیاز به گفتگو و ریشهیابی دارد. آن هم گفتگو به معنای واقعی کلمه. کارهای پژوهشی در این عرصه به شرطی خوب است که در نهایت ایدههای مطرح شده در آنها به مرحله اجرا برسند.
وی در پایان گفت: در این سالها مردم به سرعت زیاد عادت کردهاند. با وجود فضای مجازی زمان مطالعه کتاب کاغذی کاهش یافته است. هرچند تبلیغ کتابخوانی در فضای مجازی وجود دارد، اما باید دید خروجی آن چگونه است و کتاب تا چقدر میتواند با فضای مجازی و جذابیتهای آن رقابت کند؟
سیویکمین دوره هفته کتاب جمهوری اسلامی ایران با شعار «آینده خواندنی است» از بیستوسوم تا سیام آبانماه ۱۴۰۲ برگزار میشود.